Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Λάθος της διευθύντριας»

Επιστολή-απάντηση από το δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Ευτ. Αποστολάκη για τη λειτουργία του 3ου Γυμνασίου ενώ είχε κριθεί επικίνδυνο

Στη… διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου αποδίδει ευθύνες η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, επειδή το σχολείο λειτουργούσε κανονικά για σχεδόν επτά μήνες, όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της την περασμένη Παρασκευή η «Espresso», παρότι η Πολεοδομία Νέας Ιωνίας το είχε χαρακτηρίσει από τις 18 Οκτωβρίου του 2013 «επικίνδυνο από άποψη στατική και δομική», δηλαδή ετοιμόρροπο!

Στην ανακοίνωσή της η δήμαρχος Ευτυχία Γαϊτάνα-Αποστολάκη διερωτάται «πώς η διευθύντρια του σχολείου επέτρεψε τη λειτουργία και συνέχιζε τα μαθήματα στο εν λόγω σχολείο όλους αυτούς τους μήνες» και της επιρρίπτει ευθύνη, γιατί «δεν ενημέρωσε εξαρχής ως όφειλε» την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων: «Ο δήμος από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση της έκθεσης αυτοψίας απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του σχολικού κτιρίου ΟΣΚ, ως όφειλε, για την αποκατάσταση των ζημιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ν. Παπανικολάου

Αλλά και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νίκος Παπανικολάου έδωσε τη δική του απάντηση στο ζήτημα του κτιρίου υποστηρίζοντας ότι τήρησε όλες τις πρέπουσες διαδικασίες, καθώς -όπως αναφέρει- «η Υπηρεσία Δόμησης της Νέας Ιωνίας αποφάνθηκε ότι έπρεπε εντός προθεσμίας που εξέπνεε την 19/1/2014 να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες υποστύλωσης, κατόπιν ελέγχου στατικής και αντισεισμικής επάρκειας». Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος: «Το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας προχώρησε στην αξιολόγηση της κατάστασης και έγκαιρα, στις 11/12/2013, ζήτησε από τον ΟΣΚ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (πιθανές επισκευές) για να αρθεί η επικινδυνότητα του κτιρίου». Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανικολάου παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου στις 3 Ιανουαρίου του 2014.

Πάντως από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα φαίνεται πως η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κράτησε την έκθεση της Πολεοδομίας στο «συρτάρι» για ένα μήνα! Συγκεκριμένα, η «έκθεση επικινδύνου οικοδομής» κοινοποιήθηκε στον δήμο στις 11 Νοεμβρίου του 2013, ενώ το έγγραφο με το αίτημα του αρμόδιου αντιδημάρχου προς την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) έχει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου του 2013.

Η έκθεση έδινε προθεσμία 50 ημερών «για την υποστύλωση κόμβων, δοκών, υποστυλωμάτων και πλακών που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα» και ανέφερε ρητά: «Δεν επιτρέπονται ενστάσεις κατά των μέτρων ασφαλείας, τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα»! Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, αν και ο δήμος και η διεύθυνση του σχολείου γνώριζαν για την έκθεση της Πολεοδομίας από τον περασμένο Νοέμβριο, όχι μόνο δεν ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες, αλλά έφτασε η 4η Μαΐου για να ενημερωθούν για την επικινδυνότητα του σχολικού συγκροτήματος οι μαθητές και οι καθηγητές!

Στις 11 Φεβρουαρίου ο πρώην ΟΣΚ απέρριψε το αίτημα του δήμου, με την αιτιολογία ότι η αρμοδιότητα συντήρησης και επισκευής ανήκει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υστερα από τρεις μήνες η Πολεοδομία Νέας Ιωνίας έδωσε -στις 9 Μαΐου- εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να προβεί άμεσα στην υποχρεωτική λήψη μέτρων ασφαλείας. Το κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού Ιασωνίδου 22, εκκενώθηκε πάντως την περασμένη Τρίτη, ύστερα από σχετική απόφαση της Ενωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρός της Τάσος Κωνσταντινίδης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...