Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Βολάνης είναι ακόμη ζωντανός!

Ο γνωστός τραγουδιστής σπάει τη σιωπή του και μιλά για την περιπέτειά του με τον αλκοολισμό, την επιστροφή του στη δισκογραφία και τη Ferrari που πούλησε λόγω κρίσης

«Αν ο εργάτης και όποιος ξέρει από μεροκάματο δεν έχει λεφτά στο πορτοφόλι του, τότε δεν έχουμε ούτε εμείς οι τραγουδιστές. Εχει περάσει περίοδος στη ζωή μου που ζούσα με 4 ευρώ στην τσέπη και δεν ντρέπομαι να το πω». Για τη δύσκολη εποχή που έζησε, με τα οικονομικά του να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, για τον «πατέρα» του -όπως τον χαρακτηρίζει- Νίκο Καρβέλα, τα μουσικά τηλεοπτικά παιχνίδια, αλλά και το τραγούδι που έχει έτοιμο και θέλει να στείλει στη Γιουροβίζιον μίλησε στη συνέντευξή του στην «Espresso της Κυριακής» ο «πρίγκιπας της πίστας» Σώτης Βολάνης.

Οι απαντήσεις

Ο γνωστός τραγουδιστής, που δεν ξέρει να κρύβεται αλλά ούτε και να μασάει τα λόγια του, δεν δίστασε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, ακόμη και τις πιο δύσκολες. Σήμερα, όπως αποκαλύπτει, έχοντας αφήσει πίσω του τη σκληρή εποχή του οικονομικού αδιέξοδου και του εθισμού στο αλκοόλ, ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, τα πρώτα δείγματα της οποίας έχουν κάνει ήδη αίσθηση στο διαδίκτυο, καθώς το τραγούδι με τίτλο «Δεν σε θέλω ξανά» μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει καταφέρει να συγκεντρώσει χιλιάδες views. Παράλληλα, ζει μοναδικές στιγμές δίπλα στους θαυμαστές του στο κέντρο όπου εμφανίζεται, στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Σώτης Βολάνης είναι εδώ, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να πουν το αντίθετο. Εξακολουθεί να τραγουδάει, να γεμίζει μαγαζιά όπου εμφανίζεται, αλλά και να γράφει πάντα ωραία και καλά τραγούδια» απαντά ο τραγουδιστής σε όλους εκείνους που αναρωτιούνται πού χάθηκε ο καλλιτέχνης, ο οποίος τραγουδούσε το «Πόσο μου λείπει η ζεστή αγκαλιά σου» και προκαλούσε σεισμό σε πίστες τις Ελλάδας και εξωτερικού όπου εμφανιζόταν. «Τα δύσκολα ανήκουν πια στο παρελθόν, και αναφέρομαι στο πρόβλημα του αλκοολισμού που με βασάνισε τα τελευταία χρόνια. Δόξα τω Θεώ, σήμερα είμαι καλά και απολαμβάνω τα δώρα του Μεγαλοδύναμου. Πέρασα δύσκολα, όμως δεν το έβαλα στιγμή κάτω. Είπα “θα παλέψεις” και το έκανα. Ακόμα και τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που βρέθηκα να ζω με τέσσερα ευρώ στην τσέπη μου, τα κατάφερα. Δεν λύγισα και δεν θα το κάνω ποτέ» λέει ο καλλιτέχνης και σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιλά για την παλιά μεγάλη του αδυναμία, τα πολυτελή αυτοκίνητα.

«Τα πούλησα γιατί κατάλαβα πως αλλού ήταν το νόημα της ζωής. Ημουν ο πρώτος που έφερε Ferrari από την Ιταλία, όταν άλλοι τραγουδιστές την ίδια περίοδο κυκλοφορούσαν με ποδήλατο. Την πούλησα όμως, αφού κατάλαβα πως όλα αλλάζουν στη χώρα και αναφέρομαι στην οικονομική κρίση» εξηγεί και προσθέτει: «Ακούω για ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα, οικογένειες που πεινάνε και θυμάμαι τα δικά μου. Αυτό που έχω να πω είναι: αδέλφια, πίστη στον Θεό κι εκείνος ξέρει. Εύχομαι, όπως λυπήθηκε σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου εμένα, να λυπηθεί και τη χώρα μου και να τη βγάλει γρήγορα από αυτό το μαρτύριο. Τώρα πια αισθάνομαι πως έχω προσαρμοστεί στο σήμερα και ξέρω καλά τι γίνεται. Γι’ αυτό θα πω σε όλους που κάνουμε τη δουλειά αυτή πως καλό θα είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αν ο εργάτης και όποιος ξέρει από μεροκάματο δεν έχει λεφτά στο πορτοφόλι του, τότε δεν έχουμε ούτε εμείς. Κι αυτή είναι η αλήθεια, αφού τα μαγαζιά δεν τα γεμίζουν κατά βάση οι έχοντες, αλλά εκείνοι που ξέρουν να ιδρώνουν για το μεροκάματο».
Πληροφορίες ωστόσο θέλουν τον αγαπημένο τραγουδιστή να μην έχει ξεμπερδέψει ακόμα με τα οικονομικά του θέματα, με μεγάλη τράπεζα να του έχει κατασχέσει ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο για χρέη. «Δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά και δεν με ενδιαφέρει» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Σώτης Βολάνης.

Με ήθελε ο Ντ. Ρούσσος

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ο Σώτης Βολάνης ήταν επαγγελματίας πιανίστας διεθνούς βεληνεκούς, δέχτηκε μια πρόταση που λίγοι μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν δεχτεί. «Είχα πολύ καλό όνομα στο Βέλγιο όπου ζούσα και, όπως αποδείχτηκε, ο Ντέμης Ρούσσος ήξερε για μένα. Ηρθε λοιπόν και με βρήκε ο γιος του Κύριλλος και μου είπε πως ο πατέρας του με ήθελε για μια σειρά συναυλιών που είχε κλείσει στο εξωτερικό. Τότε όμως είχα ήδη πάρει την απόφαση να ασχοληθώ με το τραγούδι, γι’ αυτό δεν ήμουν έτοιμος να απαντήσω σε μια τόσο σπουδαία πρόταση. Ενα χρόνο μετά, αν και στο ενεργητικό μου είχα τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες και τους πρώτους πλατινένιους δίσκους μου, ο Κύριλλος ήρθε και μου πρότεινε ξανά να συνεργαστούμε, όμως εγώ είχα πάρει ήδη τον δρόμο μου».

Η πρόκληση της Γιουροβίζιον, ο Δάντης και η Παπαρίζου

Οσο και αν η ζωή μπορεί να του τα έφερε ανάποδα κάποιες στιγμές, όπως παραδέχεται, εκείνος πάλεψε και μέσα από την πίστη του στον Θεό και την αγάπη του για τη μουσική κατάφερε να χαμογελάσει ξανά. «Με ρωτάνε γιατί δεν εμφανίζομαι σε εκπομπές και τους απαντώ ότι δεν μου αρέσει να βγαίνω με το χαμόγελο στα χείλη, όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί μου, και να πρέπει να παραδεχτώ πως τα πάντα είναι τέλεια σε αυτή τη ζωή. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, εγώ θέλω να βγαίνω να λέω την αλήθεια μου και σε όποιον αρέσει. Από την άλλη, δεν έχω πρόβλημα και με τους συναδέλφους που βγαίνουν και χαμογελούν μόνο και μόνο για να πουν δύο τραγούδια και να φύγουν μετά. Τι να μου πουν εμένα όλα αυτά όταν το τραγούδι “Πόσο μου λείπει η ζεστή αγκαλιά σου” -αυτό το κομμάτι που ήταν λες και μου το έστειλε άγγελος- πούλησε μόνο στην Αίγυπτο 50.000.000 αντίτυπα; Από την άλλη βέβαια δεν θα έλεγα “όχι” σε ένα μουσικό παιχνίδι σαν το “The Voice”, αν και εκεί είχα τις αντιρρήσεις μου, αφού είδα παιδιά με πραγματικά απίστευτες φωνητικές ικανότητες να μη φτάνουν στον τελικό. Χαίρομαι πάντως που η Ελλάδα εξακολουθεί να βγάζει νέους τραγουδιστές με καταπληκτικές φωνές που με συγκινούν» λέει ο Σώτης Βολάνης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια γράφει τραγούδια, ενώ έχει ήδη ένα έτοιμο, το οποίο θα ήθελε να στείλει να διαγωνιστεί στο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

«Το τραγούδι είναι έτοιμο και θα αρέσει πάρα πολύ σε όλους. Οι Ευρωπαίοι θα ενθουσιαστούν και θα το ψηφίσουν. Πιστεύω πολύ σε αυτό, γιατί πραγματικά είναι όπως πρέπει. Αυτό που συζητάω αυτή τη στιγμή είναι αν θα το τραγουδήσω εγώ ή κάποιος άλλος τραγουδιστής που θαυμάζω και πιστεύω πολύ στις δυνατότητές του. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Χρήστος Δάντης με την καταπληκτική φωνή του και από γυναίκες η Ελενα Παπαρίζου, που θα ήθελα πολύ να της χαρίσω τη δεύτερη νίκη της στον διαγωνισμό» καταλήγει ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

«Πατέρας μου» ο Νίκος Καρβέλας

Ο γνωστός τραγουδιστής εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους θεωρεί τον αγαπημένο συνθέτη Νίκο Καρβέλα «πατέρα» του. «Ετσι τον φωνάζω και θα το κάνω για μια ζωή. Τόσο εκείνος όσο και η αγαπημένη μου Αννα Βίσση είναι πάντα κοντά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια τους, τις συμβουλές τους και όλα όσα έχουν κάνει, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, οι σπουδαίοι αυτοί καλλιτέχνες. Τι να πω για τον “πατέρα” μου τον Νίκο, που σε μια δύσκολη στιγμή μου τον επισκέφτηκα και του ζήτησα να μου δώσει τραγούδια του κι εκείνος το έκανε μέσα από την καρδιά του, όταν άλλος θα μπορούσε να μου κλείσει την πόρτα. Αυτοί οι άνθρωποι με έβαλαν στη ζωή τους και ξέρω πως ό,τι κι αν συμβεί θα με έχουν πάντα εκεί, όπως κι εγώ, που τους θεωρώ πια οικογένειά μου. Θα τους αγαπώ πάντα».

Θάνος Μακρογαμβράκης

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....