Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Σοκάρει ο θάνατος της Αννας Πολλάτου

Πήγαινε στην Κεφαλλονιά για να ψηφίσει τον αδελφό της και έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ εκατομμύρια Ελληνες συγκινημένοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ. Σήμερα, 14 ολόκληρα χρόνια μετά, με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια της ψυχής τους και να αποχαιρετήσουν έναν από τους «αγγέλους» της χρυσής ομάδας της ρυθμικής γυμναστικής. Το ξανθό κορίτσι με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, την 31χρονη ολυμπιονίκη Αννα Πολλάτου, η οποία έφυγε για το μεγάλο ταξίδι δίχως γυρισμό… Τη μεγάλη αθλήτρια που σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία και τη χώρα μας και έμελλε να χάσει τη ζωή της στον δρόμο-καρμανιόλα, στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας. Στο σημείο όπου η άσφαλτος ποτίζεται με το αίμα αθώων ανθρώπων… Σε έναν δρόμο-νεκροταφείο, καθώς τα τελευταία πέντε μόνο χρόνια έχουν σκοτωθεί 18 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες!

Ο χρόνος για την Αννα σταμάτησε στις 4.15 το απόγευμα του Σαββάτου στο 45ο χιλιόμετρο της φονικής οδού. Η 31χρονη αθλήτρια οδηγώντας ένα smart κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης. Σκόπευε να πάρει το πλοίο για να πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κεφαλλονιά, προκειμένου να ψηφίσει τον αδελφό της που είχε θέσει υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος. Ομως, φθάνοντας στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Πάντως αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι την ώρα που έγινε το δυστύχημα έπεφτε χαλάζι στην περιοχή. Το λευκό smart έκανε στροφή επάνω στην εθνική οδό και με το πίσω μέρος του πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με αγροτικό αυτοκίνητο. Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τι είχε συμβεί σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια. Η Αννα Πολλάτου, όμως, είχε εγκλωβιστεί μέσα στην καμπίνα του οχήματος και έτσι κλήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Λεχαινών με έξι πυροσβέστες και ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού της αθλήτριας. Λίγα λεπτά αργότερα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, καθώς από τη σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκαν κακώσεις στον αυχένα της.

Από το αγροτικό ανασύρθηκαν τραυματισμένοι ο 65χρονος Νίκος Σπατιώτης και η 55χρονη σύζυγός του Πηνελόπη Σπατιώτη. Το ανδρόγυνο επέστρεφε από τη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, όπου είχε πάει να πουλήσει φράουλες, στο σπίτι του στη Νέα Μανωλάδα. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πύργου, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η κηδεία

Το τελευταίο «αντίο» στην Αννα Πολλάτου θα ειπωθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας του Αργοστολίου, όπου συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής θα την αποχαιρετήσουν.

Δόξασε την Ελλάδα με αμέτρητες παγκόσμιες διακρίσεις

Ο ελληνικός αθλητισμός έγινε φτωχότερος μετά τον τραγικό θάνατο της σπουδαίας αθλήτριας. Η Αννα έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό και τον κόσμο συγκλονισμένο. Η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983, στο Αργοστόλι.

Η αθλήτρια του ΑΓΣ Επτανήσων ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 και έκτοτε χάρισε στην Ελλάδα πολλές διακρίσεις. Προπονήτριές της ήταν οι Φατέεβα, Πολυχρονίδου, Καλαμπόκα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό με την Εθνική του ανσάμπλ (Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή τα άλλα μέλη), συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμούς. Η Αννα Πολλάτου θα κατακτήσει επίσης χρυσό μετάλλιο (10 κορύνες – δύο στεφάνια και τρεις κορδέλες) αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Οσάκα (1999). Τρία χρυσά μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα θα κατακτήσει επίσης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 1999, ενώ σημαντικές διακρίσεις είχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 1993, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1996, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Σεβίλλη το 1998 και στη Μαδέρα το 2000.

Τον τελευταίο καιρό ήταν προπονήτρια σε σύλλογο των Μεγάρων και εν ενεργεία υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το τελευταίο «αντίο» στην 31χρονη πρωταθλήτρια από τις συναθλήτριές της

Η είδηση του θανάτου της Αννας Πολλάτου έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στο πανελλήνιο και στον χώρο του αθλητισμού, και δη στα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής. Με πόνο ψυχής οι συναθλήτριές της στην Εθνική ομάδα του ανσάμπλ με τις οποίες η 31χρονη πρωταθλήτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ εξέφρασαν, μέσω των κοινωνικών δικτύων, την οδύνη τους για τον χαμό της φίλης τους.

«Αδελφούλα μας, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πραγματικά. Είμαστε όλες μαζί εδώ, και εσύ πού είσαι; Εξι ήμασταν και είχαμε πει θα μείνουμε μέχρι τέλος. Γιατί;», έγραψε στο facebook η Ειρήνη Αϊνδηλή, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, ενώ τα άλλα κορίτσια του ανσάμπλ, η Κλέλια Πανταζή, η Εύα Χριστοδούλου, η Χαρά Καρυάμη και η Μαρία Γεωργάτου έβαλαν στα προφίλ τους φωτογραφίες με μαύρες κορδέλες, εκφράζοντας έτσι το πένθος τους για τον χαμό της φίλης και συναθλήτριάς τους, ενώ ανέβασαν και την ιστορική φωτογραφία από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ως ένδειξη πένθους η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία αποφάσισε τα γραφεία της να παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν και οι προπονήσεις των αθλητών των εθνικών ομάδων γυμναστικής. Παράλληλα, εστάλη αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής να επιτραπεί στους Ελληνες αθλητές να αγωνιστούν με ένδειξη πένθους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης στη Σόφια (21 – 25 Μαΐου), αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής, που θα γίνει τον Ιούνιο στο Αζερμπαϊτζάν.

Χιλιάδες μηνύματα

Θρήνος και στο facebook από την είδηση του ξαφνικού θανάτου της ολυμπιονίκου μας στη ρυθμική Αννας Πολλάτου το απόγευμα του Σαββάτου

Πολλοί ήταν οι φίλοι της αθλήτριας που συντετριμμένοι από το γεγονός αφήνουν μηνύματα λύπης στον λογαριασμό της στο facebook, ευχόμενοι «καλό παράδεισο».

«Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Σε ευχαριστώ για ό,τι έκανες για την Ελλάδα μας. Καλό ταξίδι…» έγραψε συγκινημένος ο ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Μιχάλης Μουρούτσος. «Καλό παράδεισο!! Oμορφιά μου!!! Το χαμόγελό σου τώρα να ομορφαίνει τον παράδεισο και τα μάτια σου τα λαμπερά ας ρίχνουν λίγο φως και σε εμάς από εκεί πάνω. Καλό ταξίδι, Αννα μου. Καλή ανάπαυση, ψυχούλα» της έγραψε και μια από τις φίλες της. Οι περισσότεροι αδυνατούν να πιστέψουν πως το γλυκό κορίτσι δεν βρίσκεται πια στη ζωή…

Ο Σύλλογος Φίλων Γυμναστικής Αιγάλεω με τον οποίο συνεργαζόταν η άτυχη αθλήτρια έστειλε το δικό του μήνυμα, αποχαιρετώντας την Αννα. «Χθες έφυγε νέα από αυτή τη ζωή η Αννα μας. Ενα από τα έξι χρυσά κορίτσια της ρυθμικής. Ενα “γιατί” που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Αννα, καλό ταξίδι στον παράδεισο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια Πολλάτου και στις φίλες της, που ευχόμαστε να βρουν κουράγιο να συνεχίσουν το έργο και την προσφορά τους, χωρίς την Αννα πια… Christodoulou Eva, Eirini Aindili, Klelia Pantazi, Hara Kariami, Maria Georgatou, κουράγιο».

Ο δρόμος – καρμανιόλα με τους 18 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες

Θυσία στον «βωμό» της ασφάλτου λόγω… γραφειοκρατίας έγινε η αθλήτρια Αννα Πολλάτου, όπως και εκατοντάδες άλλες ψυχές τα τελευταία χρόνια.

Εδώ και χρόνια έπρεπε να λειτουργεί ο νέος οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου, αλλά τελικά βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο δημοπράτησης! Το συγκεκριμένο τμήμα-καρμανιόλα των 75 χιλιομέτρων είχε ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα), αλλά τα έργα ουδέποτε προχώρησαν εξαιτίας προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Η σύμβαση παραχώρησης είχε υπογραφεί το 2007, με κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η γαλλική Vinci, η γερμανική Hochtief και οι ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και J&P ΑΒΑΞ. Τελικά, στα τέλη του 2013 η κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος βγήκε από τη σύμβαση παραχώρησης και τότε ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως θα δημοπρατηθεί «αμέσως μετά το Πάσχα», ως δημόσιο έργο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αφού πέρασε το Πάσχα, ανακοίνωσε μία ακόμα φορά πως το έργο (συνολικού ύψους 340.000.000 ευρώ) θα δημοπρατηθεί τελικά μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στην κατασκευαστική αγορά υποστηρίζουν πως οι μελέτες για το έργο βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και σίγουρα θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του. Ετσι αμφισβητούν τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με τις οποίες το τμήμα Πάτρα – Πύργος θα τεθεί σε κυκλοφορία στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Επισημαίνουν, επίσης, πως πρώτα πρέπει να δεσμευτούν οι πόροι για την υλοποίησή του, που θα προέρχονται από το επόμενο ΕΣΠΑ. Ο υπουργός Υποδομών είχε, επίσης, ανακοινώσει πως έως τα τέλη του 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα, μήκους 37 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 140.000.000 ευρώ. 

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...