Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Βενετσάνος, ο Σερβιτόρος και οι Αδελφές… Τατά!

Ο γνωστός σόουμαν και η ανακάλυψη του ταλαντούχου Μελέτη Καλυβιώτη

Το να βλέπεις έναν σερβιτόρο να αφήνει τον δίσκο με τα φαγητά, να φοράει κόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες, γκράντε φόρεμα, καπέλο και να ξεκινά το σόου είναι πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο και -γιατί όχι;- σε ξαφνιάζει ευχάριστα. Ο Μελέτης Καλυβιώτης που ανήκει σε αυτή τη σπάνια και πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία του σερβιτόρου-σόουμαν μιλάει σήμερα στην «Espresso» για το πώς συνδυάζει τις δύο επαγγελματικές ιδιότητες και φωτογραφίζεται με τον καλλιτεχνικό παρτενέρ του, τον Κώστα Βενετσάνο, στην κοινή εμφάνισή τους ως αδελφές Τατά – και όχι μόνο!
Ο 35χρονος Μελέτης σπούδασε αγιογραφία και ξεκίνησε να δουλεύει σε μια οικογενειακή επιχείρηση με ξυλεία, η οποία όμως δεν πήγαινε καλά κι έκλεισε. Το γεγονός ότι σε ηλικία 21 χρόνων παντρεύτηκε μια νεαρή ηθοποιό, την Εύα Αλαμάνου, κι αμέσως απέκτησαν δύο παιδιά (τον 13χρονο σήμερα Χρήστο και την εξάχρονη Θεανώ) τον ανάγκασε να ψάξει να βρει δουλειά για να ζήσει την οικογένειά του. Ετσι, έγινε σερβιτόρος και κάποια στιγμή βρέθηκε να σερβίρει στον θρυλικό Μαγεμένο Αυλό στο Παγκράτι, όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον μουσικό χώρο Εκφραση, του ίδιου επιχειρηματία, προσφέροντας εκεί τις υπηρεσίες του ως μπάρμαν. «Εγώ δεν είμαι ο σερβιτόρος της σχολής, που μπορείς να τον βρεις σε οποιοδήποτε καλό εστιατόριο, που έχει σπουδάσει το επάγγελμα και το εξασκεί με όλους τους τύπους και το πρωτόκολλο, που λένε. Εχω τις ελλείψεις μου, αλλά αυτές τις καλύπτω με την καλή διάθεση που έχω για τη δουλειά μου ή αν θέλετε με την καλή ενέργεια που μεταδίδω ως άνθρωπος στον κόσμο όταν τους σερβίρω» μας λέει ο Μελέτης κι εξηγεί πώς τα καταφέρνει να εκφράζεται και ως σερβιτόρος και ως ηθοποιός με μεγάλη άνεση και επιτυχία.

Την Τσικνοπέμπτη

«Δεν υπάρχει συνταγή, ούτε κάποιο μυστικό. Είμαι ο εαυτός μου και ό,τι κάνω, το κάνω με την καρδιά μου και με πολλή αγάπη. Ως ηθοποιός είμαι αυτοδίδακτος, δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν έχω τον χρόνο να φοιτήσω σε δραματική σχολή, μπορεί όμως να το κάνω κάποια στιγμή. Δεν το κρύβω ότι αγαπάω πολύ το θέατρο. Ηδη έχω παίξει σε κάποιες παραστάσεις στο θέατρο “Diva”, τις οποίες έχει ανεβάσει η Σταυρίνα Πρεβεδώρου, κι έχω αρκετά όνειρα, αλλά πάνω από όλα με ενδιαφέρει να κάνω κάτι που να είναι αξιοπρεπές» τονίζει και μας παραπέμπει στον Κώστα Βενετσάνο -το καλλιτεχνικό του ήμισυ- για να μιλήσει εκείνος για το πώς ξεκίνησε να παίζει μαζί του.
«Ηταν Τσικνοπέμπτη του 2011 και προετοιμαζόμουν για το πρόγραμμα που θα έδινα στον Μαγεμένο Αυλό, όταν ο Μελέτης ήρθε και μου είπε: “Θες να κάνουμε κάτι να τους ταράξουμε; Υπάρχει βεστιάριο με στολές, θα ντυθώ εγώ Βραζιλιάνα κι εσύ Βραζιλιάνος και θα αυτοσχεδιάσουμε”. Πράγματι έτσι έγινε και όταν βγήκαμε, ο κόσμος μάς καταχειροκρότησε και όλοι έλεγαν πως είμαστε αχτύπητο δίδυμο» μας λέει ο παλιός καλός παρουσιαστής που φέτος στο ίδιο μαγαζί ανέβασε με τον ταλαντούχο σερβιτόρο μια παράσταση με πολύ ιδιαίτερα νούμερα, από την περίφημη «Οδό ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι, όπως είναι τα «Αδελφές Τατά», «Μια μαύρη Φορντ» και άλλα.

«Εχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο»

Ο Κώστας Βενετσάνος είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Μελέτη κι έχει να λέει τα καλύτερα για τη ζωντάνια, το χιούμορ και την επικοινωνιακή δεινότητα του συνεργάτη του. «Ο Μελέτης είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Από τότε που τον γνώρισα και κάναμε το πρώτο μας νούμερο, τις “Αδελφές Τατά”, αντιλήφθηκα ότι έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο και πλέον τον έχω μαζί μου σε όλες τις βραδιές που διοργανώνω στον Μαγεμένο Αυλό. Ολα τα σκετς που έχουμε κάνει μαζί έχουν τεράστια επιτυχία κι αυτό οφείλεται και στο πηγαίο ταλέντο του που κάθε φορά με εκπλήσσει ολοένα και πιο πολύ. Διαθέτει πολύ ωραία κίνηση, παίρνει χιουμοριστικές εκφράσεις χωρίς να είναι υπερβολικός και προπάντων είναι απίθανος ατακαδόρος. Θα σας πω ότι όταν τραγουδάμε μαζί το γνωστό τραγούδι “Οταν θα πας κυρά μου στο παζάρι”, ο Μελέτης κάνει όλες τις φωνές καταπληκτικά! Τον κόκκορα, τον γάιδαρο, τον σκύλο, τη γατούλα. Αλλά και ως άνθρωπος είναι πολύ επικοινωνιακός. Ακόμη και ως σερβιτόρος και μπάρμαν έχει αναπτύξει πολύ ζεστή σχέση με τους πελάτες, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να τον αναζητούν για να τους σερβίρει, όταν εκείνος έχει ρεπό».

Αλκίνοος Μπουνιάς
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...