Τα 500 «μπουμπούκια» που ήταν στο Δημόσιο

Παιδεραστές, δολοφόνοι και κλέφτες όσοι απομακρύνθηκαν

Δολοφόνοι, παιδεραστές, κλέφτες, καταχραστές και έμποροι ναρκωτικών ήταν υπάλληλοι του Δημοσίου και μέχρι πρότινος έρχονταν σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περισσότεροι από 500 δημόσιοι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους το 2013 και το πρώτο τετράμηνο του 2014.

Συγκεκριμένα η ποινή της οριστικής παύσης επιβλήθηκε σε υπαλλήλους οι οποίοι είχαν διαπράξει πολύ σοβαρά αδικήματα, μεταξύ άλλων ανθρωποκτονία, υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, παιδεραστία, παιδική πορνογραφία κ.ά.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι συμπεριφορές του παρελθόντος δεν γίνονται αποδεκτές. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχουν εξεταστεί πολλές εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις και έχουν ενισχυθεί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι μετρήσιμα και αποδεικνύουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα θέματα εφαρμογής της νομιμότητας».

Πιο συγκεκριμένα:

• Το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι.

• Το Α’ τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του 2014 έχουν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι. Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.

Αναγκαστικές αποχωρήσεις 2013 – 2014

Σημειώνεται ότι τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια έχουν επιβάλλει την ποινή της οριστικής παύσης σε υπαλλήλους οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο για άκρως σοβαρά παραπτώματα και αδικήματα.

Ενδεικτικά αναφέρονται: ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, χρηματισμός, υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, πλαστογραφία, απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία, σύναψη σχέσεων από εκπαιδευτικό με ανήλικο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ασελγείς πράξεις σε ανήλικο από εκπαιδευτικό, προμήθεια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή υλικού παιδικής πορνογραφίας, προμήθεια, πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σεξουαλική παρενόχληση μαθητών από εκπαιδευτικό μέσω μηνυμάτων, συνομιλίες απρεπούς περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκπαιδευτικό, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρεμβάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα σε ΔΟΥ για εξυπηρέτηση ιδίου οφέλους ή τρίτων προσώπων, παραποίηση στοιχείων και νόθευση εγγράφων.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ