Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Εκδρομή» με τέσσερα ράμματα για τη hot Σαμαρά!

Το ατύχημα στα γυρίσματα της νέας σειράς του ΑΝΤ1, που έστειλε στο νοσοκομείο το πρώην κορίτσι του «Ράδιο Αρβύλα»

– Τι κάνεις εδώ; ρωτάει ο καλόγερος.
– Με είχαν φυλακισμένη στο σπίτι, λέει η Νατάσα.
– Τρέξε να σωθείς, το σχέδιο ναυάγησε!
– Και το παιδί;
– Θα είναι μαζί μου. Φύγε, θα σε πιάσουν!
Η Νατάσα (Ευγενία Σαμαρά) φεύγει τρέχοντας και πέφτει πάνω στον μουγκό (Ορέστη Παλιαδέλη). Την αγκαλιάζει, τα δάκρυά της… ποτάμι. Χειρονομίες, ένταση, πάθος. Σε λίγο το κορίτσι χάνεται στις φυλλωσιές…
«Cut!» Η φωνή του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Πανταζούδη αντηχεί μέσα στην ησυχία του δάσους. Το κλικ της μηχανής μας και τα κλαδιά που πατήσαμε του χάλασαν τη σκηνή. Αποσυντονίσαμε τους δύο καλλιτέχνες και πάνω απ’ όλα τον σκηνοθέτη, που δεν θέλει να καταγράψει άλλους ήχους πλην των ηθοποιών. Μάλιστα μας έκανε από μακριά νόημα «θα σας μαλώσω» κουνώντας το χέρι του.

Καταχνιά, κρύο, ομίχλη. Χίλια τριακόσια μέτρα υψόμετρο. Ορος Βέρμιο, Νάουσα. Πανύψηλα, πυκνά δέντρα. Το ποτάμι ηχεί κάτω μας. Υγρασία που σου τρυπά τα κόκαλα, αν και είναι τέλος Μαΐου. Μια σκηνή που γυρίστηκε πάνω από δεκαπέντε φορές. Και η «Espresso» ήταν εκεί. Παρακολούθησε από κοντά το πρώτο θρίλερ που γυρίζεται για την ελληνική τηλεόραση. Το οποίο έχει τόσο σασπένς ώστε θυμίζει πολύ επιτυχημένες ταινίες μυστηρίου της Σκανδιναβίας (όπως «Το κορίτσι με το τατουάζ»).

Ο ΑΝΤ1 μέσω της νέας του παραγωγής «Εκδρομή», την οποία θα δούμε από τη νέα τηλεοπτική σεζόν, βάζει στόχο την εξαγωγή και στα κανάλια του εξωτερικού. Η σεναριογράφος Στέλλα Βασιλαντωνάκη έχει γράψει ένα θρίλερ εξαιρετικά πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα.
Προκειμένου μάλιστα να μπουν για τα καλά στο mood, οι ηθοποιοί έχουν μείνει έξι μήνες «αιχμάλωτοι» στη Νάουσα. Ζουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο ποτάμι έχοντας αντιμετωπίσει έως τώρα πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε ένα τοπίο όμως εξαιρετικής ομορφιάς που τους αποζημιώνει.

Πραγματικό θρίλερ

Πριν από λίγα 24ωρα η παραγωγή του ΑΝΤ1 έζησε όμως στιγμές πραγματικού… θρίλερ, όταν μια κάμερα-τηλεκατεθυνόμενο ελικοπτεράκι (που χρησιμοποιείται για τις δύσκολες λήψεις από ψηλά) καρφώθηκε στο κεφάλι της Ευγενίας Σαμαρά. Το κορίτσι του «Ράδιο Αρβύλα» δεν πρόσεξε, σηκώθηκε απότομα και έφαγε την κάμερα στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου έφυγε με… παράσημο τέσσερα ράμματα!
Τα ευτράπελα δεν λείπουν. Εκτός από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που συνήθως είναι η ομίχλη, η δυνατή βροχή και οι κεραυνοί, το συνεργείο έχει αναγκαστεί πολλές φορές να διακόψει το γύρισμα για να περάσουν κοπάδια από πρόβατα!

Η δημοσιογραφική αποστολή που οργάνωσε ο ΑΝΤ1 βρέθηκε και στα απογευματινά γυρίσματα της «Εκδρομής», όπου στο κουζινάκι ενός μικρού ξύλινου σαλέ εκτυλισσόταν μια ακόμη πράξη εξαφάνισης, η οποία θα ενταχθεί στα 16 συνολικά επεισόδια.
«Στο όρος Βέρμιο μέσα σε 45 λεπτά μπορεί από βροχή να βγει ήλιος. Εμείς αναζητούμε την ομίχλη. Ο Πανταζούδης μας λέει “βγείτε για γύρισμα” και μέχρι να στήσουμε, έχουν βγει ξανά οι ηλιαχτίδες. Το πιο φοβερό όμως είναι τα σκόρδα. Φυτρώνουν πάνω στο βουνό και όταν τα πατάμε μυρίζουν τα παπούτσια μας και τα ρούχα μας» περιγράφει ο Οθωνας Μεταξάς».

Για τη Λίνα Σακκά το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστεί το 2,5 χρόνων αγοράκι της, τον ξανθό άγγελό της. «Με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, έχω ανεβεί για έξι μήνες στο Βέρμιο μαζί με τη μαμά μου. Είναι το τέλειο περιβάλλον για ένα παιδί μέσα στη φύση, στα ρυάκια, στους κύκνους. Δεν ξέρω πώς θα προσαρμοστεί ξανά στην Αθήνα. Εδώ στο βουνό έμαθα ότι κρίση δεν υπάρχει και μπορείς να ζήσεις με ένα μάτι κουζίνας και δύο αβγά από τις κότες».

Οι νέοι ηθοποιοί

Στη σειρά τις εντυπώσεις θα κλέψει και το φιντανάκι, ο 26χρόνος Γιάννης Ποιμενίδης. Υποδύεται τον Μάρκο, τον ορειβάτη. Προτού καλά καλά τελειώσει το Εθνικό Θέατρο, τον άρπαξε ο Αλέξανδρος Πανταζούδης και τον έβαλε στο σίριαλ. Και αυτό το ντεμπούτο δεν είναι το μοναδικό. Η Ευγενία Σαμαρά από το «Ράδιο Αρβύλα» μετακόμισε στην «Εκδρομή». Παράλληλα, στην παραγωγή δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και άλλοι 14 νέοι ηθοποιοί. Οι περισσότεροι προέρχονται από το θέατρο, άλλοι έχουν κάνει μικρά περάσματα από τον κινηματογράφο.
Οταν τους συναντήσαμε μας είπαν ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ το πρώτο γύρισμα. Ξαπλωμένοι 10 Φλεβάρη στο χιονισμένο γρασίδι με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα. Ευτυχώς οι κάτοικοι της Νάουσας ήξεραν μετά πώς να τους ζεστάνουν. Στα γυρίσματα τους έχουν βοηθήσει στο έπακρο.
Ο ηθοποιός Στέλιος Βρεττός εξηγεί: «Σε μια σκηνή εκπαιδευμένο σκυλί με κυνηγάει και πηδάω για να σωθώ. Από τις πολλές φορές που τη γυρίσαμε το σκυλί βαρέθηκε. Μέχρι που από τα νεύρα του με ακινητοποίησε στον βράχο γαβγίζοντας ασταμάτητα».

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ανατριχίλα στο βουνό

Μέσα στο καταχείμωνο, σε άγριες καιρικές συνθήκες, 13 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο-καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού. Αγνωστοι μεταξύ τους. Μια γυναίκα αναζητεί το παιδί της που έχει απαχθεί. Ενας καθηγητής λαμβάνει πρόσκληση για να παραστεί στην αναστήλωση ενός βυζαντινού ναού στην πλαγιά του βουνού. Μια δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ για χειμερινά σπορ. Ενας γέροντας αγρότης κάνει διακοπές έχοντας κερδίσει διήμερο ταξίδι. Τρεις ορειβάτες κάνουν tour με τον οδηγό τους. Ενας μουσικός με την κοπέλα του κάνουν διακοπές. Μια μάνα αναζητά την κόρη της και μαθαίνει ότι είναι εκεί. Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι; Τα τηλέφωνα κόβονται, τα μυστικά του παρελθόντος έρχονται στο φως και οι περισσότεροι εξαφανίζονται μυστηριωδώς.

Μαρία Ανδρέου 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...