Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Τα γερά σκαριά βάζουν πλώρη για τα Μέθανα!

Τρεχαντήρια, καΐκια, βαρκαλάδες και κάθε λογής παραδοσιακά ελληνικά σκάφη θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες στην πλωτή έκθεση, που θα ξεκινήσει αύριο

Μια… πλωτή έκθεση για άτομα που λατρεύουν τα παραδοσιακά σκάφη της Ελλάδας πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στα Μέθανα! Οι επισκέπτες της έκθεσης, η οποία θα αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει έως και την 1η Ιουνίου, θα θαυμάσουν εξωτερικά τα παραδοσιακά σκάφη, θα τα επισκεφτούν και θα ζήσουν υπέροχες στιγμές από τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ηδη τρεχαντήρια, καΐκια κάθε λογής, περάματα, βαρκαλάδες, καραβόσκαρα, γαϊτες, λίμπερτι και άλλα καθαρόαιμα ελληνικά ξυλόσκαρα -και όχι- μόνον λύνουν κάβους και βάζουν πλώρη για τα Μέθανα. Αυτό το ναυτικό σαλόνι δεν είναι για τους «σκαφάτους». Είναι για μερακλήδες, λάτρεις της θάλασσας και της ελληνικής ναυτοσύνης. Απευθύνεται όμως και σε ευρεία γκάμα επισκεπτών, από τον απλό ταξιδιώτη μέχρι τον λάτρη της παράδοσης και της Ιστορίας, αλλά και στους επαγγελματίες του yachting και τους αλιείς, που με μόχθο βγάζουν τα προς το ζην. Τα χειροποίητα, ξύλινα κομψοτεχνήματα της παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης, γεννήματα της προσωπικότητας, του κεφιού και της τεχνικής του καραβομαραγκού, θα μπορείτε να τα θαυμάσετε για τρεις μέρες στα φιλόξενα νερά του λιμανιού στα Μέθανα.

Τη 2η πλωτή έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών (ΕΣΥΠΑΣ) και η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Τροιζηνίας, του Λιμενικού Ταμείου Μεθάνων Τροιζηνίας και του ΕΟΤ. «Το 2ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών δικαιώνει τους αγώνες μας για διάσωση, συντήρηση και επιβίωση των παραδοσιακών σκαφών και καρνάγιων, που δυστυχώς λιγοστεύουν καθημερινά» σημειώνει ο Νίκος Καβαλλιέρος, απόστρατος υποναύαρχος του Λιμενικού και πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών. «Αναζητάμε εναγωνίως τη βοήθεια όλων σας και, κυρίως, του κρατικού φορέα».

Σημαιοστολισμός

Τα σκάφη που θα λάβουν μέρος φτάνουν στα Μέθανα αύριο και την Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση της υποδοχής τους, στα αγκυροβόλια θα γίνει ο σημαιοστολισμός τους. Ολοι οι καπεταναίοι που θα ταξιδέψουν εκεί θα πάρουν αναμνηστικά και μετά την ξενάγηση των επισκεπτών, που θα κρατήσει από το μεσημέρι έως το απόγευμα, θα ακολουθήσει μουσική λαϊκή βραδιά για το κοινό και τους συμμετέχοντες. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και ο μπουφές προσφορά του δημάρχου Τροιζηνίας. Το Σάββατο τα σκάφη θα παραμείνουν δεμένα στα αγκυροβόλια τους, ανοιχτά έως το απόγευμα για να τα θαυμάσουν οι επισκέπτες και το βράδυ, μετά τους χαιρετισμούς επισήμων, θα γίνει το δεύτερο γλέντι (με νησιώτικα από την Κυριακή Σπανού και τον Νίκο Οικονομίδη, με ελεύθερη είσοδο και μπουφέ για το κοινό). Την Κυριακή το μεσημέρι θα λύσουν οι κάβοι και θα βιράρουν οι άγκυρες, καθώς οι καπεταναίοι θα πάρουν τη ρότα του γυρισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...