Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η «μούσα» της μόδας έχει φετίχ!

Η designer Πολύμνια Παπαδέα που λατρεύει τα tattoos μιλά για το brand που λάνσαρε με επιτυχία και τον σύζυγό της Αδριανό, που την προσέγγισε μέσω facebook

Κατά την ελληνική μυθολογία, η Πολύμνια ήταν η μούσα των ιερών ύμνων και των ασμάτων που ψάλλονταν προς τιμήν των θεών και των ηρώων. Στην Ελλάδα του 2014 το όνομα Πολύμνια έχει συνδεθεί με τη μόδα. Ετσι λέγεται η σχεδιάστρια ενός από τα πιο πετυχημένα fashion brands που κατάφερε να… ανθίσει μέσα σε έναν χρόνο, πράγμα καθόλου εύκολο στους καιρούς ύφεσης που διανύουμε. Ωστόσο -όπως η μούσα της μυθολογίας έτσι και η σύγχρονη Πολύμνια έχει άρρηκτη σχέση με τη μουσική. Απόδειξη; Το επίθετό της. Λέγεται Παπαδέα και εκτός από τάχιστα ανερχόμενη δύναμη στον χώρο της ελληνικής μόδας, είναι και η σύζυγος του καταξιωμένου μουσικού και ραδιοφωνικού παραγωγού Αδριανού Παπαδέα.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με το ρούχο. Μικρή ήμουν διαρκώς με ένα ψαλίδι στο χέρι και έκανα μεταποιήσεις. Οτιδήποτε έβρισκα το έκοβα και του άλλαζα μορφή» λέει η Πολύμνια Παπαδέα στην «Espresso της Κυριακής» ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεών της. «Ωστόσο η μόδα δεν ήταν το μοναδικό μου πάθος. Κάτι αντίστοιχο ένιωθα πάντα και για τη διακόσμηση, γεγονός που με ωθούσε επίσης σε πολλές και διάφορες αλλαγές. Εμπαινε, για παράδειγμα, η μητέρα μου στο σπίτι και έβλεπε ότι το σαλόνι είχε… πάει στην κουζίνα. Μιλάμε για καταστάσεις… μετακόμισης» συμπληρώνει γελώντας.

Η αγάπη της για τη διακόσμηση υπερίσχυσε αρχικά του «μικροβίου» της μόδας κι έτσι η Πολύμνια βρέθηκε να σπουδάζει interior design στο Middlesex Univercity. Στη συνέχεια δούλεψε για μερικά χρόνια ως διακοσμήτρια, δίχως όμως να σταματήσει να ασχολείται παράλληλα με το ρούχο.

Τα T-shirts

«Το έκανα για μένα. Εφτιαχνα πράγματα για την γκαρνταρόμπα μου που τα φορούσα έξω και άρεσαν πολύ. Με τον καιρό πήρα την απόφαση να προχωρήσω στη δημιουργία ενός e-shop με μπλουζάκια, τις στάμπες των οποίων σχεδίαζα μόνη μου. Ετσι γεννήθηκε το fashion brand OUARETU» εξηγεί. Μπορεί το όνομα να μοιάζει λιγάκι με… γλωσσοδέτη, όμως -σύμφωνα με τη σχεδιάστρια- όσο πιο δύσκολο είναι τόσο πιο εύκολα το θυμάται ο άλλος. «Το όνομα δεν ήθελα να σημαίνει κάτι. Η ρίζα του βρίσκεται σε μια εσθονική λέξη που θα πει αναπαραγωγή, της οποίας όμως άλλαξα μερικά γράμματα δημιουργώντας κάτι εντελώς καινούργιο και δικό μου».

Τα T-shirts με τις στάμπες made by Πολύμνια Παπαδέα έγιναν ανάρπαστα στους κύκλους της νεολαίας. «Πήγαμε καλά για τα δεδομένα της εποχής και ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να ζητάει να δει τα ρούχα μου από κοντά. Ετσι προχώρησα ένα βήμα παραπέρα. Ανοιξα το showroom της εταιρίας μου στο Κολωνάκι. Στην πρώτη μου συλλογή, για τη χειμερινή σεζόν 2013-2014, εκτός από μπλουζάκια, σχεδίασα τζιν αλλά και πιο εξειδικευμένα ρούχα, όπως μπουφάν και φορέματα. Φυσικά έκανα και λάθη, αλλά τα ξεπέρασα κι έμαθα μέσα από αυτά. Αλλωστε με τον καιρό βλέπεις τις ανάγκες του άλλου και τι πουλάει περισσότερο. Εγώ μπορεί να γουστάρω τα extreme ρούχα, αλλά δεν είναι όλοι σαν εμένα. Πάντως είναι το καλύτερό μου να βλέπω ανθρώπους ντυμένους ιδιαίτερα».

Και η δική της εμφάνιση είναι πολύ ξεχωριστή. «Βασικά κάνω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι. Μπορεί τη μια μέρα να με δεις με ένα φόρεμα-υπερπαραγωγή και την άλλη με φόρμες. Εξαρτάται από τη διάθεσή μου. Μπορεί να βάλω κάτι το πρωί που να μη μου κάθεται καλά και να πάρω το ψαλίδι, να το κόψω και να το κάνω άλλο ρούχο». Οσο για το look στα μαλλιά της; «Το υιοθέτησα καταρχάς γιατί μπορώ να το υποστηρίξω κι έπειτα διότι βαριέμαι να φτιάχνω τα μαλλιά μου. Μου αρέσει να ντύνομαι, να βάφομαι, αλλά μη μου πεις να φτιάξω τα μαλλιά μου. Παλιότερα, όταν τα είχα μακριά, πήγαινα κάθε μέρα στο κομμωτήριο για να μου τα φτιάχνουν. Δεν μπορούσα να ασχοληθώ. Πλέον, όταν τα μαλλιά μου φτάνουν στο σημείο να χρειάζονται πιστολάκι, πηγαίνω και τα ξυρίζω». Το ιδιαίτερο look της συμπληρώνουν φυσικά τα τατουάζ της. «Εχω φετίχ με τα τατουάζ. Εχω κάνει έξι ήδη και συνεχίζω» λέει.

Η γνωριμία της Πολύμνιας με τον Αδριανό Παπαδέα έγινε πριν από πέντε χρόνια μέσω facebook. «Θυμάμαι, άκουγα κάθε Σάββατο βράδυ την εκπομπή του στον Best καθώς ετοιμαζόμουν να βγω με τους φίλους μου κι έλεγα “γεια σου, ρε Παπαδέα, με τις μουσικές σου”. Ημουν μεγάλη fan του, πήγαινα και σε κάποια πάρτι που έκανε, αλλά ως εκεί. Προσωπικά δεν τον ήξερα. Με προσέγγισε εκείνος μέσω facebook, αρχίσαμε να μιλάμε και το ένα έφερε το άλλο σιγά σιγά. Με το που βρεθήκαμε για πρώτη φορά από κοντά γίναμε αχώριστοι. Ημασταν συνέχεια μαζί κι έπειτα από δύο μήνες έμεινα έγκυος».

Ο γιος τους είναι σήμερα τεσσάρων ετών και αποτελεί φυσικά τη μεγάλη αδυναμία και των δύο. «Ασχολήθηκα με τα ρούχα μόλις ξεπετάχτηκε ο μικρός και ο Αδριανός με στήριξε πολύ σ’ αυτό. Αλλωστε είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου, όπως είμαι κι εγώ η μεγαλύτερη δική του θαυμάστρια» λέει η Πολύμνια. Οσο για τον ρόλο της μητέρας; «Είναι μαγικός! Γενικά αυτό το παιδί που ήρθε στη ζωή μου άλλαξε τα πάντα. Με ολοκλήρωσε σαν γυναίκα και με γέμισε αυτοπεποίθηση. Συνιστώ στις γυναίκες να κάνουν παιδιά. Γεννήστε! (γέλια) Είναι πολύ ιδιαίτερο πράγμα η μητρότητα. Αν δεν το ζήσεις, δεν το καταλαβαίνεις. Εγώ την απολαμβάνω στο έπακρο».

«Οι Ελληνες φοράνε τα παλιά τους ρούχα»

Εχουν γίνει πιο ευρηματικοί οι Ελληνες σε ό,τι αφορά το ντύσιμό τους τώρα που δεν έχουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για ρούχα; «Κάνουν προσπάθειες να είναι in fashion, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν γίνει πιο ευρηματικοί λόγω της κρίσης. Απλώς οι περισσότεροι φοράνε τα παλιά τους ρούχα, τα οποία έχουν μεταποιήσει προηγουμένως. Ειδικά οι γυναίκες, όταν φτιάχνουν την γκαρνταρόμπα τους για τη σεζόν, θα ψάξουν πρώτα στην ντουλάπα τους να δουν τι μπορεί να μεταποιηθεί από τα υπάρχοντα ρούχα τους κι έπειτα θα προχωρήσουν στην αγορά καινούργιων. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παλιά ρούχα στις ντουλάπες μας και η μόδα ούτως ή άλλως κάνει κύκλους. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι να γίνονται σωστά οι μεταποιήσεις για να βγαίνει ωραίο το αποτέλεσμα» σχολιάζει η Πολύμνια Παπαδέα.

Η ίδια δεν φοβήθηκε την κρίση όταν πήρε την απόφαση να φτιάξει την OUARETU. «Δεν μπήκα στον χώρο αυτή την εποχή για να πουλήσω ακριβά και να βγάλω πολύ μεγάλο κέρδος. Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για σχεδιαστικά κομμάτια οι τιμές μου είναι προσιτές και ο κόσμος χαρούμενος που φοράει τα ρούχα μου. Προσωπικά, είμαι καλυμμένη βγάζοντας τα έξοδά μου κι ένα μικρό κέρδος ώστε να έχω μια υγιή επιχείρηση. Σε τέτοιες εποχές είναι σημαντικό να κάνεις αυτό που αγαπάς».

Ενα ιδιαίτερο fashion movie με πολλούς guests

Εχοντας ήδη δύο fashion shows στο ενεργητικό της η γοητευτική σχεδιάστρια παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες τη συλλογή της Spring-Summer 2014 μέσα από ένα εντυπωσιακό fashion movie. Πρόκειται για κάτι που συνηθίζεται τελευταία στους κύκλους των μεγάλων fashion brands του εξωτερικού. Αντί για επιδείξεις μόδας, φτιάχνουν ταινίες διάρκειας λίγων λεπτών που παραπέμπουν σε βιντεοκλίπ και παρουσιάζουν μέσα από αυτές τις νέες κολεξιόν τους.

«Πιστεύω ότι αυτός είναι ένας πολύ ξεχωριστός τρόπος για να δείξεις τα ρούχα σου» λέει η Πολύμνια και συνεχίζει: «Για το δικό μου fashion movie, το οποίο διαρκεί κάτι παραπάνω από τρία λεπτά, συνεργάστηκα με τον Sherif Francis, τον κορυφαίο για μένα σκηνοθέτη βιντεοκλίπ στην Ελλάδα. Από την ταινία κάνουν παρέλαση διάφοροι guests stars, όπως ο σύζυγός μου Αδριανός Παπαδέας και ο Νίκος Διαμαντόπουλος. Οι δυο τους αποτελούν πλέον το συγκρότημα TWAN Collective. Μάλιστα είναι δικό τους και το κομμάτι που επιλέξαμε για να ντύσουμε μουσικά το fashion movie. Πρόκειται για το ακυκλοφόρητο ακόμη “Back to you again”. Επίσης, παίρνουν μέρος ο τραγουδιστής Στέφανος Δημοσθένους, το girl band 2Τ, ο νεαρός καλλιτέχνης Λούης Γεωργίου και φυσικά πολλά γνωστά μοντέλα».

Ηλίας Μαραβέγιας
Φωτογραφίες: Μιχάλης Λαβδιώτης 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...