Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

«Limit up» με μετοχές ενός σόου

Ο Αρης Πλασκασοβίτης, που έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία, ξεχωρίζει στο χρηματιστήριο του entertainment με τις εμφανίσεις του στο «Your face sounds familiar»

Μπορεί οι μετοχές του στο χρηματιστήριο της showbiz να ανέβηκαν πολύ φέτος λόγω της δυνατής συμμετοχής του στο «Your face sounds familiar», ωστόσο το πρόσωπο του Αρη Πλασκασοβίτη είναι γνώριμο στον καλλιτεχνικό κόσμο τα τελευταία έξι χρόνια. Πρόκειται για έναν πραγματικό entertainer, καθώς ασχολείται με τον χορό, το τραγούδι και την υποκριτική. Κοινώς, διαθέτει όλο το… πακέτο που χρειάζεται κανείς για να γίνει διάσημος. Ο Αρης βρίσκεται μεταξύ εκείνων που έχουν ξεχωρίσει στο κυριακάτικο σόου του ΑΝΤ1. Οι μεταμορφώσεις του, από τον Φρέντι Μέρκιουρι έως τον Φιλ Κόλινς, κέρδισαν τη θετική ψήφο του κοινού. Δεν θα εκπλαγούμε λοιπόν αν τον δούμε να περνάει στην τετράδα του μεγάλου τελικού.

Γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 24 χρόνια, αλλά μόλις έκλεισε τα πέντε οι γονείς του πήραν τον ίδιο και τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Σωτήρη, και μετακόμισαν στην Κέρκυρα. Στο όμορφο νησί των Φαιάκων ο Αρης μεγάλωσε και εκδήλωσε τις πρώτες καλλιτεχνικές ανησυχίες του. «Οι γονείς μου με στήριξαν στην απόφασή μου να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Ηταν πάντοτε κοντά μου και είναι ακόμη. Απλώς μου έθεσαν ως όρο να σπουδάσω και κάτι άλλο παράλληλα, ώστε να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου και να μην ψάχνω για οποιαδήποτε δουλειά σε περίπτωση που δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα στο κομμάτι της μουσικής και του χορού» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο δημοφιλής παίκτης του «YFSF». Ετσι βρέθηκε να κάνει σπουδές φυσικοθεραπείας.

Αλλαγή πορείας

«Πήρα το πτυχίο μου με 9 και έκανα την πρακτική μου σε παιδιά με ρευματοειδή αρθρίτιδα, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα, αφού λατρεύω τα παιδιά. Επειτα από έναν χρόνο δουλειάς αποφάσισα να σταματήσω. Οχι γιατί δεν μου άρεσε, αλλά επειδή είχα αρχίσει να ασχολούμαι με τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Πάντως συνεχίζω μέχρι σήμερα να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου στη φυσικοθεραπεία διαβάζοντας βιβλία και παρακολουθώντας σεμινάρια. Ποιος ξέρει; Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα είμαι 45-50 χρόνων, να ασχοληθώ και πάλι μ’ αυτό το επάγγελμα» συνεχίζει.

Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στη φυσικοθεραπεία άρχισε να υλοποιεί το μεγάλο του όνειρο. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, παρακολούθησε μαθήματα μουσικής σε ωδείο και τραγουδιού κοντά στον Πάνο Δήμα, στον οποίο -όπως λέει- οφείλει πάρα πολλά. «Εκείνος με έμαθε να τραγουδάω και συνεχίζει ακόμα να μου προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του. Ο Πάνος Δήμας είναι και λίγο σαν μπαμπάς μου εδώ στην Αθήνα».

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Αρη Πλασκασοβίτη καταγράφηκε στο «Greek idol» με παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά. «Αν δεν είχα πάει στο “Greek idol”, ενδεχομένως να μην ήμουν τώρα και στο “Your face sounds familiar”. Εχω την εντύπωση πως το ένα έφερε το άλλο κατά κάποιον τρόπο. Η συμμετοχή μου στο “Greek idol” μου έδωσε πράγματα. Με έμαθε πολύς κόσμος μέσα απ’ αυτό και αυξήθηκαν οι προτάσεις πάνω στη δουλειά μου. Δεν μετανιώνω που πήγα λοιπόν. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα το ξανάκανα. Πέρασα ωραία σ’ αυτό το talent show, έκανα φίλους εκεί, όπως τη Μαλού Κυριακοπούλου, με την οποία βρισκόμαστε ακόμα, και γενικά έχω τρομερές αναμνήσεις απ’ αυτή την εμπειρία μου».

Οι ενσαρκώσεις

Δάκης, Μπρούνο Μαρς, Μπιγιονσέ, Μάικλ Τζάκσον, Κώστας Μακεδόνας, Ρόμπι Γουίλιαμς, Φρέντι Μέρκιουρι, Σάκης Ρουβάς, Τέρης Χρυσός και Φιλ Κόλινς. Ο Αρης Πλασκασοβίτης συμπλήρωσε δεκάδα στις μεταμορφώσεις του «YFSF» και ετοιμάζεται τώρα για την ενδέκατη. Θα ενσαρκώσει τον τραγουδιστή της βρετανικής μπάντας The Cure, Ρόμπερτ Σμιθ. «Ηθελα να υποδυθώ την Εϊμι Γουάινχαουζ, αλλά μου την πήρε ο Γιάννης Σαββιδάκης» σχολιάζει με χιούμορ, συμπληρώνοντας ότι ανυπομονεί για τη νέα live ενσάρκωση, την οποία θα δούμε την επόμενη Κυριακή, καθώς αύριο (Κυριακή) το σόου δεν θα μεταδοθεί λόγω εκλογών.

Ο Αρης είχε δεχτεί και πέρυσι πρόταση να πάρει μέρος στο «Face», αλλά την απέρριψε επειδή έπαιζε στους «Δαίμονες». Φέτος όμως που τον ζήτησαν και πάλι από την παραγωγή αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή του αδελφού του και είπε το μεγάλο «ναι». «Κάθε αρχή και δύσκολη όμως. Στα τρία πρώτα live ήθελα να φύγω. Κάτι οι μέτριες κριτικές και κάτι η δυσκολία της μίμησης και της μεταμόρφωσης είχαν ρίξει λίγο το ηθικό μου. Μετά όμως άρχισε να μου αρέσει και τώρα δεν βλέπω την ώρα να υποδυθώ ένα καινούργιο πρόσωπο. Δεν με τρομάζει τίποτα πια».

Το «Face» που τον δυσκόλεψε περισσότερο ήταν της Μπιγιονσέ και του Φιλ Κόλινς. «Μας πήραν πολλές ώρες οι μεταμορφώσεις. Από τη μία τα μακριά μαλλιά κι από την άλλη η φαλάκρα. Μεγάλη διαδικασία όμως είχε και η μεταμόρφωσή μου ως Φρέντι Μέρκιουρι, η οποία μου χάρισε και τη νίκη στο έβδομο live. Ηταν βέβαια η πιο πετυχημένη, γι’ αυτό και με ψήφισε ο κόσμος». Οσο για το πρόσωπο που θεωρεί ο ίδιος ότι δεν πέτυχε καθόλου; «Ηταν του Δάκη, στο πρώτο live. Ημουν χάλια. Αφού τον είδα μετά σε ένα θέατρο και του ζήτησα συγγνώμη. Εκείνος γέλασε φυσικά».

Πολλά είναι τα γέλια και στα παρασκήνια του σόου, όπου οι διαγωνιζόμενοι περνούν περίφημα. Μαζί τους και η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου. «Η Μαρία είναι τεράστια μορφή στο “Face”, είναι ο άνθρωπός μας».

Οι Sugar «Δαίμονες» στο… Chicago!

Ο Αρης έχει πάρει μέρος στα μεγαλύτερα και πιο πετυχημένα μιούζικαλ που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε από το «Rent», όπου υποδύθηκε τον Angel, έναν ομοφυλόφιλο που έπασχε από AIDS και ντυνόταν με γυναικεία ρούχα, ακολούθησαν ένας… jazz ρόλος στο «Chicago», οι «Δαίμονες» του Νίκου Καρβέλα με την Αννα Βίσση, όπου ενσάρκωσε τον γελωτοποιό, και σχετικά πρόσφατα το «Sugar: Μερικοί το προτιμούν καυτό» με πρωταγωνίστρια τη Ζέτα -αλά Μέριλιν Μονρόε- Μακρυπούλια. «Αγαπώ τα μιούζικαλ» δηλώνει ο ίδιος στην «Espresso της Κυριακής» και συνεχίζει: «Ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο απ’ όλα τα παραπάνω ευχαριστήθηκα περισσότερο. Το καθένα είχε κάτι μοναδικό. Ο ρόλος του Angel στο “Rent” ήταν πολύ δύσκολος υποκριτικά, διότι ήταν κάτι κόντρα σε μένα και ήθελε πολλή δουλειά τόσο στην ερμηνεία όσο και στη μεταμόρφωση. Στο “Sugar” με τη Ζέτα έκανα τον ρόλο ενός γκάνγκστερ και γέλασα πολύ. Στο “Chicago” με μάγεψε η jazz μουσική και στους “Δαίμονες” είχα την ευκαιρία να δουλέψω με την Αννα Βίσση, την απόλυτη σταρ. Η Αννα είναι ο πιο γλυκός και αυθεντικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Το στοιχείο του χαρακτήρα της που με ξετρέλανε είναι ότι δεν έχει κανένα τουπέ. Αντιθέτως, είναι απλή, προσιτή και απόλυτα συνειδητοποιημένη. Ξέρει ποια είναι και δεν έχει την ανάγκη να αποδείξει τίποτα. Είναι το νούμερο ένα».

Η τραυματική εμπειρία του σχολικού εκφοβισμού

Μετά τη Μαίρη Συνατσάκη, η οποία έθιξε πέρυσι το πρόβλημα του bullying (σ.σ.: σχολικός εκφοβισμός) μέσα από ένα χορευτικό νούμερο που παρουσίασε στο «Dancing with the stars», ήρθε πρόσφατα η σειρά του Αρη Πλασκασοβίτη να μιλήσει για το θέμα που έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου. Ο 24χρονος entertainer αποκάλυψε δημόσια ότι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού και κοροϊδίας από τους συμμαθητές του. «Οποιος δεν το έχει βιώσει, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο επώδυνο είναι για τον ψυχισμό ενός παιδιού. Στη δική μου περίπτωση ξεκίνησε όταν πήγαινα στο δημοτικό και τράβηξε μέχρι και όλα τα γυμνασιακά μου χρόνια. Δεν σου κρύβω πως είχα ενδοιασμούς προτού μιλήσω γι’ αυτό δημόσια. Οταν όμως άρχισα να δέχομαι δεκάδες μηνύματα στο facebook από παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και βιώνουν το πρόβλημα, τα οποία με ευχαριστούσαν που τους έδωσα τη δύναμη να μιλήσουν στους γονείς του γι’ αυτό ή να ζητήσουν βοήθεια από τους καθηγητές τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους συμμαθητές τους που τους εκφοβίζουν ή τους κοροϊδεύουν, τότε πραγματικά ένιωσα λύτρωση». Οπως λέει, είμαστε ακόμη λίγο πίσω στην Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση του bullying. «Χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια. Επρεπε να υπάρχει ενημέρωση γι’ αυτό το θέμα στα σχολεία. Οπως γίνονται καμπάνιες για θέματα ναρκωτικών και προφύλαξης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, έτσι θα έπρεπε να επισκέπτονται τα σχολεία ψυχολόγοι και να ενημερώνουν παιδιά, γονείς και μαθητές για την ύπαρξη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...