Ακαδημία… πεοπλαστικής κάνει εγκαίνια στο Μιλάνο

Θα γίνονται σεμινάρια από ειδικούς στη μεγέθυνση ή την πάχυνση του μορίου

Μία διαφορετική ακαδημία «καλών τεχνών» ετοιμάζεται να κάνει εγκαίνια στο Μιλάνο σε μερικούς μήνες. Στο πρόγραμμα σπουδών θα περιλαμβάνεται το καθιερωμένο σχέδιο, όμως εν προκειμένω οι σπουδαστές θα διδάσκονται τις σωστές αναλογίες… πέους!

Οπως εξηγούν οι Ιταλοί επιστήμονες που αποφάσισαν να ιδρύσουν την εν λόγω «ακαδημία πεοπλαστικής», η αυξημένη ζήτηση τέτοιων επεμβάσεων έφερε την ανάγκη σύστασης ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος για τους επιστήμονες που ειδικεύονται στη μεγέθυνση ή την πάχυνση του ανδρικού μορίου. «Το πρόγραμμα θα παρέχει μορφωτικά σεμινάρια σε ουρολόγους, ανδρολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι θα διδαχτούν όλες τις σχετικές τεχνικές κατευθείαν μέσα στο χειρουργείο» δήλωσε ο γενικός χειρουργός και ανδρολόγος Αλεσάντρο Λιτάρα, που συμμετέχει στο πρότζεκτ.

Στόχος της ακαδημίας θα είναι, σύμφωνα με τον Λιτάρα, η καθιέρωση μιας συγκεκριμένης μεθόδου που θα εφαρμόζεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε κάθε ασθενή. «Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και οι μέθοδοι είναι απολύτως ασφαλείς» δήλωσε ο Λιτάρα, συνιδρυτής του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας στο Μιλάνο, και πρόσθεσε: «Για τις επεμβάσεις επιμήκυνσης και πάχυνσης του πέους δεν χρησιμοποιούμε πλέον καμία ξένη ουσία για τον οργανισμό του ασθενούς, αλλά μονάχα αυτόλογο υλικό. Συνήθως χρησιμοποιείται λίπος, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσθήκης βλαστοκυττάρων από τον λιπώδη ιστό, πάντα αυτόλογων, δηλαδή προερχόμενων από τον ίδιο τον ασθενή. Με τη χρήση αυτόλογου υλικού οι επιπλοκές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, συγκεκριμένα μικρότερες από 1%, αφού, δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται ξένες ουσίες, δεν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης ή μόλυνσης. Η επέμβαση κατά την οποία αυξάνεται το μήκος και η διάμετρος του ανδρικού μορίου παράλληλα διαρκεί μία ώρα και ένα τέταρτο και το κόστος της κυμαίνεται από 3.000 έως 7.000 ευρώ.

Ο Ιταλός επιστήμονας ξεκαθάρισε ωστόσο ότι πριν από το νυστέρι είναι απαραίτητη η ανάλυση του κάθε περιστατικού και των κινήτρων του κάθε ασθενούς. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, «από τις 3.000 αιτήσεις που συγκεντρώσαμε μέσα σε 10 χρόνια, από το 2003 έως το 2013, μόνο το 60% έφτασε στο χειρουργείο».

Αφροδίτη Ραυτοπούλου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ