Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Επεσαν μέσα στην αγκαλιά του αρχηγού!

Οι ασπασμοί του Ν. Μιχαλολιάκου με Κασιδιάρη, το χειροφίλημα Κουκούτση και η επίθεση Μίχου στον Τατσόπουλο

Σε επεισοδιακή ατμόσφαιρα και εν μέσω συνθημάτων από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής που είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέφθασαν στη Βουλή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Οι ιαχές συγγενών και βουλευτών της οργάνωσης οι οποίοι παρατεταγμένοι στο προαύλιο φώναζαν «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» τους συνόδευσαν μέχρι την είσοδο της Ολομέλειας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος περνώντας από την πύλη ελέγχου άρχισε να χαιρετά ηγετικά και καθώς μάλιστα έφτανε στην είσοδο της αίθουσας της Ολομέλειας φώναξε προς τους αστυνομικούς: «Μη με σπρώχνετε εμένα, αφήστε με, θα πάω μόνος μου, είμαι ο αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος». Την ίδια στιγμή τον πλησίασε η κόρη του Ουρανία, έπεσε στην αγκαλιά του και άρχισε να του λέει: «Πατέρα μου, λεβέντη μου, είμαι η πιο περήφανη κόρη στον κόσμο». Στην αγκαλιά του έπεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης για να τον ασπαστεί, ενώ ο Δημήτρης Κουκούτσης του φίλησε το χέρι και ο Μιχαλολιάκος του ανταπέδωσε με τον ίδιο τρόπο τον χαιρετισμό. «Ακου, αρχηγέ, και μάθε το καλά. Ξεφτίλισες το σύστημα ακόμη μια φορά» φώναξε εισβάλλοντας στην αίθουσα και σείοντας το δάχτυλό του στους βουλευτές ο Γιάννης Λαγός.

Πρώτος μίλησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος επιχείρησε να εμφανίσει ως συνομιλητές της Χρυσής Αυγής τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη και δύο «γαλάζιους» υπουργούς τους οποίους δεν κατονόμασε, λέγοντας απλώς ότι ήθελαν να προσεταιριστούν το κόμμα τους. Ισχυρίστηκε επίσης πως και ο ίδιος είχε συνομιλήσει με τον Τάκη Μπαλτάκο, ενώ ανέφερε πως η γνωριμία τους χρονολογείται από το 1973, στα γραφεία της ΕΟΚΑ Β’.

«Δεν ντρέπεσαι»

Τη σκυτάλη της ονοματολογίας πήρε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος κοντοστάθηκε ανεβαίνοντας στο βήμα και είπε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου: «Δεν ντρέπεσαι να με κοιτάς στα μάτια». Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε συνάντηση στις τουαλέτες της Βουλής που είχε με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, του είπε: «Εμείς οι δύο πρέπει να τα βρούμε».

Ο Χρήστος Παππάς αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, τον αποκαλούσε «Χρηστάρα» και του είχε ζητήσει να πει στον Κασιδιάρη να ρίξει τους τόνους. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, του είχε πει πως, όταν ήταν μικρός, έκανε τα ίδια και χειρότερα. «O Θεός να σας λυπηθεί εσάς τους άθλιους, αθλίους…» είπε λίγο προτού κατέβει από το βήμα και ενώ στην αίθουσα άρχισαν οι διαμαρτυρίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος σηκώθηκε όρθιος με έκδηλο εκνευρισμό στο έδρανό του και απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη είπε: «Σκάσε ρε, μιλάει ένας φυλακισμένος βουλευτής». Τα «σκάσε» και τα προκλητικά κοσμητικά επίθετα προς το Σώμα συνεχίστηκαν, με τον Πέτρο Τατσόπουλο να αντιδρά φωνάζοντας «φασίστες».

Ο Πύρρος Δήμας

Σύσσωμη η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε στο πόδι και άρχισαν ένας ένας να φωνάζουν: Λαμόγια, καραγκιόζη, σιχαμένοι, ασχοληθείτε με τα καρότα σας κ.λπ. Πιο ένθερμος ο Νίκος Μίχος, φωνάζοντας «αλήτη, ε αλήτη», και «ξεφτιλισμένοι», κατευθύνθηκε με φόρα προς το έδρανο του Τατσόπουλου, με τον Πύρρο Δήμα να τον σταματά λέγοντας «κάτσε πίσω» και τον Ηλία Κασιδιάρη να σπεύδει να μαζέψει τον βουλευτή του και ηρεμώντας τον να τον ξαναφέρνει στο έδρανό του λέγοντας: «Δεν αξίζει τον κόπο, ρε».

«Μπλέξατε άσχημα μαζί μας» είχε πει νωρίτερα στην ομιλία του ο τρίτος εγκαλούμενος Γιάννης Λαγός.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία για τους τρεις για τα πρόσφατα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Στην ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛ.

Κατερίνα Γκίκα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γκολφομήτσος

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...