Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Εσωσε τον σκύλο του και χάθηκε στα κύματα

Ενας 46χρονος προτίμησε να βοηθήσει το αγαπημένο του ζώο όταν τούμπαρε το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε με φίλους.

Πάρε εσύ το σκυλί μου κι εγώ ακολουθώ… Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου 46χρονου λίγο προτού χαθεί στα γιγαντιαία κύματα του λιμανιού της Ιεράπετρας Λασιθίου. Ο άτυχος άνδρας, που έβαλε τη ζωή του ζώου του πάνω από τη δική του, επιχείρησε με τρεις φίλους του να ταξιδέψει προς τη νήσο Χρυσή, αγνοώντας τη θαλασσοταραχή. Δεν κατάφεραν όμως να ανοιχτούν, καθώς το μικρό φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε και οι τέσσερις άνδρες βρέθηκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ολα αυτά εκτυλίχθηκαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια αυτοπτών μαρτύρων που είτε από τις καφετέριες όπου κάθονταν είτε από την παραλία κοιτούσαν με το στόμα ανοιχτό το επικίνδυνο εγχείρημα.f3 10

Μόλις οι τέσσερις φίλοι (ηλικίας από 41 έως 53 ετών) βρέθηκαν στη θάλασσα, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τη διάσωσή τους. Σύντομα οι τρεις από αυτούς εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του οποίου χρειάστηκε να νοσηλευθεί ο ένας εξ αυτών. Επίσης στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και του τέταρτου, του 46χρονου, με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου Super Puma.

Μιλώντας στην «Espresso» ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας Γιώργος Αγγελάκης, που βρέθηκε στο σημείο, περιέγραψε για τα πρώτα λεπτά μετά το περιστατικό: «Ενώ οι ναυαγοί πάλευαν με τα κύματα, ένας από τους εθελοντές διασώστες κατάφερε να προσεγγίσει τον 46χρονο. “Πάρε εσύ το σκυλί μου κι εγώ ακολουθώ” είπε εκείνος στον διασώστη, αλλά δευτερόλεπτα μετά τον άρπαξε ένα τεράστιο κύμα και τον εκσφενδόνισε στα βράχια. Ο άτυχος άνδρας χάθηκε στο νερό και από τότε δεν έχει εντοπιστεί. Ο διασώστης δεν κατάφερε να συγκρατήσει το σκυλί στην αγκαλιά του και με κόπο βγήκε και ο ίδιος στην ακτή, απ’ όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους».

Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής δίχως αποτέλεσμα, ενώ ξεκίνησαν εκ νέου χθες με την πρώτη αχτίδα φωτός. Οι λιμενικές αρχές, η αστυνομία, η Πυροσβεστική υπηρεσία, η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ και πολλοί εθελοντές έψαχναν για ένα ίχνος του 46χρονου, ενώ συμμετείχε κι ένα ελικόπτερο Super Puma που κατέφθασε στο Λασίθι από τη Χίο προχθές στις 7.45 το απόγευμα. Ωστόσο, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δεν καρποφόρησαν. Χθες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή οι έρευνες στο μεγαλύτερο μέρος τους έγιναν από βατραχανθρώπους και περιπολικά. Μέχρι και χθες το βράδυ ο 46χρονος δεν είχε εντοπιστεί.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...