Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Ο… καλύτερος μπαμπάς τους κόσμου!

Το (ξεκαρδιστικό) φωτογραφικό άλμπουμ του Ντέιβ Ινγκλντόου με την τρίχρονη κορούλα του Αλις Μπι, γεμάτο με απολαυστικές εικόνες καθημερινής τρέλας

Ξεκίνησε από μια χαζή φωτογραφία που τράβηξε με τα μάτια πρησμένα από το ξενύχτι και σε σύγχυση από την πρωτόγνωρη εμπειρία της πατρότητας. Κρατούσε στο ένα χέρι το μωρό και με το άλλο έριχνε γάλα από το μπιμπερό του στον καφέ του, ο οποίος ήταν σερβιρισμένος σε κούπα που έγραφε «Ο καλύτερος πατέρας του κόσμου». Η απήχηση όμως που είχε αυτή η φωτογραφία στο ίντερνετ τη μετέτρεψε σ’ ένα φωτογραφικό πρότζεκτ που πια έχει τη μορφή coffee table book. Κανένας δεν είναι πιο έκπληκτος από αυτήν την επιτυχία από τον ίδιο τον Ντέιβ Ινγκλντόου, ο οποίος είναι με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι και με αρκετή αυτοσαρκαστική διάθεση από τη μέρα που γεννήθηκε η Αλις Μπι, η κορούλα του, που είναι πια τριών ετών.

«Πάντα πίστευα, επειδή είμαι οπαδός του μαύρου χιούμορ, ότι αν ποτέ αυτές οι φωτογραφίες έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, οι αντιδράσεις θα ήταν -ως επί το πλείστον- αρνητικές» εξομολογείται ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «People». «Τελικά όμως υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που μπορεί να καταλάβει το χιούμορ» προσθέτει.

Ο 43χρονος ξεκίνησε νέα καριέρα δημιουργώντας παλαβές φωτογραφίες πατέρα – κόρης. Η επιγραφή της κούπας με τον καφέ έγινε το brand που λανσάρει έκτοτε ο Ινγκλντόου. Το 2012 κυκλοφόρησε ημερολόγιο με τις φωτογραφίες του και επειδή εξαντλήθηκε, την επόμενη χρονιά φρόντισε να κυκλοφορήσει πολλά περισσότερα κομμάτια. Το βιβλίο ήρθε ως επιστέγασμα της μεγάλης επιτυχίας του και περιλαμβάνει μια επιλογή από τις αγαπημένες του, καθώς και νέο υλικό. «Οταν ξεκίνησα η ιδέα ήταν να αυτοσαρκαστώ, γιατί ένιωθα απίστευτα εξαντλημένος και νυσταγμένος.

Οπότε ήθελα να αποτυπώσω πόσο ανίδεος και νυσταγμένος ήμουν. Νομίζω ότι οι πρώτες φωτογραφίες μου με έδειχναν να παίζω με πράγματα που φοβόμουν ως πατέρας» εξηγεί ο Ινγκλντόου. Επειδή όμως σε αυτή τη διαδικασία δεν ήθελε να κουράζει την κορούλα του, βάζοντάς τη να ποζάρει ακόμα και όταν δεν είχε κέφι, κάποιες φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ.

Αλλες φορές, που είναι απαραίτητο να βρίσκονται μαζί στο ίδιο πλάνο, παραδέχεται ότι όταν δεν θέλει επιστρατεύει διάφορες «δωροδοκίες» για να την τουμπάρει.

Τώρα ελπίζει ότι μεγαλώνοντας η Αλις Μπι θα αρχίσει να τον τροφοδοτεί και με ιδέες για τις ξεκαρδιστικές φωτογραφίες τους.

Κατερίνα Νικολοπούλου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...