Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Το «μυστικό» της Νατάσας Παζαΐτη στον Ψηλορείτη!

Οι ινκόγκνιτο επισκέψεις της στη λεβεντογέννα Κρήτη και τα γλέντια (μακριά από τα φλας) προς τιμήν της με ρακή και τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων

Οι Ανωγειανοί την αγαπούν πολύ και στις καρδιές τους εξακολουθεί να είναι η «προεδρίνα» τους. Τη σέβονται, την περιποιούνται και κυρίως την προστατεύουν. Ακριβώς γι’ αυτό η τελευταία επίσκεψη της Νατάσας Παζαΐτη στην Κρήτη -ύστερα από χρόνια απουσίας- έγινε ινκόγκνιτο και «κεκλεισμένων των θυρών», παρά το γλέντι με τη ρακή και τα κρητικά μεζεδάκια που στήθηκε για χάρη της.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη, φωτογραφίες από την οποία δημοσιεύει σήμερα η «Espresso της Κυριακής», δεν έγινε αντιληπτή ούτε καν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού τόσο η Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή όσο και οι Κρητικοί φίλοι της δεν ήθελαν καμία απολύτως δημοσιότητα. Η γυναίκα που με τη σεμνή παρουσία και το γλυκό χαμόγελό της κατάφερε να κερδίσει τους Κρητικούς από την πρώτη κιόλας επίσκεψή της στο νησί, το καλοκαίρι του 2000, ως σύζυγος τότε του προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, λάτρεψε τη λεβεντογέννα Κρήτη. Η αγάπη αυτή αποδείχτηκε διαχρονική, αφού από τη θέση της πρώτης κυρίας της χώρας επισκέφτηκε αρκετές φορές το νησί των γενναίων αποκτώντας φιλίες που μοιάζουν σήμερα σαν το παλιό, καλό κρασί.

Μια από αυτές είναι η σχέση της με τον πασίγνωστο τροβαδούρο της Κρήτης Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον οποίο εξακολουθεί να επισκέπτεται κάθε φορά που ο χρόνος της το επιτρέπει, αφού οι οικογενειακές και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της δεν της αφήνουν τα τελευταία χρόνια και πολλά περιθώρια.

Ο Αγιος Υάκινθος

Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν πέρυσι τον Ιούλιο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Υακίνθου, του ορθόδοξου αγίου της ανάμνησης των συναισθημάτων και της προσδοκίας τους ή των ερωτευμένων, όπως πολλοί θέλουν να τον θεωρούν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή επιλέγει μια τέτοια ημέρα να επισκεφτεί το μοναδικό σε όλη τη χώρα εκκλησάκι του αγίου που υπάρχει στον Ψηλορείτη, αφού στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο και που φέρουν την υπογραφή του Λουδοβίκου των Ανωγείων, στο ρομαντικό θεατράκι της Αρετούσας. Τόσο η ιστορία του αγίου όσο και το φυσικό τοπίο που είναι γεμάτο από καστανιές και βελανιδιές την ηρεμούν και την ταξιδεύουν στα χρόνια που μαζί με τον σύζυγό της Κώστα Καραμανλή είχαν επισκεφτεί για πρώτη φορά την απομακρυσμένη περιοχή του Ψηλορείτη. Η τελευταία αυτή επίσκεψη ήταν η μόνη που παρέμεινε «αόρατη» στα μέσα ενημέρωσης, αφού κανένας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. 

Οι κλήσεις

Για όσες ώρες η πρώην πρώτη κυρία της χώρας παρέμεινε στα Ανώγεια, η παρουσία της κρατήθηκε απ’ όλους εφτασφράγιστο μυστικό, με αποτέλεσμα το μικρό γλέντι που στήθηκε για χάρη της στον χώρο όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Υακίνθου να μείνει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Από τους λίγους που γνώριζαν την επίσκεψή της στην Κρήτη ήταν φυσικά ο αγαπημένος της σύζυγος Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο επικοινωνούσε αρκετά συχνά τηλεφωνικά προκειμένου να τον ενημερώνει για το πώς περνάει και να μαθαίνει τα νέα των παιδιών της Αλέκου και Αλίκης.

Αυτό συνέβη και την ώρα που ο Λουδοβίκος των Ανωγείων πήρε το αγαπημένο του μαντολίνο στα χέρια και ξεκίνησε να παίζει γνωστές μελωδίες του ζευγαριού, που ακούει αρκετά συχνά και στις ιδιωτικές του στιγμές στο σπίτι του στη Ραφήνα. Ετσι η Νατάσα Καραμανλή άδραξε την ευκαιρία να τον καλέσει στο τηλέφωνο και να του αφιερώσει το αγαπημένο του τραγούδι και τις μαντινάδες που εμπνεύστηκε ο σπουδαίος καλλιτέχνης εκείνη την ώρα για τον Κώστα Καραμανλή.

Αντικριστό και βόλτες στο δάσος

Η συντροφιά αποτελούνταν από λίγους και εκλεκτούς φίλους της οικογένειας Καραμανλή, με τους οποίους το αγαπημένο ζευγάρι της πολιτικής εξακολουθεί να κρατά άριστες σχέσεις. Μάλιστα όλοι βρήκαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τη Νατάσα Παζαΐτη, η οποία δεν χάλασε σε κανέναν χατίρι. Αλλωστε, αν κάτι έχουν ξεχωρίσει σε εκείνη οι Κρητικοί είναι η απλότητα της, ο φιλικός χαρακτήρας της και η αγάπη της για την κρητική μουσική και παράδοση. Και όπως κάθε γνήσιο κρητικό γλέντι, έτσι και αυτό που στήθηκε στον Αγιο Υάκινθο είχε χαρακτηριστικά του, εκτός από την καλή και κεφάτη παρέα, και την καλή κρητική κουζίνα: άφθονη ρακή, παραδοσιακό κρητικό τυρί και φυσικά το σουβλιστό κρέας, το γνωστό αντικριστό. Λίγο προτού στηθούν το αυτοσχέδιο τραπέζι και οι καρέκλες με τις προβιές των ζώων, η παρέα περπάτησε στο υπέροχο δάσος και μοιράστηκε τις ιστορίες που για αιώνες κρύβει το αγαπημένο βουνό των Κρητικών, ο περήφανος Ψηλορείτης.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...