Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ολοι δείχνουν τον Αλβανό για την ηρωίνη

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή ο εφοπλιστής και η οικογένειά του για την ηρωίνη που βρέθηκε στην πολυτελή βίλα της Φιλοθέης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη των δικαστικών λειτουργών ο 40χρονος εφοπλιστής, στην πολυτελή βίλα του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκε μέρος του τεράστιου φορτίου ηρωίνης, η εν διαστάσει σύζυγός του και ο φίλος της, ενώ αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους η μητέρα της γυναίκας και η Βουλγάρα οικιακή βοηθός.

Οι τέσσερις Ελληνες και η αλλοδαπή αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση του «καρτέλ» της ηρωίνης και υποστήριξαν ότι κανείς τους δεν ήξερε για το άνω του ενός τόνου φορτίο του «λευκού θανάτου», που βρέθηκε στη βίλα και την αποθήκη στο Κορωπί! Μάλιστα κατονόμασαν τον 29χρονο Αλβανό που παραδόθηκε την Κυριακή ως τον άνθρωπο που υποπτεύονται ότι τους παγίδευσε βάζοντας τα ναρκωτικά στην έπαυλη. 

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν ο 40χρονος εφοπλιστής, στη βίλα του οποίου βρέθηκε μέρος των ναρκωτικών, η εν διαστάσει σύζυγός του, ο φίλος της, η μητέρα της και η Βουλγάρα οικιακή βοηθός. 

«Θα τα έκρυβα αλλού»

«Αν ήθελα να αποθηκεύσω ναρκωτικά θα τα πήγαινα στη λεωφόρο Θηβών, όπου έχω γραφεία και δεν τα χρησιμοποιώ. Η πρώην σύζυγός μου έχει 37 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, θα πήγαινα τα ναρκωτικά εκεί όπου μένει το παιδί μου; Αλλωστε, λόγω της οικονομικής μου άνεσης, δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθώ με αυτό» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ο 40χρονος εφοπλιστής, ενώ και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μια ιστορία που έλαβε υπερβολικές διαστάσεις. Τόνισαν δε πως θα πρέπει να κατηγορηθεί αυτός που παρέλαβε τις ποσότητες των ναρκωτικών.

Ετσι, έριξαν όλη την ευθύνη στον Αλβανό κατηγορούμενο, ο οποίος, σύμφωνα και με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση του καρτέλ της ηρωίνης και φέρεται ως ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα του γκαράζ της έπαυλης προκειμένου να εισέλθει το τζιπ για να παραλάβει την ηρωίνη. Εξάλλου, ο ίδιος φέρεται και ως ο παραλήπτης των προειδοποιητικών SMS που έστειλε ο ανήλικος γιος της συζύγου του εφοπλιστή, στα οποία ανέγραφε ότι εμφανίστηκαν αστυνομικοί στο σπίτι.

Κατά πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ακόμη στις απολογίες τους ότι ο 29χρονος Αλβανός δούλευε γι΄ αυτούς τα τελευταία οκτώ χρόνια και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ενώ ο 15χρονος γιος του εφοπλιστή τον είχε σαν μεγάλο αδελφό μετά τον θάνατο του πραγματικού αδελφού του, του 13χρονου γιου του εφοπλιστή, που σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μοτοσικλέτα του πατέρα του και μάλιστα μπροστά στα μάτια του!

Το αγνοούσαν 

«Υποπτεύομαι ότι ο 29χρονος που εργάζεται ως οδηγός και ήταν έμπιστο πρόσωπο της οικογένειας έβαλε χωρίς να το αντιληφθούμε τα ναρκωτικά στην αποθήκη» κατέθεσε χαρακτηριστικά η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι η βίλα στην οποία βρέθηκαν τα ναρκωτικά είναι τεράστια, έχει επτά αποθήκες και ως εκ τούτου αγνοούσαν την ύπαρξη της ηρωίνης. Τέλος, τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τους πέντε Τούρκους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και τον φερόμενο ως εγκέφαλο του καρτέλ ναρκωτικών, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή. Να θυμίσουμε ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα ο 15χρονος γιος του 40χρονου εφοπλιστή.

Μαρία Μεϊμάρη

Δήλωση-βόμβα από τον Σάκη Κεχαγιόγλου

Ο δικηγόρος της οικογένειας του εφοπλιστή που εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς φέρεται να είχε στο σπίτι του στη Φιλοθέη 500 κιλά ηρωίνη, γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου προέβη σε μια δήλωση-βόμβα στην «Espresso», που δείχνει ακόμα και μια μελλοντική ανατροπή στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο κ. Κεχαγιόγλου είπε: «Οι ένοχοι είναι άλλοι από αυτούς που φαίνονται με την πρώτη ανάγνωση. Οι εντολείς μου, η οικογένεια δηλαδή του 40χρονου επιχειρηματία και ο ίδιος, απολογούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση ή γνώση για την ύπαρξη της ποσότητας της ναρκωτικής ουσίας. Τόνισαν δε ότι στην υποθετική περίπτωση κάποιας εμπλοκής, δεν επρόκειτο να χρησιμοποιούσαν την οικία όπου διέμενε το ανήλικο παιδί τους. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, αύριο και την Παρασκευή θα απολογηθούν και άλλοι κατηγορούμενοι και πιστεύω ότι θα εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την ενοχή ή αθωότητα των κατηγορουμένων. Δεν πρέπει φυσικά να παραγνωρίζεται η βαρύτητα της υποθέσεως και αυτό το πρόωρο δικονομικό στάδιο της ανακρίσεως, λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που κατασχέθηκαν».

Θεοδόσης Π. Πάνου

Τα δρομολόγια του θανάτου, οι προσπάθειες για ξέπλυμα και η εξαγορά ξενοδοχείου

Αποκαλυπτική είναι η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το «καρτέλ» της ηρωίνης, κυρίως όσον αφορά τις κινήσεις των συλληφθέντων και τις ενέργειες που έκαναν προκειμένου να ξεπλύνουν το μαύρο χρήμα που θα αποκόμιζαν από την πώληση του ενός τόνου του «λευκού θανάτου».

Ο Τούρκος παραπληγικός που φέρεται ως ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης έμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία στα παράλια της Αττικής, ενώ παζάρευε να αγοράσει ξενοδοχείο προκειμένου να ξεπλύνει τα χρήματα που θα εξοικονομούσε από την εμπορία των ναρκωτικών!

«Καταπέλτης» για τους κατηγορουμένους είναι η κατάθεση που δίνει προανακριτικά ένας από τους αξιωματικούς του Λιμενικού, ο οποίος έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος: «Μετά από παρακολουθηματικής φύσης εργασίες εντοπίστηκε στην ανωτέρω οδό να κινείται υπόπτως όχημα μάρκας Mercedes, με αριθμό κυκλοφορίας … Επιβάτες ανωτέρω οχήματος κινούνταν σε πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών (“Αστέρας Βουλιαγμένης” και …), ενώ παράλληλα είχαν επαφή με επιβάτες αυτοκινήτου μάρκας BMW με αριθμό κυκλοφορίας …

»Κατά τις κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν αποδείξεις πληρωμής δωματίων στον “Αστέρα Βουλιαγμένης “. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του … (σ.σ. αναφέρει το όνομα άλλου πολυτελούς ξενοδοχείου), ο Baskale Serhan (σ.σ.: πρόκειται για τον Τούρκο εγκέφαλο της σπείρας), του είχε κάνει πρόταση να το αγοράσει το ξενοδοχείο, έναντι του ποσού των 20.000.000 ευρώ. Επίσης ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου από το ίδιο πρόσωπο (σ.σ.: εννοεί τον Τούρκο εγκέφαλο του κυκλώματος) να προβεί σε κράτηση και έκδοση εισιτηρίου νταλίκας και οδηγού, το οποίο θα ερχόταν από το Βέλγιο προκειμένου να φορτώσει τα ναρκωτικά, με συγκάλυψη φορτίο από μαρμαρόσκονη. Την 12/06/14, η ανωτέρω Mercedes εντοπίστηκε πρωινές ώρες να κινείται στην περιοχή της οθέης, όπου οι επιβάτες πάρκαραν το εν λόγω όχημα σε παρακείμενο πάρκινγκ καφετέριας και παρέδιδαν τα κλειδιά σε άλλα άτομα. Αυτά τα άτομα κινούντο υπόπτως στην οικία επί της οδού Αθανασίου Διάκου, Φιλοθέη, και μετά από μικρό χρονικό διάστημα επέστρεφαν το όχημα στους αρχικούς επιβάτες. Το όχημα μετά το επέστρεφαν στην καφετέρια για να το παραλάβουν οι αρχικοί επιβάτες, ενώ φαινόταν το όχημα να έχει μεγαλύτερο φορτίο κατ’ όψιν.

»Μετά την παραλαβή του οχήματος, κινούνταν σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου το αυτοκίνητο στάθμευε εντός της αποθήκης. Κατά την έξοδο του το Mercedes από την αποθήκη φαινόταν κατ’ όψιν σαν να έχει ξεφορτώσει το κρυφό φορτίο που έφερε».

Οι λιμενικοί και τα στελέχη της DEA και της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν την επιχείρηση τόσο στη Φιλοθέη όσο και στο Κορωπί και κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν την ποσότητα-μαμούθ της ηρωίνης.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...