Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αντίστροφη μέτρηση για το «πρόσωπο» της TV

«Τετ α τετ» με τους φιναλίστ του «Your face sounds familiar»

Τα πρόσωπά τους φαίνονται γνώριμα. Είναι ο Κώστας Δόξας, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Παντελής Καναράκης και ο Γιάννης Σαββιδάκης, οι τέσσερις μεγάλοι φιναλίστ του «Your face sounds familiar», του σόου που συγκεντρώνει απίστευτα ποσοστά τηλεθέασης. Τους τρεις μήνες που προηγήθηκαν έδωσαν με τις μεταμφιέσεις τους σάρκα και οστά σε καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώνοντας θερμά σχόλια και υψηλές βαθμολογίες από τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Το κοινό

Πάνω απ’ όλα όμως, ο Κώστας, ο Λευτέρης, ο Παντελής και ο Γιάννης κατάφεραν να κερδίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης του τηλεοπτικού κοινού. Η στήριξη του κόσμου κατά τη διάρκεια αυτού του τηλεοπτικού ταξιδιού τους ήταν που τους εξασφάλισε και το πολυπόθητο εισιτήριο για το μεγάλο φινάλε. Ποιος θα κρατήσει, άραγε, το τρόπαιο σήμερα το βράδυ; Λίγο προτού ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός οι τέσσερις πρωταγωνιστές ανοίγουν τα χαρτιά τους στην «Espesso της Κυριακής». Το μόνο που δεν αποκαλύπτουν είναι τα πρόσωπα που θα ενσαρκώσουν απόψε, τα οποία -σημειωτέον- επέλεξαν οι ίδιοι. «Αυτό είναι έκπληξη» λένε όλοι τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΞΑΣ

«Στο σόου έκανα νέους φίλους»

Τριαντάφυλλος, Ευσταθία, Ρουσλάνα, Γωγώ Τσαμπά, Μέριλιν Μάνσον… Ολα τα παραπάνω πρόσωπα (και αρκετά ακόμη) άλλαξε ο Κώστας Δόξας στη διάρκεια της «θητείας» του στο σόου του ΑΝΤ1. «Η κούραση είναι το αναγκαίο κακό για να πετύχεις ωραία πράγματα στη ζωή και να βιώσεις συναρπαστικές εμπειρίες. Μια τέτοια εμπειρία ήταν για μένα το “YFSF”. Κουράστηκα, αλλά το απόλαυσα» λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Σε αυτό το σόου γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους που είναι οι νέοι μου φίλοι». Μπορεί η αρχή να τον δυσκόλεψε, αφού στην πρώτη εμφάνισή του ως Βασίλης Παπακωνσταντίνου είχε άγχος και δεν τα πήγε καλά, ωστόσο στην πορεία άφησε τον εαυτό του ελεύθερο κι εξελίχθηκε σε ένα από τα φαβορί της εκπομπής. «Μια εμφάνιση που χάρηκα ιδιαίτερα ήταν της Ευσταθίας. Από κει κι έπειτα το σόου πήρε άλλη διάσταση για μένα. “Λύθηκα” και άρχισα να το διασκεδάζω περισσότερο» αναφέρει.

Οι κριτικές που δέχτηκε για τις μεταμορφώσεις του έφεραν τον Κώστα Δόξα στο σημείο να σκέφτεται σοβαρά να δοκιμάσει μελλοντικά τις δυνάμεις του στην υποκριτική. «Δεν είμαι ηθοποιός. Η κινητήριος δύναμη για μένα είναι η τέχνη μου, η μουσική. Από τη στιγμή όμως που καταξιωμένοι επαγγελματίες είδαν σε μένα και κάτι άλλο που μπορεί να αξιοποιηθεί με σπουδές, θα το τολμήσω. Πάντως, σέβομαι πολύ το θέατρο και θέλω να είμαι έτοιμος, αν κι εφόσον προχωρήσω και σε αυτό» σχολιάζει ο φιναλίστ του «YFSF», που θα κάνει συναυλίες στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οσο για τον αποψινό τελικό; «Νομίζω ότι είμαστε και οι τέσσερις εξίσου δυνατοί, άρα έχουμε όλοι μας τις ίδιες πιθανότητες να κερδίσουμε. Πάντως θεωρώ τον τελικό άτυπο, αφού όλοι βγήκαμε κερδισμένοι από το παιχνίδι».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

«Ακουγα τις κριτικές προσεκτικά»

Εκανε… πρεμιέρα με τον Σάκη Ρουβά κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις κι ένα σωρό θετικά σχόλια για το ταλέντο του. Ακολούθησαν ενσαρκώσεις του Θάνου Μικρούτσικου, της Κατερίνας Κασέλι, του Σαρμπέλ, ακόμη και της Αρετής Κετιμέ. Μία μόνο μεταμόρφωση δεν θέλει να θυμάται ο Λευτέρης Ελευθερίου. «Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν ό,τι πιο δύσκολο κλήθηκα να κάνω σε αυτό το σόου. Επρεπε να πλησιάσω ένα είδωλο, μια τεράστια φωνή. Κατάλαβα λοιπόν ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο να περάσεις το χρώμα και το στιλ ενός τόσο μεγάλου καλλιτέχνη» λέει ο ίδιος στην «Espresso της Κυριακής».

Για τον Λευτέρη, το εσωτερικό μέρος κάθε ενσάρκωσης ήταν πάντοτε πιο απαιτητικό από την εξωτερική μεταμφίεση. «Νομίζω ότι και στους θεατές άρεσε περισσότερο όταν καταφέρναμε να πλησιάσουμε εσωτερικά τους καλλιτέχνες που υποδυόμασταν» αναφέρει. Οσο για τις κριτικές της επιτροπής; «Τις άκουγα πάντοτε προσεκτικά, καλές και κακές. Είχαμε μόνο λίγες μέρες να προετοιμαστούμε για τις μεταμορφώσεις μας. Εκ των πραγμάτων ήταν φυσικό να μην πετύχουν κάποιες. Πάντως, ακόμη κι αν θεωρήθηκε μερικές φορές ότι σατίρισα, δεν έγινε με κακή πρόθεση. Δεν βγήκα, δηλαδή, ποτέ να διαβάλω έναν καλλιτέχνη» σχολιάζει.

Το θέμα της νίκης στον σημερινό τελικό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον Ελευθερίου. «Η μεγαλύτερη νίκη είναι ότι σε ένα ανταγωνιστικό σόου καταφέραμε να γίνουμε όλοι φίλοι. Δεν ακούστηκε κακή κουβέντα από κανέναν. Απεναντίας, συνεργαστήκαμε πολύ όμορφα υπηρετώντας πάνω απ’ όλα έναν φιλανθρωπικό σκοπό» υπογραμμίζει. «Προσωπικά, αισθάνομαι ότι δοκιμάστηκα στο “YFSF” και κατάλαβα ότι όλοι μας έχουμε κι έναν άλλον εαυτό να βγάλουμε προς τα έξω».

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ

«Κάποιες φορές έπαιξα και σαν παιδί»

Η απόσταση που χωρίζει τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη από τη Ναργκίς είναι τεράστια. Κι όμως, ο Παντελής Καναράκης κατάφερε να την… εκμηδενίσει κερδίζοντας δύο φορές στο «Your face sounds familiar». Εξίσου δυνατή ήταν και η πρόσφατη «πράσινη» εμφάνισή του ως Τζιμ Κάρεϊ στη «Μάσκα». Κάνοντας έναν απολογισμό στη συμμετοχή του στο σόου του ΑΝΤ1, ο δημοφιλής ηθοποιός την περιγράφει σαν μια γλυκιά εμπειρία. «Γνώρισα νέους φίλους, έπαιξα σαν παιδί κάποιες φορές και δούλεψα σκληρά σαν μαθητής σε δραματική σχολή».

Η μεταμόρφωση που τον δυσκόλεψε πιο πολύ απ’ όλες ήταν αυτή στον τραγουδιστή των Boney M, Μπόμπι Φάρελ. Ο λόγος; «Είχα 39 πυρετό σε εκείνο το live. Θυμάμαι, ήμουν βαμμένος μαύρος κι είχα κοκκινίσει ολόκληρος» λέει χαρακτηριστικά ο Παντελής. Για τον ίδιο πάντως η δυσκολία των μεταμορφώσεων έχει διπλό χαρακτήρα. «Υπάρχουν οι μεταμορφώσεις που είναι πολύ δύσκολες εξωτερικά, όπως του Τζιμ Κάρεϊ στη “Μάσκα”, κι εκείνες που απαιτούν δουλειά σε στοιχεία της προσωπικότητας του ανθρώπου που υποδύεσαι. Για να βγάλω, για παράδειγμα, αυτή την παλικαριά που έχει στη φωνή του ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης χρειάστηκε να δουλέψω πάρα πολύ».

Οι κριτικές που άκουσε ο Καναράκης για τις εμφανίσεις του στη διάρκεια του σόου υπήρξαν ως επί το πλείστον αποθεωτικές. «Η στάση των κριτών απέναντί μου ήταν γενναιόδωρη και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Τους εκτιμούσα και τους τέσσερις από παλιά κι αυτό δεν άλλαξε στη διάρκεια του σόου». Για τον Παντελή, ο τελικός του «YFSF» δεν θα έπρεπε να έχει αυτή τη μορφή. «Δεν μου αρέσει που μείναμε τέσσερις. Κατά την άποψή μου θα έπρεπε να είναι αλλιώς το ξένο format και να πηγαίναμε όλοι μαζί σε ένα τελικό live. Αλλωστε, είναι πολύ ταλαντούχα όλα τα παιδιά που συμμετέχουν» σχολιάζει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ  

«Στο show ένιωσα οικεία με όλους»

Από τον Σταμάτη Κόκκοτα και τον Τζο Κόκερ στην Εϊμι Γουάινχαουζ και την Τίνα Τάρνερ και από από τον Λούτσιο Ντάλα στον τραγουδιστή των θρυλικών Led Zeppelin Ρόμπερτ Πλαντ. Ο Γιάννης Σαββιδάκης χάρισε στο τηλεοπτικό κοινό μερικές από τις πιο εντυπωσιακές μεταμορφώσεις του «Your face sounds familiar». Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν που κέρδισε τρεις φορές σε live. «Κρατάω τα πάντα και δεν πετάω τίποτα από τη συμμετοχή μου σε αυτό το σόου. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα. Ενιωσα αμέσως οικεία με όλους. Εντάξει, κάποιες ανάποδες στιγμές πάντα υπάρχουν στη ζωή, αλλά σε γενικές γραμμές τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά» λέει ο ίδιος στην «Espresso της Κυριακής».

Για τον Σαββιδάκη η πιο συγκινητική μεταμόρφωση ήταν αυτή σε Εϊμι Γουάινχαουζ, ενώ του άρεσε πολύ και της Τίνα Τάρνερ. «Φυσικά, ο Σταμάτης Κόκκοτας με… τρέλανε, δεν το συζητώ, αλλά μου άρεσαν πολύ και οι ενσαρκώσεις του Λούτσιο Ντάλα, του Τζο Κόκερ και του Βασίλη Τρελέγκα» συνεχίζει ο γνωστός τραγουδιστής. «Ο καλλιτέχνης που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν ο Boy George, αφενός λόγω των στοιχείων της εξωτερικής εμφάνισής του και αφετέρου εξαιτίας του τρόπου που προσέγγιζε τη διαφορετικότητά του. Το έκανε με ωραίο, γλυκό και ειλικρινή τρόπο. Σε αντίθεση -ας πούμε- με την Κοντσίτα, η οποία είναι για μένα μια καρικατούρα. Δεν αναφέρομαι στις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός. Αυτό δεν με αφορά. Αναφέρομαι στον τρόπο που διατυμπανίζει και διαφημίζει κάθε άνθρωπος τη διαφορετικότητά του» σχολιάζει. Κάνοντας χιούμορ για τον αποψινό τελικό, ο Γιάννης Σαββιδάκης λέει «σίγουρα θα κερδίσει ένας από τους τέσσερις».

Δασκάλες με ταλέντο!

ΕΚΑΣΤΗ στο είδος της… Η Βικτόρια Χαλκίτη στη φωνητική, η Μαρία Λυραράκη στον χορό και η Σία Κοσκινά στη σκηνική ερμηνεία. Και οι τρεις αισθάνονται πολύ περήφανες για τους τέσσερις «μαθητές» τους που διαγωνίζονται απόψε για το τρόπαιο του «YFSF». «Είναι ξεχωριστοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Πέρα από τις πετυχημένες μεταμορφώσεις τους, έδιναν γέλιο και στον κόσμο. Αυτό τους βοήθησε κατά τη γνώμη μου να περάσουν στον τελικό» δηλώνει στην «Espresso της Κυριακής» η Μαρία Λυραράκη, συμπληρώνοντας πως ήταν πολύ ευχάριστη η συνεργασία της με όλους. «Ο κόσμος διασκέδασε πολύ με τους τέσσερις παίκτες που πέρασαν στον τελικό. Οχι πως οι άλλοι δεν ήταν καλοί. Απεναντίας, όλη η φετινή φουρνιά του “YFSF” ήταν δυνατή» λέει με τη σειρά της η Βικτόρια Χαλκίτη. «Και οι τέσσερις φιναλίστ είναι γεμάτοι ενέργεια, έχουν χιούμορ, δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν το αποτέλεσμα και διασκεδάζουν τον κόσμο. Δεν θα ήθελα να εστιάσω στο ποιος θα κερδίσει. Σημασία έχει πως διασκέδασαν οι τηλεθεατές μέσα στη μιζέρια της κρίσης και συγκεντρώθηκαν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...