Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Οι Τούρκοι γράφουν ότι η Γαλατασαράι «κυνηγάει» τον Μητρο-Γκολ

Η Γαλατασαράι θέλει τον διεθνή επιθετικό της Φούλαμ ως αντικαταστάτη του Ντιντιέ Ντρογκμπά, που αποχωρεί

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά φεύγει, ο Κώστας Μήτρογλου έρχεται! Ο σταρ της Ακτής Ελεφαντοστού, που θα βρεθεί στον δρόμο της εθνικής ομάδας στις 24 Ιουνίου, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ, έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλατασαράι και ένας από τους βασικούς υποψηφίους να τον αντικαταστήσουν είναι ο Ελληνας άσος.

Τα γειτονικά ΜΜΕ «βουίζουν» ότι ο διεθνής επιθετικός αποτελεί τον εκλεκτό του προπονητή της «Γαλατά» Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την αξία του και φέρεται να εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτησή του, με δεδομένο ότι ο Μήτρογλου θα φύγει από τη Φούλαμ έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο Ιταλός τεχνικός θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να τον φέρει στην ομάδα, αν και πριν από το Μουντιάλ δύσκολα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σύμφωνα μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα sporx.com, στον Κώστα Μήτρογλου έχει αποδοθεί ο τίτλος «ο νέος Γκέκας», επειδή οι γείτονες τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στον Λαρισαίο επιθετικό, ο οποίος όπου κι αν αγωνίστηκε άφησε εξαιρετικό έργο και «φόρτωσε» τις αντίπαλες εστίες με πολλά γκολ.

Το πρώτο ενδιαφέρον

Το όνομα του Ελληνα «killer» άρχισε να εμφανίζεται πάντως πρώτη φορά στον τουρκικό Τύπο από την εποχή που ο Ολυμπιακός τον είχε δώσει δανεικό στον Ατρόμητο. Οι πρώτες ομάδες που είχαν κάνει προσέγγιση ήταν η Μπεσίκτας και η Σίβασπορ, αλλά η ομάδα του Περιστερίου τις είχε παραπέμψει στον Ολυμπιακό για συζητήσεις. Ενδιαφέρον είχε δείξει επίσης η Εσκισεχίρσπορ.

Οταν ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι και πριν ακόμη καθιερωθεί εκ νέου στη βασική ενδεκάδα, μπήκε στο στόχαστρο της Ελαζίγκσπορ, η οποία ήταν τότε νεοφώτιστη και πρόσφερε γη και ύδωρ για να τον αποκτήσει, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή αξία του παίκτη εκείνη την περίοδο, αλλά ο Ολυμπιακός αρνήθηκε. Τον κράτησε στο δυναμικό του και τελικά δικαιώθηκε με το περίφημο deal των 15.000.000 ευρώ με τη Φούλαμ τον περασμένο Ιανουάριο.

Η «Γαλατά» δεν είναι πάντως η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Μήτρογλου. Την περίπτωσή του «τσεκάρουν» η Νάπολι, η Ιντερ αλλά και αγγλικές ομάδες.

Αναχωρεί για την Πορτογαλία

Την τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους θα κάνει σήμερα το πρωί η εθνική ομάδα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αύριο το πρωί η αποστολή αναχωρεί για την Πορτογαλία, εν όψει του φιλικού του Σαββάτου, και στη συνέχεια θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να λάβει μέρος στο τουρνουά «Road to Rio» πριν καταλήξει στην πόλη Αρακαζού, που θα είναι και το «ορμητήριό» της για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χθες έγινε μια προπόνηση (το απόγευμα) και ο Φερνάντο Σάντος προσπάθησε κεκλεισμένων των θυρών να καταστρώσει τα πλάνα του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει εναντίον των Πορτογάλων. Σύμφωνα εξάλλου με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Παναγιώτης Κονέ βρίσκεται στο στόχαστρο της Σαμπντόρια, η οποία εξέφρασε και επίσημα το ενδιαφέρον της στη διοίκηση της Μπολόνια. Για τον διεθνή άσο φέρεται να ενδιαφέρεται και η Παλέρμο. Η Βερόνα, που έχει στις τάξεις της τον Βαγγέλη Μόρα, εξετάζει την περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος επίσης παραχωρείται από την Μπολόνια.

Παύλος Κατώνης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...