Κίνηση τακτικής (;) από τον Φώτη Κουβέλη

Παραιτήθηκε, αλλά αρκετοί πιστεύουν πως θα επιστρέψει

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜ.ΑΡ. υπέβαλε ο Φώτης Κουβέλης, αν και στελέχη του κόμματος μιλούν για «κίνηση εντυπωσιασμού» και συμπληρώνουν: «Στις 7 Ιουνίου, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την οποία ελέγχει, ο Φώτης Κουβέλης όχι μόνο δεν θα παραιτηθεί, αλλά θα του ζητηθεί να παραμείνει επικεφαλής».

Γεγονός πάντως είναι ότι μετά την αποδοκιμασία του κόμματός του στην κάλπη ο Φώτης Κουβέλης δέχτηκε έντονη εσωτερική αμφισβήτηση από βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτός είναι ένας ισχυρός λόγος για να λάβει την απόφαση να υποβάλει την παραίτησή του.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξή μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουβέλης και προσθέτει: «Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας».

«Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις» καταλήγει ο Φώτης Κουβέλης.

Αν πάντως η Κεντρική Επιτροπή κάνει δεκτή την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, τότε η ΔΗΜ.ΑΡ. θα πάει σε έκτακτο συνέδριο. Εκεί ίσως προταθεί από πολλούς βουλευτές να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος ο Σπύρος Λυκούδης. Ολο το προηγούμενο διάστημα ήταν ο μόνος που δεν έκανε προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη και δεν απαίτησε την παραίτησή του.

Ο κ. Λυκούδης έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της Ενιαίας Αριστεράς και ήταν ο πρώτος που είχε διαφωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη για την αποχώρηση της ΔΗ.ΜΑΡ. από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό σημαίνει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ., το κόμμα θα ακολουθήσει εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την προηγούμενη. Μέχρι τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. προς άλλα κόμματα.

K. Ζαφειρίου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ