Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Αθηνά Ω κάνει party με…άλογα!

Την ώρα που κορυφώνονται οι ετοιμασίες για το event της Ριμπολόβλεβα στον Σκορπιό, η χρυσή κληρονόμος ετοιμάζει το δικό της ιππικό happening στο Σεν Τροπέ

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στον… Σκορπιό, το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι περίφημοι ιππικοί αγώνες Athina Onassis Horse Show που φέρουν το όνομα της χρυσής κληρονόμου! Την εβδομάδα που μας έρχεται η Αθηνά Ωνάση και η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, οι οποίες έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με την ιστορία του Σκορπιού, θα «κονταροχτυπηθούν» στους τίτλους των εφημερίδων διεκδικώντας η καθεμία για τον εαυτό της τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Εκατερίνα θα γιορτάσει στις 4 Ιουνίου τα γενέθλιά της, ενώ την επόμενη μέρα η Αθηνά και ο σύζυγός της Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο θα υποδεχθούν τους διάσημους καλεσμένους τους, στο πλαίσιο του ετήσιου ιππικού τουρνουά Athina Onassis Horse Show, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Σεν Τροπέ, από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου, προσελκύοντας όλη την αφρόκρεμα του αθλήματος και κυρίως τις… διάσημες κληρονόμους!

Η μεγάλη αγάπη

Αν όμως για την Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ ο εγχώριος και διεθνής Τύπος τις τελευταίες μέρες έχει αφιερώσει δεκάδες αναλυτικά άρθρα, «φέρνοντας» ακόμη και την Μπιγιονσέ στο πάρτι γενεθλίων της για να της τραγουδήσει το «Happy Birthday» -η «Espresso της Κυριακής» αποκάλυψε ότι θα παρευρεθούν μόνο φίλοι και μέλη της οικογένειας της 25χρονης, αφού το νησί δεν είναι ακόμη έτοιμο να υποδεχθεί τους «rich and famous» καλεσμένους- το ίδιο δεν ισχύει και για την Αθηνά Ωνάση.

Η 29χρονη Αθηνά, η οποία στην προσωπική της ζωή κρατάει χαμηλούς τόνους, σε σημείο να χαρακτηριστεί «βαρετή» από τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ζει μόνο για τα άλογά της και ξοδεύει τεράστια ποσά γι’ αυτά και για τους πολυτελείς στάβλους που τα στεγάζουν. Υστερα από τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από την αγοραπωλησία του Σκορπιού επανέρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν γίνεται κάποιο ιππικό τουρνουά, στο οποίο λαμβάνει μέρος και, κυρίως, λόγω των ετήσιων αγώνων υπερπήδησης εμποδίων που φέρουν το όνομά της και μέχρι το 2012 γίνονταν στο Ρίο Ντε Ζανέιρο.

Το ιππικό τουρνουά Athina Onassis Horse Show, το οποίο θεωρείται από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα στη χώρα της σάμπας, αλλά φέτος αλλάζει… ήπειρο και μετακομίζει στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω και της απόφασης της Αθηνάς και του Αλβάρο να αναβάλουν το περσινό σόου. Στους φετινούς αγώνες θα λάβουν μέρος 35 κορυφαίοι αναβάτες, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην υπερπήδηση εμποδίων, με στόχο το μεγάλο έπαθλο των 300.000 ευρώ (συνολικά θα μοιραστούν 569.000 ευρώ). Ανάμεσά τους θα βρίσκονται ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Steve Guerdat από την Ελβετία και ο Γάλλος πρωταθλητής Ευρώπης Roger Yves Bost.

Η διοργάνωση θα έχει και έντονο «άρωμα γυναίκας», αφού το «παρών» θα δώσουν η Charlotte Cashiraghi, η όμορφη σύζυγος του Ολυμπιονίκη Rodrigo Pessoa, γιου του παγκόσμιας φήμης ιππέα Nelson Pessoa, Alexa, η 22χρονη κόρη του ζωντανού θρύλου της ροκ Bruce Springsteen, Jessica, η κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, Jennifer και φυσικά η Αθηνά Ωνάση, ενώ δεν αποκλείεται η συμμετοχή και άλλων διάσημων αμαζόνων, γόνων πλούσιων οικογενειών. Το τουρνουά θα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, για τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες ιππείς, οι οποίοι φέτος θα είναι 42 και προέρχονται από 13 χώρες.

Το μεγάλο ραντεβού

Το Athina Onassis Horse Show, το οποίο διοργανώνει ο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, πραγματοποιείται από το 2007. Στην τελευταία διοργάνωση, που έγινε τον Οκτώβριο του 2012 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Steve Guerdat, ο οποίος θριάμβευσε στο Grand Prix του τουρνουά κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 330.000 ευρώ, ενώ το κύπελλο για την πιο γρήγορη διαδρομή στην υπερπήδηση εμποδίων κέρδισε ο Γερμανός ιππέας Philipp Weishaupt, με προσωπικό χρόνο 34”40. Ακόμη μεγαλύτερη… αίγλη στη διοργάνωση προσέδωσε η ελβετική εταιρεία Longines, η οποία είναι χορηγός του τουρνουά και με την αφορμή των αγώνων έχει λανσάρει και μια σειρά από πολυτελή ρολόγια.

Το πάθος της γνωστής κατασκευάστριας ρολογιών για τους ιππικούς αγώνες μετράει πολλά χρόνια. Το 1878 δημιούργησε έναν χρονογράφο με χαραγμένα πάνω στο καντράν έναν τζόκεϊ και ένα άλογο ιππασίας. Το συγκεκριμένο μοντέλο έγινε τόσο δημοφιλές μεταξύ των ιππέων -τους βοηθούσε να μετρούν τις επιδόσεις τους με ακρίβεια δευτερολέπτου- ώστε σύντομα υιοθετήθηκε και από τους κριτές του αθλήματος.

Τα «ταπεινά» γεννέθλια της Εκατερίνα

Με συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match» η 25χρονη Εκατερίνα -Κάτια- Ριμπολόβλεβα επιβεβαίωσε το πρωτοσέλιδο της «Espresso της Κυριακής» για τα «ταπεινά» γενέθλιά της στον Σκορπιό και για την επιθυμία της ίδιας και του πατέρα της να μην αλλάξει τον χαρακτήρα του νησιού, αλλά να το διατηρήσει στο πνεύμα της απλότητας που εμφύσησε από την αρχή ο Ωνάσης. «Για να εξυμνήσω τον Σκορπιό, την ομορφιά του τόπου, τη γενναιόδωρη φύση, σκέφτηκα να καλέσω εδώ περίπου 100 φίλους μου για τα 25α γενέθλιά μου» τόνισε η ξανθιά καλλονή, η οποία στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο θυμίζει έντονα την Τζάκι,  καταρρίπτοντας τα πολλαπλά δημοσιεύματα που θέλουν 600 καλεσμένους και υπερχλιδάτα πάρτι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα φετινά γενέθλιά της θα έχουν έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού ζήτησε από τους φίλους της αντί για δώρο να δώσουν χρήματα στο ίδρυμά της. Με το ποσό που θα συγκεντρωθεί σκοπεύει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο στη Λευκάδα για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ θα συνεισφέρει και για την κατασκευή σχολικών κτιρίων, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους του τόπου.

Η «νέα μούσα του Σκορπιού», όπως αναφέρεται στον τίτλο η Εκατερίνα, τονίζει ότι τα σχέδια για την ανακαίνιση του Σκορπιού δεν είναι οι πρόσθετες κατασκευές, ούτε παλάτια και φανταχτερή πολυτέλεια. Τα λίγα κτίρια, η ροζ βίλα της Τζάκι, οι ξενώνες, τα σπιτάκια του προσωπικού και αυτά όπου διέμενε το προσωπικό της θαλαμηγού θα ανακαινιστούν και τίποτα παραπάνω. Και όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στην οικολογία και τη βιοποικιλότητα «χρησιμοποιώντας τις καλύτερες νέες τεχνολογίες».

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....