Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στον θρόνο τους οι… μέλλουσες βασίλισσες

Οι ομοιότητες, οι διαφορές και τα αισθήματα που γεννούν στον λαό

Είναι ντελικάτες, έχουν μακριά λαμπερά μαλλιά, αδυναμία στα καλοραμμένα ρούχα και στις φλέβες τους δεν τρέχει γαλάζιο αίμα. Οι ομοιότητες όμως σταματούν εδώ για την πριγκίπισσα Λετίθια και την Κάθριν, τη δούκισσα του Κέμπριτζ. Οι δύο σύζυγοι των διαδόχων δύο μεγάλων βασιλικών οίκων της Ευρώπης έχουν διαφορές τόσο όσον αφορά την ηλικία τους, τον πρότερο βίο τους όσο και στα αισθήματα που γεννούν στον λαό.

Το πλεονέκτημα ανήκει στην Κέιτ, όπως προτιμούν να την αποκαλούν οι Βρετανοί, καθώς δεν έχει στο ενεργητικό της κανέναν από τους «σκελετούς» που γεμίζουν τις ντουλάπες της 41χρονης Λετίθια, αν εξαιρέσει κανείς την τάση της να δείχνει πολλά με τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Κάθριν, δούκισσα του Κέμπριτζ: 
Από την ιστορία της τέχνης στην αγκαλιά του πρίγκιπα και στιλιστικό είδωλο

Η Κάθριν, που γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1982, είναι κόρη δύο πρώην αεροσυνοδών και νυν επιχειρηματιών. Η ίδια μεγάλωσε στο χωριό Μπερκσάιαρ. Είναι η πρωτότοκη των τριών παιδιών της Κάρολ και του Μάικλ Μίντλετον. Τόσο η αδερφή της η Πίπα, που γνωρίσαμε καλά κάθε άλλο παρά από την… όψη της στον γάμο με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, όσο και ο Τζέιμς Γουίλιαμ, ο αδερφός της, ασχολούνται με την οικογενειακή εταιρία ταχυδρομικής αποστολής αξεσουάρ πάρτι.

Η Μίντλετον σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο Σεν Αντριους, όπου γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της. Το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει το 2003, ωστόσο η σχέση του δεν επιβεβαιωνόταν επισήμως. Στις 17 Οκτωβρίου του 2005 η σημερινή δούκισσα παραπονέθηκε μέσω των δικηγόρων της για παρενόχληση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τον Απρίλιο του 2007 το ζευγάρι χώρισε, ωστόσο αυτό κράτησε για μικρό διάστημα. Το 2010 αρραβωνιάστηκαν κατά τη διάρκεια 10ήμερου ταξιδιού τους στην Κένυα και παντρεύτηκε στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ στις 29 Απριλίου του 2011. Η Κάθριν είναι πρότυπο στιλ και αυτό τής έχει εξασφαλίσει εξέχουσα θέση σε πολλές λίστες με τις πλέον καλοντυμένες του πλανήτη. Ο,τι φοράει ξεπουλάει σε ελάχιστο χρόνο και είναι καταγεγραμμένη η προτίμησή της στα αέρινα μίντι φορεματάκια αλλά και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Αυτές οι προτιμήσεις της ωστόσο την έχουν καταστήσει πολλές φορές έρμαιο του αέρα, ο οποίος έχει αποκαλύψει τους καλοσχηματισμένους γλουτούς της τόσες φορές, ώστε η εφημερίδα «Daily Mail» σε άρθρο της -μετά τη δημοσίευση πολύ αποκαλυπτικής φωτογραφίας της μέλλουσας βασίλισσας από την «Bild»- την επίπληξε σφόδρα. «Μάθε επιτέλους να καλύπτεις τον κώλο σου και πάψε να φοράς στρινγκ. Θα γίνεις βασίλισσα!» έγραφε μεταξύ άλλων. Κατά τα λοιπά, η δούκισσα του Κέιμπριτζ δείχνει να έχει το προφίλ που θέλει για το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας στην Αγγλία ο μέσος πολίτης.

Πριγκίπισσα Λετίθια:
Από την καριέρα στα ΜΜΕ και την τραγωδία στο ισπανικό παλάτι

Η νέα βασίλισσα της Ισπανίας γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1972 στο Οβιέντο της βόρειας Ισπανίας και είναι η πρωτότοκη κόρη του δημοσιογράφου Χεσούς Αλβάρεθ και της πρώτης συζύγου του, της νοσοκόμας Μαρία Ροντρίγκεθ. Η μία της αδερφή Τέλμα είναι οικονομόλογος ενώ η άλλη, η Ερικα, που έδινε μάχη με την κατάθλιψη, αυτοκτόνησε παίρνοντας μεγάλη δόση χαπιών. Η Λετίθια πήγε σχολείο στη Μαδρίτη, πήρε πτυχίο στη δημοσιογραφία και μάστερ στην οπτικοακουστική δημοσιογραφία και άρχισε να δουλεύει σε εφημερίδες και στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE. Πέρασε από τη θέση της παρουσιάστριας ειδήσεων, ενώ μετέδωσε και ζωντανά από το Σημείο 0 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Μία χρονιά αργότερα γνώρισε τον πρίγκιπα Φελίπε ενώ κάλυπτε τις ενέργειες αντιμετώπισης τεράστιας πετρελαιοκηλίδας στη βόρεια Ισπανία. Ενα χρόνο μετά τη γνωριμία τους η Λετίθια απότομα παραιτήθηκε και λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Παντρεύτηκαν το 2004 στη Μαδρίτη και προκάλεσαν αύξηση της δημοτικότητας του βασιλικού οίκου των Βουρβόνων επειδή «αγκάλιασε» μια κοινή θνητή. Μάλιστα, το γεγονός ότι για κάποιο διάστημα συνήθιζε να ντύνεται με ρούχα αλυσίδων όπως η Zara είχε προκαλέσει πολύ καλά σχόλια. Εχουν αποκτήσει δύο κόρες, τη Λεονόρ και τη Σοφία.

Η Λετίθια ωστόσο δεν ήταν η τυπική νύφη πριγκιπικού γάμου, καθώς είχε στο ενεργητικό της έναν γάμο με τον Αλόνσο Γκουερέρο Πέρεθ, συγγραφέα και καθηγητή φιλολογίας, εννιά χρόνια μεγαλύτερό της. Αυτό όμως δεν έδειξε να ενοχλεί τόσο τον ισπανικό λαό όσο η επέμβαση που έκανε το 2008 στη μύτη της αλλά και το γεγονός ότι σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της πόζαρε χωρίς χαμόγελο. Η «ξινίλα» της έδωσε τροφή σε συναδέλφους της που την συμπεριέλαβαν στα βιβλία τους, σ’ ένα από τα οποία της «χρεώνεται» και μια έκτρωση στον πρώτο της γάμο. Με τούτα και μ’ εκείνα, οι μιντιακές «φουρτούνες» για τους νέους κατόχους του ισπανικού θρόνου φαντάζουν δεδομένες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...