Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η συμμορία των πέντε (Ελλήνων) που χτυπούσε στα βόρεια προάστια

Είχαν ανοίξει 75 βίλες και διαμερίσματα μέσα σε ένα εξάμηνο

Πέντε από τα μέλη μιας από τις πιο επικίνδυνες πολυμελείς σπείρες, που επί έξι μήνες είχαν κάνει φύλλο και φτερό 75 πολυτελείς βίλες και διαμερίσματα στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τώρα οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας με τα… ακριβά γούστα, τα οποία είχαν αδυναμία -εκτός από τα χρήματα- στα κοσμήματα, τις χρυσές λίρες και τα trendy ρούχα!

Στην πολυσέλιδη δικογραφία περιλαμβάνεται, εκτός από τις συνολικά 75 κλοπές και ληστείες που έγιναν σε διάστημα μόλις έξι μηνών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και DVD από τις κάμερες ασφαλείας των σπιτιών. Αιτία για να βρεθούν και να ταυτοποιηθούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποτέλεσαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «Espresso». Τις τράβηξε με το κινητό του ένας οδηγός ο οποίος βρέθηκε μπροστά στα μέλη της σπείρας ενώ ήταν έτοιμα να «τρυπώσουν» σε πολυτελή οικία στην περιοχή της Ανοιξης στις 22 Μαΐου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού, οι δράστες μόλις τον αντιλήφθηκαν άρχιζαν να τον απειλούν και να πετούν πέτρες εναντίον του, αλλά κατάφερε να απαθανατίσει κάθε τους κίνηση. Ετσι βοήθησε την Αστυνομία στην εξάρθρωση της σπείρας που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων σε Εκάλη, Ανοιξη, Αγιο Στέφανο, Νέα Ερυθραία, Σπάτα, Ραφήνα, Αρτέμιδα.

Οπως αποδεικνύεται από τις καταθέσεις των θυμάτων, οι κλέφτες κινούνταν πάντα κατά τον ίδιο τρόπο, ενώ επέλεγαν να «τρυπώνουν» στα σπίτια είτε πρωινές ώρες (από τις 10.00 έως τις 12.00) είτε απογευματινές (μετά τις 18.00). Για την παράνομη δράση τους χρησιμοποιούσαν τρία αυτοκίνητα, ένα ασημί μάρκας Scoda Octavia, ένα μαύρο Hyundai Tucson και ένα κίτρινο Peugeot 106 Rally (που ανήκαν στους ίδιους ή σε συγγενικά τους πρόσωπα), στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που αφαιρούσαν νωρίτερα από άλλα παρκαρισμένα οχήματα.

Οι δράστες αρχικά εντόπιζαν τα σπίτια που είχαν βάλει στόχο και, αφού πρώτα χτυπούσαν τα κουδούνια ώστε να βεβαιωθούν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβίαζαν κατά περίπτωση κυρίες εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Σε περίπτωση που αντιλαμβάνονταν την παρουσία ατόμων μέσα στα σπίτια, ασκούσαν μέχρι και σωματική βία ή τους ακινητοποιούσαν και με την απειλή αντικειμένων (μέχρι και μεγάλο ψαλίδι χρησιμοποιούσαν!) για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τι λένε οι δικηγόροι της υπόθεσης

Οπως εξηγεί στην «Espresso» η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου (φωτό) που με τον δικηγόρο Δημήτρη Βιδάκη έχει αναλάβει την υπεράσπιση δύο εκ των κατηγορουμένων, πρόκειται για ιδιαίτερα δύσκολη ποινική υπόθεση:

«Η δικογραφία είναι ογκωδέστατη, καθόσον περιλαμβάνει 75 αξιόποινες πράξεις και πάνω από 150 μαρτυρικές καταθέσεις. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και σοβαρές, με αποτέλεσμα εμείς ως συνήγοροι υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων σε αυτή την υπόθεση να έχουμε αναλάβει το επίπονο έργο αποκατάστασης της θέσης των εντολέων μας. Ηδη από την κύρια ανάκριση η οποία διενεργείται ο ένας εκ των εντολέων μας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθόσον οι ισχυρισμοί μας ενώπιον της κ. ανακρίτριας απεδείχθη ότι έγιναν δεκτοί και στο πρόσωπο αυτού δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την επιβολή του “έσχατου μέσου” της προσωρινής κρατήσεως. Ο δικαστικός αγώνας μόλις άρχισε και θα παλέψουμε διά την απονομή της δικαιοσύνης» λέει η κ. Παναγοπούλου.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...