Αρωματικά φυτά και κρόκος από τον Ρουβά

Αγόρασε 120 στρέμματα (κοντά στο Αγρίνιο) ώστε να καλλιεργήσει τα δικά του προϊόντα!

Αγρότης με λαμπερή σύντροφο και τρία παιδιά έψαξε και τελικά βρήκε γη! Ο Σάκης Ρουβάς, αν και δεν έχει σκοπό να αφήσει ακόμη το μικρόφωνο, ετοιμάζεται να πιάσει και την τσάπα (τρόπος του λέγειν!), αφού οι προσπάθειές του να αποκτήσει εκτάσεις, ώστε να καλλιεργήσει τα δικά του προϊόντα, τελικά ευοδώθηκαν.

Οπως είχαμε γράψει πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο pop star είχε επισκεφτεί το Αγρίνιο κι αφού είχε έρθει σε επαφή με τους ιθύνοντες της Ενωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού συζήτησε μαζί τους το ενδεχόμενο να βρει και να αγοράσει τα δικά του χωράφια, ώστε να καλλιεργήσει αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, σε συνεργασία βέβαια με ανθρώπους της περιοχής, που γνωρίζουν καλύτερα την… τέχνη της εκμετάλλευσης της γης.

Την πρώτη επίσκεψη και τις συζητήσεις μάς είχε επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς.

Να, λοιπόν, που έφτασε η ώρα να γίνει κι εκείνος γαιοκτήμονας, με τις δικές του εκτάσεις! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», ο πολυμήχανος καλλιτέχνης, που ποτέ δεν εφησυχάζει, αλλά ψάχνει τρόπους να εξελίσσεται, αγόρασε πριν από περίπου έναν μήνα χωράφια 100-120 στρεμμάτων, στα οποία σκοπεύει να καλλιεργήσει αρωματικά φυτά, μεταξύ των οποίων και κρόκο Κοζάνης.

Ακόμα και εξαγωγές

Τα κτήματα βρίσκονται κοντά στο χωριό Αγγελόκαστρο του Αγρινίου, μια περιοχή που διαθέτει πολύ μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις κι αυτό γιατί ο τόπος ενδείκνυται λόγω της ύπαρξης νερού που προέρχεται από τον ποταμό Αχελώο.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον είδαν να βγαίνει από γνωστό συμβολαιογραφείο του Αγρινίου, το οποίο είχε επισκεφτεί -όπως εικάζουν- προκειμένου να συνάψει τα συμβόλαια αγοράς. Οπως μαθαίνουμε, ο Sakis σκοπεύει να… το ρίξει στις εναλλακτικές καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, προϊόντα που δεν καλλιεργούνται μέχρι σήμερα στην περιοχή, με στόχο -όπως λένε όσοι γνωρίζουν- όχι μόνο να προμηθεύσει την ελληνική αγορά, αλλά να καταφέρει και την εξαγωγή τους στο εξωτερικό.

Πριν από τις εκλογές πάντως ο λαμπερός σταρ επισκέφτηκε ξανά το Αγρίνιο. Οπως υποθέτουν οι κάτοικοι, αυτό έγινε προκειμένου να συζητήσει και να συμφωνήσει με ανθρώπους της περιοχής που γνωρίζουν καλά τα της γεωργίας, ώστε να αναλάβουν δράση στο πλευρό του. Αλλωστε θα χρειαστεί «χέρια» να δουλεύουν για λογαριασμό του, αφού οι υποχρεώσεις του θα τον κρατούν για μεγάλα διαστήματα μακριά από τα νέα αποκτήματά του. Μάλιστα, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν ο Sakis διεκδικήσει και κάποια επιδότηση για την καλλιέργεια των αρωματικών φυτών και βοτάνων, αφού, σύμφωνα με το πρόγραμμα εμπορίας και μεταποίησης, ένας αγρότης θα μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και 100.000 ευρώ για να διευκολυνθεί στο έργο του.

Ελισσάβετ Κυρίτση 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ