47.761 νέες θέσεις εργασίας σε φορείς του Δημοσίου

Πεντάμηνη απασχόληση κοινωφελούς χαρακτήρα

Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες η προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για 49.761 άτομα. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η αμοιβή των απασχολουμένων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, από τα οποία τα 499 θα είναι καθαρή αμοιβή και τα 258 ασφαλιστικές εισφορές. Συνολικά η αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.470 ευρώ.

Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ τον μήνα, εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η συνολική αμοιβή θα είναι 3.260 ευρώ.

Τα κριτήρια επιλογής είναι: Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου ή του / της συζύγου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες. Το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος. Ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι: Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι, ηλικίας 18 έως 29 ετών. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Αντίστοιχο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας υλοποιήθηκε με επιτυχία και πέρυσι. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν μια μικρή ανάσα στους χιλιάδες ανέργους που πληρούν τα ανωτέρω κριτήρια, ενώ συχνά ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επεξεργάζεται ανάλογα προγράμματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ