Μπανιέρα… χλιδής με κρύσταλλα Swarovski!

Χειροποίητη πολυτέλεια για εκκεντρικούς πελάτες.

988f4huk45Η κόρη του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα της F1, η Ταμάρα Εκλεστοουν είχε προκαλέσει σάλο πέρσι αποκαλύπτοντας ότι είχε ξοδέψει το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας κρυστάλλινης μπανιέρας. Φαίνεται όμως πως με τη δήλωσή της αυτή ενέπνευσε την εταιρεία Catchpole & Rye Crystal Bateau να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Αντί 176.000 ευρώ, οι τεχνίτες της κόλλησαν προσεκτικά 22.000 λευκούς κρυστάλλους Swarovski στον χειροποίητο σκελετό μπανιέρας, προκειμένου να δημιουργήσουν εφέ ντισκομπάλας στα ιδιαίτερα διαμερίσματα των απαιτητικών και εκκεντρικών πελατών της εταιρείας.

Η εν λόγω μπανιέρα είναι εσωτερικά κατασκευασμένη από πορσελάνη και εξωτερικά από σίδερο, πάνω στον οποίο κολλήθηκε ο κάθε κρύσταλλος χωριστά. Για τη μετατροπή της «Swarovski Element Saracen» σε έργο τέχνης χρειάστηκαν 200 ώρες εργασίας και αρκετή υπομονή από την πλευρά των τεχνιτών που χρησιμοποίησαν τέσσερα διαφορετικά μεγέθη κρυστάλλων, καθώς η χρήση ενός μόνο μεγέθους δεν μπορούσε να δημιουργήσει το επιθυμητό εφέ αντανάκλασης. Προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία, σκέφτηκαν μια αρκετά έξυπνη λύση: για την εφαρμογή των κρυστάλλων χρησιμοποίησαν την άκρη ενός μολυβιού, καλυμμένη με bluetac, που τους επέτρεπε να τοποθετήσουν τον κάθε κρύσταλλο ξεχωριστά στο σημείο όπου ήθελαν.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου δείγματος, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα και ειδικών παραγγελιών, με τους πελάτες να επιλέγουν τις αποχρώσεις κρυστάλλων που επιθυμούν ή ακόμη και την αναγραφή των ονομάτων ή των αρχικών τους σε κάποιο σημείο της, με διαφορετικό χρώμα. «Κάναμε για πρώτη φορά αυτή τη δουλειά για μια πριγκίπισσα στη Μέση Ανατολή. Από εκεί αντλήσαμε την ιδέα» εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τόνι Ο’ Ντόνελ που απέδωσε την τσιμπημένη τιμή της μπανιέρας στις πολλές εργατοώρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή της.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ