Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο διαρρήκτης ήταν ο «δράκος της Λάρισας»

Ο αδίστακτος δολοφόνος, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος ανυποψίαστων ζευγαριών πριν από 22 χρόνια, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που έκλεβε ένα σπίτι

Ο διαβόητος «δράκος της Λάρισας», ο οποίος από το 1988 έως το 1992 είχε σκορπίσει τον τρόμο στα ζευγάρια εκείνης της εποχής και είχε αφαιρέσει μία ζωή, ξαναχτύπησε ως… διαρρήκτης! Είκοσι δύο χρόνια μετά ο Παναγιώτης Τρικαλιάρης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς την ώρα που «άνοιγε» ένα σπίτι.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι συλλαμβάνοντας έναν 62χρονο «ποντικό» θα βρισκόντουσαν μπροστά στον δράκο που πριν από χρόνια αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των νεαρών -παράνομων και νόμιμων- ζευγαριών της Λάρισας και ο οποίος το 1992 συνελήφθη στο χωριό του, στην Καρδίτσα, μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αρχισμηνία το βράδυ της 23ης Μαΐου του 1992 στην εθνική οδό Λάρισας – Αθήνα, στο ύψος της Βιοκαρπέτ.

Εναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του (εξέτισε 20 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροήν, βιασμούς, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας), ο 62χρονος σήμερα δράκος πιάστηκε στα πράσα την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει ένα διαμέρισμα. Το γεγονός αυτό ξύπνησε μνήμες παλιότερων αστυνομικών της θεσσαλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι επί μία τετραετία (1988-1992) προσπαθούσαν να συλλάβουν τον 40χρονο -τότε- αγρότη, που αν και κατοικούσε στην Ανάβρα Καρδίτσας, δρούσε στη Λάρισα. Ο δράκος, γνωρίζοντας τις ερωτικές… κρυψώνες των Λαρισαίων, τους περίμενε έχοντας παρκάρει αρκετά μέτρα πιο μακριά και περπατούσε μέσα σε χωράφια προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός και να βρίσκει το ζευγάρι την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης.

Ανέβηκε από το δέντρο

Τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Λάρισας κλήθηκαν να επέμβουν σε διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή του ΟΣΕ. Ο 62χρονος είχε σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο και από εκεί έφτασε σε μπαλκόνι διαμερίσματος του 1ου ορόφου, όπου με λοστό παραβίασε την μπαλκονόπορτα. Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν μπήκαν στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε εισβάλει και ο διαρρήκτης, σκαρφαλώνοντας δηλαδή στο δέντρο και αιφνιδιάζοντας τον 62χρονο, ο οποίος στη θέα τους έμεινε άναυδος. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως επειδή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έλειπε για το Σαββατοκύριακο εκτός πόλης, δράστης και αστυνομικοί παρέμειναν στο διαμέρισμα ώρες μέχρι να εντοπιστεί! Τελικά βρέθηκε και ειδοποιήθηκε να πάει να ανοίξει την κεντρική είσοδο του σπιτιού του, προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από αυτό οι… επισκέπτες.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, που δοκίμασαν οι αστυνομικοί ήταν όταν έμαθαν για την ταυτότητα του συλληφθέντος. Ως τον «πλέον αδίστακτο δράκο», αφού με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας υποχρέωνε τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα μπροστά του, προχωρώντας ταυτόχρονα ο ίδιος σε απερίγραπτες πράξεις, τον περιέγραψαν παλιότεροι συνάδελφοί τους. Οπως ανέφεραν, όταν το ζευγάρι έφερνε αντίρρηση ή προσπαθούσε να του ξεφύγει, τότε άνοιγε πυρ, όπως συνέβη με τον άτυχο νεαρό αρχισμηνία που τον τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας τον στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση!

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...