Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πέμπτος και φαρμακερός

Βαριές καταγγελίες του Ολυμπιακού κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που ετοιμάζεται να βρεθεί απόψε στο ΟΑΚΑ, παρά την πρόσφατη τιμωρία του

Το θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη λίγες ώρες πριν από τον αποψινό (19.45, ΝΕΡΙΤ), πέμπτο και τελευταίο τελικό στο ΟΑΚΑ, ο οποίος θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή στην Α1. Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΚΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλλει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο κατηγορώντας τον για όσα συνέβησαν πριν και μετά τον αγώνα της Πέμπτης 29 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ανακοίνωση ξεκινάει με την κλήρωση των διαιτητών στην ΚΕΔ, που προηγήθηκε. Εκεί, σύμφωνα με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού», σε έξαλλη κατάσταση, απευθύνθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά διαιτητή του δεύτερου αγώνα και επιπλέον μιλώντας σε μέλη της ΚΕΔ προανήγγειλε την πρόκληση βίαιων επεισοδίων και συμπεριφορών στον επικείμενο αγώνα του ΟΑΚΑ.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρεται στα όσα συνέβησαν πριν από την έναρξη του τρίτου παιχνιδιού. Οπως επισημαίνεται: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με πρόσχημα τον αριθμό των ατόμων που επρόκειτο να καθίσουν στον πάγκο των “ερυθρολεύκων”, εξαπέλυσε αποκρουστικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις κατά των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός», τους οποίους μάλιστα λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν προπηλακίσει μέλη της ασφάλειας του γηπέδου, συνεπικουρούμενα από μέλη της προσωπικής ασφάλειας του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού.

Οι καταγγελίες της «ερυθρόλευκης» ανακοίνωσης είχαν και συνέχεια, ενημερώνοντας πως πριν από το τέλος της αναμέτρησης ο Γιαννακόπουλος πλησίασε την τελική γραμμή και πέταξε στον β’ διαιτητή κύριο Κορομηλά τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ (!), ενώ στο τέλος του ματς, απευθυνόμενος στον α’ διαιτητή κύριο Σχινά, χρησιμοποίησε χυδαίες και απειλητικές εκφράσεις. Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αυτοκριτική που πρέπει να κάνουν κάποιοι για το σημείο στο οποίο έχουν οδηγήσει το ελληνικό μπάσκετ, αντί να εγκαλούν τους αδερφούς Αγγελόπουλους για ξεπερασμένα όρια.

Η απάντηση πάντως από την «πράσινη» ΚΑΕ υπήρξε άμεση. Με δική της ανακοίνωση ζητούσε τις αρμόδιες Αρχές να καλέσουν τους ιδιοκτήτες των «ερυθρολεύκων» να λογοδοτήσουν για τα αίσχη του ΣΕΦ, ενώ τους κατηγορούσε πως εξακολουθούν να παριστάνουν τους οσιομάρτυρες και δεν παραδέχονται τα αποτελέσματα που δεν είναι ευνοϊκά γι’ αυτούς. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η παρουσία η μη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ, καθώς, παρά την πρόσφατη τιμωρία του, οι τελευταίες πληροφορίες έλεγαν ότι θα βρεθεί στο γήπεδο πατώντας σε νομικό δεδικασμένο.

Εν μέσω όλου αυτού αυτού του κλίματος λοιπόν, οι παίκτες των δύο ομάδων καλούνται σήμερα να κοιτάξουν μόνο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και να παίξουν τα ρέστα τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πάθος και δίψα για την κατάκτηση του τίτλου

Κατάμεστο θα είναι απόψε το ΟΑΚΑ στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 (19.45, ΝΕΡΙΤ). Οι φίλοι του «τριφυλλιού» εξάντλησαν χθες όλα τα εισιτήρια της αναμέτρησης και ευελπιστούν σε πάρτι απέναντι στον Ολυμπιακό, που θα φτάσει στο Μαρούσι λαβωμένος μετά την ήττα του στο ΣΕΦ. Κλειδί για την επιτυχία, σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, θα είναι η συγκέντρωση: «Το μυαλό μας πρέπει να βρίσκεται στο παρκέ για 40 λεπτά, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Με τη σειρά του ο Mάικ Μπράμος ανέφερε: «Είναι 40 λεπτά. Με καρδιά, πάθος, μυαλό και προσήλωση στην τακτική μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο». Στον Ολυμπιακό εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάρουν το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ, με τον Μπαρτζώκα να λέει: «Οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, τίποτε δεν έχει τελειώσει». Τα βλέμματα στρέφονται και στον Σπανούλη, από τον οποίο ζητείται ένα μεγάλο ματς. Χθες στην προπόνηση των «ερυθρολεύκων» βρέθηκαν σχεδόν 250 οπαδοί που με συνθήματα εμψύχωσαν την ομάδα εν όψει του αποψινού τελικού. Διέψευσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς τα σενάρια που τον θέλουν να έχει συμφωνήσει ήδη με τον Παναθηναϊκό για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία εν όψει της επόμενης περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, οι διαρροές επέμεναν ότι όντως υπάρχει φωτιά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...