Η Ελληνίδα με τη λύση για τη τις αρρυθμίες!

Η επιστημονική κοινότητα υποκλίνεται στο επίτευγμα της Αγγελικής Ασημάκη, το οποίο οφείλει σε ένα ψάρι

Η ανακάλυψή της έχει ήδη φέρει χαμόγελο αισιοδοξίας σε όσους υποφέρουν από αρρυθμίες και η διεθνής επιστημονική κοινότητα υποκλίνεται μπροστά στο επαναστατικό επίτευγμά της, που οφείλεται σε ένα… ψάρι! Πρόκειται για την Ελληνίδα παθολογοανατόμο Αγγελική Ασημάκη, που ανήκει στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Beth Israel Deaconess της Βοστόνης, η οποία ανακάλυψε ένα επαναστατικό φάρμακο για τις αρρυθμίες!

Η σχετική δημοσίευση για την πραγματικά επαναστατική ανακάλυψη της Ελληνίδας ερευνήτριας έγινε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine» και αφορά ένα νέο φάρμακο που στοχεύει άμεσα στον μηχανισμό γένεσης της αρρυθμίας και που μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει όσους πάσχουν από αυτή.

Πειράματα

Η πρωτοτυπία της ανακάλυψης έγκειται στο ότι αυτήν τη φορά οι ερευνητές βάσισαν την ανακάλυψή τους στη μελέτη ενός ψαριού-ζέβρας, το οποίο τροποποίησαν γενετικά έτσι ώστε να εμφανίζει μια σχετικά σπάνια κληρονομική πάθηση, την αρρυθμιογενή μυοκαρδιοπάθεια δεξιάς κοιλίας. Παράλληλα, η νέα έρευνα απέδειξε ότι είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν πολύπλοκα καρδιολογικά πειράματα όχι μόνο σε ζώα αλλά και σε ψάρια, γεγονός που πρόκειται να αξιοποιηθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Οι έρευνες της Αγγελικής Ασημάκη στις μυοκαρδιοπάθειες και τις αρρυθμίες άρχισαν σε νεαρή ηλικία, όταν η ίδια διαγνώστηκε με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και χρειάστηκε νοσηλευθεί. Το 2009 η Ελληνίδα παθολογοανατόμος έγινε παγκοσμίως γνωστή με την ανακάλυψη μιας μη επεμβατικής διαγνωστικής εξέτασης για την αρρυθμιογενή μυοκαρδιοπάθεια δεξιάς κοιλίας που είχε δημοσιευθεί στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine». Η Ασημάκη έχει σπουδάσει στο University College του Λονδίνου και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ