Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Βασικός μισθός όλο και πιο χαμηλός!

Φωτιές άναψε η Μαρία Δαμανάκη για πιθανή μείωση του κατώτατου μισθού.

Το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα λίγων ημερών τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης του βασικού μισθού θυμίζει τη σοφή λαϊκή ρήση «όπου υπάρχει καπνός…» Για μία ακόμη φορά και λίγες μέρες μετά τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, έρχεται η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη και δηλώνει ότι για την Κομισιόν είναι ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού. Η δήλωσή της που έγινε στον Βήμα FM προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, νέο κύκλο ανησυχιών, τόσο στην πλευρά της κυβέρνησης όσο και στην πλευρά των μισθωτών (για διαφορετικούς λόγους στον καθέναν) και ιδιαίτερα εκείνων των ελάχιστων που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους μεροκάματα. «Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο» τόνισε η κυρία Δαμανάκη, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ κι ενάμισι με δύο χρόνια. «Αυτό το οποίο είπα είναι ότι δεν αποκλείεται» πρόσθεσε.

Η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κυρία Δαμανάκη είπε επίσης ότι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Κομισιόν ως ένα μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Επικαλέστηκε μάλιστα παλαιότερες ανακοινώσεις της Κομισιόν, αλλά και παλαιότερη δήλωση του Ολι Ρεν για το θέμα. Τόνισε ακόμη ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι επίτροποι πρότειναν να τεθεί εκτός συζήτησης το θέμα του κατώτατου μισθού, ώστε να μη δημιουργηθεί κοινωνική αναστάτωση, αλλά «δυστυχώς δεν έγινε δεκτή αυτή η πρόταση». Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε και πάλι χθες ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του βασικού μισθού.

Αργά χθες το απόγευμα, με γραπτή της δήλωση από τις Βρυξέλλες η Μαρία Δαμανάκη εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού, «απ’ όπου κι αν προέλθει». Η κυρία Δαμανάκη τονίζει ότι ουδέποτε διέψευσε δηλώσεις του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε μέλους της ελληνικής κυβέρνησης. Αντιθέτως, όπως σημειώνει, εκφράζει την αισιοδοξία της για το μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι η σωστή πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων απομακρύνει το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων. «Αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά μας και όχι οι θεωρίες συνωμοσίας» αναφέρει η κυρία Δαμανάκη.

Οι νέες δηλώσεις της επιτρόπου για τον κατώτατο μισθό προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημείωνε ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η κυρία Δαμανάκη έρχεται να επιβεβαιώσει τα σχέδια για μείωση του κατώτατου μισθού, διαψεύδοντας τα στελέχη της κυβέρνησης που υποστηρίζουν το αντίθετο.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....