Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Διαμαντής Καραναστάσης: Full in love

Ο έρωτας μεταμόρφωσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αδυνατισμένη, γυμνασμένη, άνετη...

Η Λίνα Πρίντζου γιόρτασε τα γενέθλιά της με κλαρίνα – Ο χορός...

Τα γενέθλιά της είχε η Λίνα Πρίντζου και έκανε...

Μπρους Γουίλις: Τα πρώτα γενέθλια μετά τη διάγνωση της μετωποκροταφικής άνοιας

Με όλη την οικογένειά του στο πλευρό του ο...

Η εξομολόγηση της Καινούργιου on air: «Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη με τον...

Η Κατερίνα Καινούργιου εξομολογήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής...

Βρικόλακες εθίζουν εφήβους στο… ρούφηγμα του αίματος

Η ανατριχιαστική μόδα με νέους που κάνουν τα βαμπίρ

Μπορεί ο Ρόμπερτ Πάτινσον να γιόρταζε χτες τα 28α γενέθλιά του, όμως οι ειδικοί έσπευσαν να προειδοποιήσουν γονείς και κηδεμόνες για την αρνητική επιρροή που είχε στους εφήβους ο πιο γνωστός ρόλος του, ως βρικόλακα στην ταινία «Twilight». Οπως επισημάνθηκε στο φετινό συνέδριο «Εφηβολογίας» που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα, μια νέα, ανατριχιαστική μόδα διακρίνει τους σημερινούς εφήβους: το ρούφηγμα ανθρώπινου αίματος!

«Πρόκειται για μια τάση που συνδέεται ενδεχομένως με όλες τις τελευταίες νεανικές κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν βρικόλακες» σχολίασε ο ψυχοθεραπευτής Φεντερίκο Μπιάνκι ντι Καστελμπιάνκο, ο οποίος επισήμανε: «Δεν πρόκειται μόνο για ανισόρροπους εφήβους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει σέκτες και ενθαρρύνουν τα μέλη τους να πιουν αίμα, στο πλαίσιο μιας ιεροτελεστίας ορκωμοσίας. Υπάρχει ένας ολόκληρος όχλος από βαμπίρ, τα οποία μάλιστα έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες: τους δωρητές αίματος και τους πότες».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πάντα συμβαίνουν με κάθε μυστικότητα. Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι οι έφηβοι μοιάζουν να αγνοούν τους κινδύνους από την κατανάλωση ανθρώπινου αίματος. «Είναι όλο και περισσότερα τα παιδιά και οι έφηβοι που διαγιγνώσκονται με σχετικά προβλήματα υγείας, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρούμε ότι αυξάνεται σταθερά ο αριθμός αυτών που ακολουθούν τυφλά τις εκάστοτε μόδες».

Μία από αυτές είναι και οι λεγόμενες αυτοφωτογραφίες, οι selfies. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για μια πραγματική πάθηση, την οποία ονόμασαν «σελφίτιδα». Τόνισαν μάλιστα ότι ο όρος αυτός έχει ήδη ενταχθεί στο λεξικό της Οξφόρδης, καθώς και ότι η Αμερικανική Ενωση Ψυχιάτρων έχει συμφωνήσει ότι πρόκειται για μια ψυχαναγκαστική επιθυμία που στόχο έχει να αναπληρώσει την απώλεια αυτοεκτίμησης και να συμπληρώσει τα όποια κενά στην ικανότητα του ατόμου για οικειότητα. Υπολογίστηκε ότι «υπάρχουν έφηβοι που περνάνε ακόμα και δέκα ώρες την ημέρα φωτογραφίζοντας τον εαυτό τους προκειμένου να επιλέξουν την πιο ελκυστική πόζα.

Αφροδίτη Ραυτοπούλου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέλλη Παππά: Η «Φιφικάρα» του «Ζήκου» έχει πολλά κρυμμένα μυστικά

Μπορεί να έπαιξε σε 40 ταινίες με μεγάλη επιτυχία,...

Η ενόχληση του Μικρούτσικου και η απάντηση της Καινούργιου: «Είμαι μια κακή παρουσιάστρια γι’αυτό»

Μία διαφωνία είχαν στον τηλεοπτικό αέρα η Κατερίνα Καινούργιου...

Κωνσταντίνος Βερνίκος: Η απάντηση του εφοπλιστή που διέκοψε θεατρική παράσταση

Ο Κωνσταντίνος Βερνίκος μαζί με την σύζυγό του Μάρθα παρακολούθησαν...

Όργια αδελφότητας στη σοκαρισμένη από τα Τέμπη Αθήνα και εντελώς μυστικά

Σκηνές από την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ...

Τρισευτυχισμένη η Έλενα Ασημακοπούλου – Παντρεύτηκε η αδελφή της

Η Έλενα Ασημακοπούλου έζησε πολύ όμορφες στιγμές καθώς η...

Σε αναμμένα κάρβουνα η αγορά με την υπόθεση του Νίκου Κοκλώνη

Σε αναμμένα κάρβουνα η τηλεοπτική αγορά από την υπόθεση...