Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Μαρία θα μεγαλώσει με… παιδικά χαμόγελα

Η απόφαση του Πρωτοδικείου δίνει την επιμέλεια της μικρής στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό

Στη ζεστή αγκαλιά των ανθρώπων του Χαμόγελου του Παιδιού θα παραμείνει η μικρή Μαρία, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας να τους δώσει την οριστική επιμέλεια του κοριτσιού που είχε βρεθεί να ζει στο σπίτι ενός ζευγαριού Αθίγγανων σε καταυλισμό στα Φάρσαλα.

Οι δικαστές του τμήματος Εκούσιας Δικαιοδοσίας αφαίρεσαν το σύνολο της επιμέλειας από το ζευγάρι των Ρομά που εμφανιζόταν ως γονείς του κοριτσιού και απέρριψαν το αντίστοιχο αίτημα των βουλγαρικών Αρχών, καθώς έκριναν πως η αλλαγή περιβάλλοντος θα διατάρασσε την ψυχοσωματική του ανάπτυξη. Οπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, η οποία έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, αφαιρείται από τους Ελευθερία Δημοπούλου και Χρήστο Σαλή «η άσκηση του συνόλου επιμέλειας του προσώπου του ανήλικου θήλεος με το όνομα “Μαρία”, που γεννήθηκε στη Λαμία την 31-1-2009 και διαμένει στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Το Χαμόγελο του Παιδιού”».

Αναφορικά με το αίτημα της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλεια του κοριτσιού, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του είναι Βούλγαροι, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως: «δεν κρίνεται υπέρτερο του συμφέροντος του ανηλίκου να μη διαταραχθεί η ψυχοσωματική του ανάπτυξη με την εκ νέου αλλαγή περιβάλλοντος, δεδομένης δε της ηλικίας του (πέντε ετών), η οποία θα του δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και ένταση, καθώς θα κληθεί να εκπαιδευτεί σε μια άλλη γλώσσα και να ενταχθεί σε διαφορετικές κοινωνικές δομές».

Η υπόθεση του «ξανθού αγγέλου» από τα Φάρσαλα είχε συνταράξει την κοινή γνώμη, φέρνοντας στην επικαιρότητα το θέμα των παράνομων υιοθεσιών. Η 5χρονη Μαρία εντοπίστηκε τον Οκτώβριο του 2013 στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας της Αστυνομίας και από την εξέταση DNA στην οποία υποβλήθηκε αποδείχθηκε πως οι βιολογικοί της γονείς είναι ένα ζεύγος Βουλγάρων Ρομά.

Η «Espresso» επικοινώνησε με εκπρόσωπο του Χαμόγελο του Παιδιού, ο οποίος σημείωσε ότι το κοριτσάκι είναι μια χαρά, έχει κάνει καινούργιους φίλους και περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία να έρθει ο Σεπτέμβρης για να πάει στο νηπιαγωγείο.

Απολογείται (ξανά) στον ανακριτή η 40χρονη Αθίγγανη από τα Φάρσαλα

Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί πιθανόν την Τρίτη ή την Τετάρτη η Αθίγγανη που εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας. Η 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου μαζί με τον 39χρονο σύζυγό της Χρήστο Σαλή είχαν κριθεί προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της αρπαγής ανηλίκου και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση, ωστόσο πριν από δύο μήνες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 8.000 ευρώ.

Αυτή τη φορά η 40χρονη Ρομά θα απολογηθεί για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και απάτης κατά του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση και από την απόφαση του ανακριτή θα κριθεί εκ νέου αν θα παραμείνει ελεύθερη ή θα επιστρέψει στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η 40χρονη γυναίκα φέρεται να αντιμετώπισε μάλλον θετικά την απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας να μη δώσει την επιμέλεια της μικρής Μαρίας στις βουλγαρικές Αρχές, καθώς έτσι θεωρεί ότι έχει πιθανότητες να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού. Επίσης, προς το παρόν δεν προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης του δικαστηρίου, αλλά σκοπεύει στο μέλλον να υποβάλλει αίτηση υιοθεσίας ζητώντας να της επιστραφεί η επιμέλεια.

Να σημειωθεί ότι η φερόμενη ως φυσική οικογένεια του κοριτσιού στη Βουλγαρία δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια επικοινωνίας ή αναζήτησης της ανήλικης Μαρίας από τη γέννησή της ακόμα, γεγονός στο οποίο εμμένει ιδιαίτερα η απόφαση του Πρωτοδικείου της Λάρισας.

Μαρία Μεϊμάρη

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...