Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κηραλοιφές που κάνουν θαύματα (!)

Η μελισσοκόμος Ν. Στεργιοπούλου μιλάει για την πανάρχαια συνταγή που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς κόστος

Για χρόνια ολόκληρα παρέμειναν κλεισμένες στα σκονισμένα μπαούλα των γιαγιάδων μας περιμένοντας υπομονετικά να έρθει και πάλι η στιγμή τους… Και ήταν σίγουρο ότι θα έρθει, καθώς με αυτές μεγάλωσαν και γιατρεύτηκαν γενιές και γενιές. Αποτελούσαν απλώς ένα γιατροσόφι για να επουλώσουν πληγές, να γιατρέψουν ένα κάψιμο, να ενυδατώσουν το πρόσωπο. Και σήμερα οι παραδοσιακές χειροποίητες κηραλοιφές με καθαρό κερί μέλισσας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και εκχυλίσματα βοτάνων γίνονται ανάρπαστες τόσο από Ελληνες όσο και από ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας!

Γυναίκες αλλά και άντρες φαίνεται πως έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών προς την πανάρχαια αυτή συνταγή, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των υπόλοιπων καλλυντικών αλοιφών που και αμφίβολης ποιότητας είναι πολλές φορές και απαγορευτικές για το πορτοφόλι μας. Στο χωριό Πέρδικα της Αίγινας συναντήσαμε μια νέα μελισσοκόμο, η οποία αποφάσισε να αφήσει πίσω της τις τουριστικές επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολιόταν για χρόνια και να ασχοληθεί με το όνειρο της ζωής της, τα μελίσσια.

Εκλεκτή τροφή

Ο λόγος για τη Νένα Στεργιοπούλου, η οποία καθημερινά ζει και αναπνέει γι’ αυτές τις μικρές εργάτριες που παράγουν την εκλεκτή τροφή θεών και ημίθεων. Η Νένα διατηρεί 15 μελίσσια, από τα οποία βγάζει εκλεκτό μέλι. Επειτα σε ένα μικρό εργαστήρι παρασκευάζει κηραλοιφές με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες, καθώς χρησιμοποιεί αποκλειστικά αγνό κερί μέλισσας, αλλά και τη θαυματουργή πρόπολη.

«Οι κηραλοιφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα και γενικότερα σε όλο το σώμα. Στα σκασμένα χείλη, στις φτέρνες, στους αγκώνες, παντού!» λέει η Νένα Στεργιοπούλου στην «Espresso» και προσθέτει: «Επίσης μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για την καταπολέμηση των ρυτίδων, για τη μείωση των μαύρων κύκλων στα μάτια αλλά και για ενυδάτωση. Υπάρχει ενισχυμένη κηραλοιφή προσώπου που χρησιμοποιείται αντί για κρέμα ημέρας, η οποία είναι πραγματικά απίστευτη. Και το σημαντικό είναι ότι οι κηραλοιφές δεν προκαλούν παρενέργειες, γιατί είναι φτιαγμένες από αγνά υλικά, όπως το ελαιόλαδο και το μελισσοκέρι. Δεν χρησιμοποιούμε πρόσθετα χημικά συστατικά και αυτός είναι ο σοβαρότερος παράγοντας που διασφαλίζει την αποφυγή οποιασδήποτε μορφής αλλεργιών».

Σύμφωνα με την ίδια, τον τελευταίο χρόνο ολοένα και περισσότεροι καταφεύγουν στις κηραλοιφές, καθώς είναι και ιδιαίτερα οικονομικές σε σχέση με τις αντίστοιχες καλλυντικές κρέμες. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 3 ευρώ και μπορεί να φτάσουν το πολύ έως τα 10 ευρώ.

«Τις προτιμούν ιδιαίτερα μαμάδες, καθώς προστατεύουν τα βρέφη από ερεθισμούς και συγκάματα, αλλά και άντρες για τους ερεθισμούς που προκαλεί το ξύρισμα» σημείωσε η Νένα Στεργιοπούλου και έπειτα αποκάλυψε ότι οι καλύτεροι πελάτες είναι οι ξένοι. «Γερμανοί, Ελβετοί και Αγγλοι που έρχονται για διακοπές στην Αίγινα θα αγοράσουν κηραλοιφές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μάλιστα το 80% των πελατών μου είναι ξένοι. Οι Ελληνες είναι πιο διστακτικοί. Οταν όμως δοκιμάσουν, τότε πείθονται και χρησιμοποιούν τα αγνά προϊόντα της φύσης».

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...