Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο «άγνωστος Ανδρέας» διά χειρός Μάργκαρετ!

Η σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει βιβλίο για όλα όσα έζησε δίπλα στην οικογένεια Παπανδρέου.

djhf8546Αγνωστες πτυχές για τη σχέση της με τον Ελληνα πολιτικό που «σφράγισε» όσο λίγοι την πολιτική ζωή της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και για τις καθοριστικές στιγμές κατά τη θητεία του ως πρωθυπουργού επιχειρεί να καταγράψει στο νέο της βιβλίο, που σύντομα ολοκληρώνεται, η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Σύζυγος, μητέρα και νύφη τριών πρωθυπουργών της Ελλάδας, η 89χρονη Μαργαρίτα Παπανδρέου-Τσαντ θεωρείται από πολλούς η «σιδηρά κυρία» της οικογένειας και ο άνθρωπος που ασκούσε σημαντική επιρροή στους κόλπους της, ανάλογα με τον ρόλο και τη θέση που κατείχε κάθε φορά. Είναι επίσης από εκείνες τις φυσιογνωμίες που έχουν «φιλοξενηθεί» ουκ ολίγες φορές στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, προκαλώντας με τη ζωή και τις δραστηριότητές της άλλοτε θετικά κι άλλοτε αρνητικά σχόλια. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι η γυναίκα που έζησε όσο κανείς την οικογένεια Παπανδρέου, σημαδεύοντάς τη με τη δυναμική προσωπικότητά της.

Ολη την εμπειρία που αποκόμισε αλλά και τα όσα έμαθε δίπλα στους ισχυρούς άνδρες της οικογένειας η κυρία Παπανδρέου ετοιμάζεται να τα συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο που σύντομα θα φιγουράρει στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, σε αυτό θα διηγείται άγνωστες ιστορίες για την οικογένεια Παπανδρέου, στιγμές από την «εκρηκτική» γνωριμία της με τον Ανδρέα και τη θητεία του ως πρωθυπουργού, αλλά και παρασκήνια της πολιτικής σκηνής του τόπου που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης. Παράλληλα, δεν θα παραλείπει να αναφερθεί και στις περιπέτειες της υγείας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ προτού το όνομά του περάσει μια για πάντα στην ιστορία.

Η συγγραφή βιβλίων εξάλλου είναι κάτι οικείο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου που το 1970 κυκλοφόρησε το «Εφιάλτης στην Αθήνα», μια έκδοση 500 σελίδων, στην οποία περιέγραφε τις ζοφερές στιγμές της δικτατορίας. Είκοσι χρόνια αργότερα -και έχοντας αναλάβει ενεργό φεμινιστικό ρόλο στα δρώμενα της χώρας- η Μαργαρίτα Παπανδρέου έγραψε το βιβλίο «Επειδή είμαστε γυναίκες» σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα.

Το νέο βιβλίο της ωστόσο αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού φιλοδοξεί να παρουσιάσει τον «άγνωστο Ανδρέα». Κάτι που είχε επιχειρήσει να κάνει και η τελευταία σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, η Δήμητρα Λιάνη, στο βιβλίο της «10 χρόνια και 54 ημέρες», η επίσημη παρουσίαση του οποίου (τον Σεπτέμβριο του 1997) έμεινε αξέχαστη, όταν το διπλό χαστούκι από την Αναστασία Αθήνη-Τσιούνη επισκίασε την παρουσίαση κι έγινε θέμα συζήτησης για πολλές εβδομάδες.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...