Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από ομογενείς

Νέα δωρεά 300.000 δολαρίων στα Παιδικά Χωριά SOS από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Ελλήνων της διασποράς

Σημαντική στήριξη σε χιλιάδες συνανθρώπους μας με μεγάλα οικονομικά προβλήματα έρχεται να προσφέρει η Ελληνική Πρωτοβουλία. Το διεθνές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα των Ελλήνων της διασποράς προχώρησε σε νέα δωρεά (ύψους 300.000 δολαρίων) προς τα Παιδικά Χωριά SOS, που θα διατεθεί για επισιτιστική βοήθεια και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για έναν χρόνο σε 450 και πλέον οικογένειες.

350 οικογένειες

Συνολικά, περισσότεροι από 900 ενήλικες και 1.450 παιδιά θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση υποστήριξη μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της διεθνούς οργάνωσης, βασικός στόχος της προσπάθειας είναι η επίλυση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση και η παροχή βοήθειας σε όσους δεν μπορούν να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες, όπως η επαρκής σίτιση.

Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 350 οικογένειες που υποστηρίζονται από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα έχουν πρόσβαση στα Κοινωνικά Παντοπωλεία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, 100 οικογένειες που υποστηρίζονται από τα ΚΣΠΟ των Παιδικών Χωριών SOS σε Καλαμάτα και Αλεξανδρούπολη και θα προμηθεύονται τρόφιμα μέσω ενός δικτύου τοπικών καταστημάτων, 26 οικογένειες που διαμένουν στα Παιδικά Χωριά SOS και τον Ξενώνα SOS Ελίζα, οι οποίες θα αγοράζουν τρόφιμα σε τιμές χονδρικής απευθείας από τις εταιρίες παραγωγής και 80 οικογένειες που υποστηρίζονται από το ΚΣΠΟ στην Αθήνα και θα λάβουν ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως εργοθεραπεία και λογοθεραπεία.

«Η δωρεά αυτή αντανακλά τη στήριξη της παγκόσμιας ελληνικής κοινότητας στο κάλεσμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για συμμετοχή όλων στην εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων OneGreece.org. Ολοι μαζί μπορούμε έμπρακτα να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής αυτά τα δύσκολα χρόνια» δήλωσε εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ο Μιχάλης Πρίντζος, ενώ ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών Γιώργος Πρωτόπαπας χαρακτήρισε την οργάνωση των Ελλήνων της διασποράς «αληθινό συνοδοιπόρο στην αποστολή του οργανισμού μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ