Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Βραδιά μνήμης για τη μεγάλη Βίκυ Μοσχολιού

Τρεις ώρες με πολλά τραγούδια, από τις σπουδαίες επιτυχίες της τραγουδίστριας, σε ένα αφιέρωμα που διοργάνωσαν δύο συνεργάτες της.

Βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη της Βίκυς Μοσχολιού διοργάνωσαν δύο συνεργάτες της αείμνηστης τραγουδίστριας, ο τραγουδιστής Νίκος Αβαγιανός και ο Μανώλης Μιχαλάκης, που ήταν «το προσωπικό μπουζούκι» της.

Αν και στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» αρκετοί θαυμαστές της τραγουδίστριας, η απουσία ανθρώπων που ήταν στενά συνδεδεμένοι μαζί της (όπως η γραμματέας και προσωπική της φίλη Αρετή Γκόρντον, ο παραγωγός των δίσκων της Γιώργος Μακράκης, ακόμα και συγγενικών της προσώπων) ήταν αισθητή…455s8dt5

Η αλήθεια είναι πως από το 2005 που έφυγε από τη ζωή η Βίκυ Μοσχολιού «χτυπημένη» από τον καρκίνο έχουν γίνει ελάχιστα αφιερώματα στη μνήμη της. Γεγονός που σημαίνει πως κάθε εκδήλωση η οποία γίνεται προς τιμήν της αποτελεί… ευχάριστη είδηση, γιατί δείχνει πως η Βίκυ Μοσχολιού «ζει» στις καρδιές των ανθρώπων οι οποίοι συμπορεύτηκαν -σε προσωπικούς και επαγγελματικούς δρόμους- με τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια. Ο Νίκος Αβαγιανός, ο οποίος συνδέθηκε στενά με την τραγουδίστρια και μετά τον θάνατό της δημιούργησε τη διαδικτυακή ομάδα «Βίκυ Μοσχολιού – δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ» ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός αυτού του αφιερώματος.

Πρόκειται για τρίωρη μουσική παράσταση γεμάτη με μεγάλες επιτυχίες της Μοσχολιού, που τραγούδησαν η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Λένα Αλκαίου, ο Δημήτρης Παπάζογλου, η Μαρία Κανελλοπούλου, η Νάντια Καραγιάννη, ο Νίκος Καρακαλπάκης, η Πένυ Ξενάκη, ο Κώστας Σμοκοβίτης και ο Νίκος Αβαγιανός. Επίσης συμμετείχε ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, ο οποίος διάβασε κείμενα γραμμένα με αγάπη για την τραγουδίστρια. Εξάλλου σε βιντεοοθόνη προβλήθηκαν εικόνες της Βίκυς Μοσχολιού από κινηματογραφικές εμφανίσεις της και όχι μόνο, καθώς και σπουδαίοι συνεργάτες της (όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος) που μίλησαν για εκείνη. Θα πρέπει να τονίσουμε πως όλα τα πρόσωπα που ασχολήθηκαν με αυτό το ζωντανό αφιέρωμα έχουν τα δικά τους «σημεία αναφοράς» με τη Βίκυ Μοσχολιού (άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο). Ομως αυτό που μετράει είναι πως όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να δημιουργήσουν μια βραδιά η οποία μας έφερε ξανά στη μνήμη μία από τις μεγαλύτερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού τα τελευταία πενήντα χρόνια, που το ηχόχρωμά της ξεχώριζε με την πρώτη συλλαβή των τραγουδιών που ερμήνευε.

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του Κώστα Σμοκοβίτη

Η παρουσία του Κώστα Σμοκοβίτη στην εκδήλωση ήταν ένα πολύ ευχάριστο ξάφνιασμα για τους παλιούς θαυμαστές του, αφού κάποια στιγμή ο καλός λαϊκός τραγουδιστής (έχοντας κάνει πολύ καλές συνεργασίες με συνθέτες και τραγουδιστές) «έριξε μαύρη πέτρα» και αποχώρησε από τον χώρο του τραγουδιού. Θέλοντας να μάθουμε τον λόγο που τον έκανε να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο -με τη συμμετοχή του σε αυτή την εκδήλωση- επικοινωνήσαμε μαζί του: «Με τη Βίκυ Μοσχολιού λέγαμε πάντα να συνεργαστούμε σε διάφορα πράγματα, αλλά τελικά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία, εκτός από κάποια τραγούδια στα οποία της έκανα δεύτερη φωνή. Ενα από αυτά ήταν και το κομμάτι «Ομως δεν ξέρω» του Σταύρου Κουγιουμτζή, το οποίο ήταν ένα από τα δικά της τραγούδια που ερμήνευσα σε αυτό το τιμητικό αφιέρωμα για εκείνη. Οσο για το γιατί απέχω από το προσκήνιο, έχω να πω πως ήταν θέμα επιλογής, αλλά έβαλαν και το χεράκι τους τα κυκλώματα. Ομως αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης» μας είπε.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...