Ο βασιλιάς άφησε τον θρόνο του

Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας παραιτήθηκε και παραδίδει το στέμμα στον διάδοχο Φελίπε

Λαοπρόβλητος όσο λίγοι μονάρχες, συνέδεσε το όνομά του με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα του και κυβέρνησε δημιουργώντας ένα προφίλ δίκαιου βασιλιά. Η εικόνα του «θάμπωσε» τα τελευταία χρόνια, λόγω των φημών για την προσωπική του ζωή, και των οικονομικών σκανδάλων στα οποία ενεπλάκησαν μέλη της οικογένειάς του. Και τώρα, ο δον Χουάν Κάρλος της Ισπανίας αποφάσισε να παραδώσει το στέμμα στον διάδοχο Φελίπε.

«Μια νέα γενιά πρέπει να έρθει στο προσκήνιο… Νεότεροι άνθρωποι με περισσότερη ενέργεια» είπε ο Ισπανός βασιλιάς στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, με το οποίο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον θρόνο. Ο 76χρονος μονάρχης σημείωσε ότι ήρθε η ώρα για μια νέα εποχή στην Ισπανία, όπου η καινούργια γενιά θα προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με στόχο τη μεταμόρφωση της χώρας. Εκτίμησε δε ότι ο 45χρονος Φελίπε έχει την ωριμότητα και είναι προετοιμασμένος ώστε να γίνει βασιλιάς.

Διαδικαστικά, αυτό θα συμβεί με την προώθηση συνταγματικής τροποποίησης, η οποία θα επιτρέψει στον Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ