Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Happy birthday χωρίς την αίγλη του Σκορπιού

Στις 4 Ιουνίου το πάρτι της Ριμπολόβλεβα δίχως την Μπιγιονσέ και άνευ «lifting» στο διάσημο νησί

Πάρτι γενεθλίων ναι, χωρίς όμως Μπιγιονσέ και λαμπερούς καλεσμένους. Ο Σκορπιός, το άλλοτε θρυλικό νησί της οικογένειας Ωνάση, δεν είναι ακόμη έτοιμος να φιλοξενήσει στους χώρους του σταρ και προσωπικότητες της παγκόσμιας high society. Ο χρόνος και η φθορά από την πολυετή εγκατάλειψη του πανέμορφου νησιού από την Αθηνά Ωνάση έχουν αφήσει τόσο έντονα τα σημάδια τους στο μεγαλύτερο μέρος του Σκορπιού, που ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές από τα συνεργία, τα οποία έχουν αναλάβει την συντήρηση για τον Ρώσο κροίσο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ετσι, το πάρτι που έχει οριστεί για τις 4 Ιουνίου θα γίνει κανονικά, μόνο που αντί «να βουλιάξει το νησί με χλιδή που για δεκαετίες έχει να δει ο Σκορπιός» -όπως γράφτηκε-, θα παρευρεθούν φίλοι και μέλη της οικογένειας της 25χρονης Εκατερίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso της Κυριακής», την κατάσταση που επικρατούσε πάνω στο νησί, αλλά και το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν ώστε ο Σκορπιός να μπορέσει να είναι και πάλι το «άντρο των VIP του κόσμου» γνώριζε πολύ καλά η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, γι΄ αυτό και είχε απορήσει ιδιαίτερα με τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να ετοιμάζει το περίφημο «comeback» στην άλλοτε κοσμική ζωή του νησιού. Εκεί όπου η Τζάκι Κένεντι Ωνάση γελούσε με τα αστεία του γιου της Τζον Τζον και τα πειράγματα του Αρίστου και όπου η Χριστίνα, λίγα χρόνια μετά, περνούσε τα καλοκαίρια της μαζί με την παρέα της και την αγαπημένη της cola.

Τα προβλήματα για το νησί ξεκινάνε χρόνια πριν και για την ακρίβεια στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν ο πατέρας της Αθηνάς Τιερί Ρουσέλ αποφάσισε μέσω δικαστικού αγώνα να βγάλει από τη μέση τους Ελληνες διαχειριστές της αμύθητης περιουσίας που άφηνε στην κόρη της μετά την ενηλικίωσή της η Χριστίνα Ωνάση, με σκοπό να αναλάβει ο ίδιος όλες τις οικονομικές της υποθέσεις. Οι ελβετικές Αρχές μπορεί να αποφάσισαν τότε την απομάκρυνση των Στέλιου Παπαδημητρίου, Παύλου Ιωαννίδη, Απόστολου Ζαμπέλα και Θεόδωρου Γαβριηλίδη από την επιτροπή διαχείρισης, όμως ανασύροντας τη διαθήκη της Χριστίνας Ωνάση από το αρχείο αποφάσισαν να αποκλείσουν κι εκείνον από τη διαχείριση της περιουσίας της κόρης του.

Η θέση του διαχειριστή

Επιπλέον, οι δικαστές, απαριθμώντας σειρά πολύ σοβαρών λόγων, αποφάσισαν να αποκλείσουν από τη θέση του ειδικού διαχειριστή το οποιοδήποτε πρόσωπο επιλογής του πατέρα ή τυχόν συγγενούς της ανήλικης τότε Αθηνάς και προτίμησαν να ορίσουν ως νέους διαχειριστές τους τεχνοκράτες της KPMG. Ετσι, μετά το 1999 και κυρίως τις αρχές της δεκαετίας του ΄00, οι ορκωτοί λογιστές της εταιρίας πήραν την απόφαση (ύστερα από έντονες πιέσεις του Ρουσέλ) να περιορίσουν μεταξύ άλλων και τα πάγια έξοδα του Σκορπιού, απομακρύνοντας τότε από τις θέσεις τους άτομα που παρέμεναν στο νησί από την εποχή της αγοράς του από τον Αριστοτέλη Ωνάση, το 1963, τα οποία φρόντιζαν για τη συντήρησή του.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από το 1963 μέχρι και το 1965 τουλάχιστον 300 άτομα έφτασαν στο νησί προκειμένου να το μετατρέψουν στον «επίγειο παράδεισο», όπως το χαρακτήριζε ο Ελληνας μεγιστάνας. Στην πορεία, ο αριθμός αυτός μειώθηκε αρκετά, ενώ περιορίστηκε στα 30 με 35 άτομα, τα οποία είχαν αναλάβει όλες τις δουλειές, ο καθένας από το πόστο που χρειαζόταν, σε καθημερινή βάση, ώστε ο Σκορπιός να είναι πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει τους ιδιοκτήτες του και τους υψηλούς καλεσμένους τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα το μαγευτικό νησί να αλλάζει πρόσωπο και να χάνει μέρος της λάμψης του, αφού όσο και αν προσπαθούσαν οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι, δεν προλάβαιναν, όπως ήταν λογικό, να αντεπεξέλθουν σε όλες τις εργασίες. Σε δηλώσεις τους μάλιστα κατά το παρελθόν στην «Espresso», άνθρωποι του Αριστοτέλη Ωνάση που είχαν εκδιωχθεί από τον Σκορπιό, όπως ο Γιώργος Χατζηδάκης, ο Παναγιώτης Σκληρός και ο Φίλιππος Φίλιππας, είχαν υποστηρίξει πως δεν θα περάσουν και πολλά χρόνια ώσπου το νησί να αλλάξει ριζικά εικόνα, αφού είχαν απομακρυνθεί επαγγελματίες τεχνικοί που για δεκαετίες έδιναν τον δικό τους καθημερινό αγώνα με τον χρόνο, τη φθορά και τις καιρικές συνθήκες.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος 

Ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσης των ατόμων αυτών και της έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς Αθηνάς Ωνάση (την τελευταία φορά που επισκέφτηκε το καμάρι των προγόνων της ήταν το 1998 μαζί με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ) είναι αυτή τη στιγμή το νησί να χρειάζεται παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Εspresso της Κυριακής», σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους τα υδραυλικά συστήματα του νησιού. Από την άλλη, μέρος των δρόμων που οδηγούν στις βίλες, στις παραλίες, καθώς και σε όλες τις εγκαταστάσεις έχει αλλοιωθεί, τα σπάνια δέντρα και φυτά χρειάζονται φροντίδα, ενώ συντήρηση χρειάζονται και πολλά άλλα σημεία του Σκορπιού.
Αλλωστε αυτή ήταν και η απαίτηση του τωρινού ιδιοκτήτη προς όλα τα συνεργεία, ο Σκορπιός, δηλαδή, να συντηρηθεί και όχι να ανακαινισθεί, αφού η επιθυμία του είναι κάθε σημείο του νησιού να θυμίζει έντονα Αριστοτέλη Ωνάση. Αυτό είναι κάτι που έχει δυσκολέψει αρκετά όσους έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο πάνω στον Σκορπιό, αφού οι εργασίες τις οποίες έχουν αναλάβει χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, σεβασμό, μεράκι και -φυσικά- χρόνο. Ετσι λοιπόν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νησί δεν προλαβαίνει να ετοιμαστεί, όσα χρήματα κι αν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει αυτή τη στιγμή ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, καθώς τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται για μεγάλο ακόμη διάστημα. Το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν κάποια αγάλματα και καραβόπανα στον χώρο της μαρίνας δεν σημαίνει ότι και στην καρδιά του νησιού, όπου βρίσκεται το αγαπημένο σπίτι του Ωνάση, η διάσημη ροζ βίλα, λειτουργούν όλα ρολόι.

Μουσείο (;) με προσωπικά αντικείμενα της Τζάκι

ΠΑΡΑ την κατάσταση του νησιού, το πάρτι γενεθλίων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ θα γίνει κανονικά στον Σκορπιό στις 4 Ιουνίου, με προσκεκλημένους και φίλους της, με κάποιους από αυτούς να προέρχονται από τον χώρο της ιππασίας που τόσο αγαπά. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το νησί επισκέφτηκαν και οι άνθρωποι του γραφείου διοργάνωσης πάρτι και δεξιώσεων που έχουν αναλάβει το γεγονός, οι οποίοι θα συνεργαστούν με Ελληνες ειδικούς που έχουν υπογράψει τα πιο γκράντε event που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Η λάμψη και η χλιδή θα περισσεύουν, αφού ο πατέρας της εορτάζουσας έχει ζητήσει να υπάρχει ό,τι καλύτερο σε φαγητό, ποτό και διακόσμηση στα πρώτα γενέθλια της κόρης του πάνω στον Σκορπιό. Τόσο η οικογένεια όσο και οι καλεσμένοι θα μείνουν κανονικά πάνω στο νησί, ενώ όλοι μαζί θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν λίγη από τη λάμψη της οικογένειας Ωνάση, της οποίας η αύρα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη διάχυτη σε κάθε σημείο. Αλλωστε, από το νησί δεν έχουν απομακρυνθεί βασικά αντικείμενα της οικογένειας, όπως πολλοί από τους πίνακες, τα έπιπλα και τις αντίκες που παρήγγειλε η Τζάκι από την ιστορική επιπλοβιομηχανία του Λευτέρη Σαρίδη, με σκοπό να διακοσμήσει τους εσωτερικούς χώρους της ροζ βίλας, σύμφωνα με το δικό της γούστο. Αυτά εξακολουθούν και υπάρχουν, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν τα βασικά αντικείμενα ενός μουσείου που σκοπεύει να δημιουργήσει ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, αφιερωμένο στη μνήμη του Ελληνα μεγιστάνα, σε συνεργασία με τους Δήμους Λευκάδος και Μεγανησίου.

Θάνος Μακρογαμβράκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...