Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Η «Λάουρα» το ‘σκασε! Stop

Η «καπετάνισσα» Ελένη έχασε το επτά μέτρων φουσκωτό της, που από την Ανδρο εντοπίστηκε προχθές ανοιχτά της Χίου

Στην Ανδρο την έψαχναν, στη Χίο τελικά βρέθηκε η αγαπημένη «Λάουρα» της Μενεγάκη! Το 7μετρο φουσκωτό σκάφος, που είχε αγοράσει πέρυσι η… καπετάνισσα Ελένη και σεργιάνιζε τα νησιά του Αιγαίου με τον σύντροφό της Μάκη Παντζόπουλο και τον αδελφό της Θοδωρή Μισόκαλο, εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού χθες το πρωί στα ανοιχτά της Χίου, έπειτα από αρκετά 24ωρα περιπλάνησης στη θάλασσα, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία της γνωστής παρουσιάστριας.

Το «Λάουρα», που φέρει το όνομα της μεγάλης της κόρης, είχε χαθεί την περασμένη εβδομάδα από την Ανδρο, όταν ισχυροί άνεμοι σάρωσαν την περιοχή. Αυτό είχε αποτέλεσμα να σπάσει ο κάβος όπου ήταν δεμένο και το σκάφος να χαθεί στη θάλασσα. Οταν ο Ματέο Παντζόπουλος ανακάλυψε ότι το σκάφος είχε εξαφανιστεί, ενημέρωσε αμέσως το Λιμεναρχείο της Ανδρου, το οποίο έδωσε σήμα σε όλα τα λιμεναρχεία των νησιών για τον εντοπισμό του.

Το πρωί της Τρίτης το φουσκωτό εντοπίστηκε από άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού που διέρχονταν από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και της νησίδας Καλόγηρος και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Χίου. Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο λιμενάρχης του νησιού Γιάννης Αργυράκης, «στο σημείο πήγε πλήρωμα και το εντόπισε. Λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στον λιμένα Μεστών, ενώ ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή Ανδρου για τον εντοπισμό του» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το σκάφος δεν είναι κατεστραμμένο. Εχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές λόγω της περιπλάνησής του στη θάλασσα».

Αμέσως ενημερώθηκαν η παρουσιάστρια και ο σύντροφός της Ματέο Παντζόπουλος προκειμένου να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την παραλαβή του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αφού προσκομίστηκε η άδεια εκτέλεσης πλόων, στην οποία εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες η Ελένη Μενεγάκη κατά 50% και η μητέρα της Ζέτα Μπιθικώτση με το υπόλοιπο 50%, με εξουσιοδότηση της παρουσιάστριας το φουσκωτό σκάφος παραδόθηκε χθες το πρωί σε μηχανικό της εταιρίας Yamaha, αφού έφερε μηχανή της συγκεκριμένης εταιρίας.

Παρά την περιπέτειά της, η «ωραία Ελένη» δεν έδειξε καθόλου όλες αυτές τις ημέρες την απογοήτευσή της από την απώλειά του. Η αξία του φουσκωτού είναι κυρίως συναισθηματική, αφού οι περσινές βόλτες, τα παιχνίδια και οι βουτιές των παιδιών της και φυσικά η αγάπη της για τις όμορφες ακτές της Ανδρου έχουν συνδυαστεί με το συγκεκριμένο σκάφος. Μάλιστα η Ελένη είχε φροντίσει πέρυσι να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και να αποκτήσει δίπλωμα πλοήγησης από το Λιμεναρχείο Λαυρίου, προκειμένου να γίνει «καπετάνισσα».

Η σχέση της Μενεγάκη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Το γεγονός ότι το σκάφος ανήκει κατά το ήμισυ στην κυρία Ζέτα Μπιθικώτση μπορεί να προκάλεσε έκπληξη στους λιμενικούς, όχι όμως και σε όλους όσοι γνωρίζουν ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι ανιψιά του μεγάλου καλλιτέχνη Γρηγόρη Μπιθικώτση. Η ίδια άλλωστε είχε αποκαλύψει μέσα από την εκπομπή της τη συγγενική σχέση της με τον αείμνηστο καλλιτέχνη.

Οπως είχε δηλώσει η Ελένη Μενεγάκη, ο παππούς της -ο πατέρας της μητέρας της- ήταν αδελφός του σπουδαίου συνθέτη και τραγουδιστή. Ετσι, στην ταυτότητα της Ελένης, εκτός των άλλων στοιχείων, αναφέρει ότι η μητέρα της είναι το γένος Μπιθικώτση. Παλαιότερα μάλιστα είχαμε δει τον πατριό της Ελένης Μενεγάκη, Στέλιο Μισόκαλο, να τραγουδά Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...