Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

H «Dream Team» της ΑΕΚ!

Ανθρωποι της showbiz, παλαίμαχοι παίκτες και δημοσιογράφοι τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου που θα πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ

Θέμα ημερών είναι πλέον να ξεκινήσει κι επίσημα τη λειτουργία της η «Ενωση Φίλων ΑΕΚ», το μη κερδοσκοπικό σωματείο που θα εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ και θα ηγείται της εταιρίας. Πρακτικά βέβαια ο ρόλος του θα είναι συμβολικός (ούτε καν συμβουλευτικός), με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει στο 100% την ευθύνη της διαχείρισης, της διοίκησης και της χρηματοδότησης. Ο απώτερος σκοπός πάντως είναι τα μέλη του σωματείου να γίνουν τόσα πολλά, που θα ελέγχουν εκείνα τις τύχες της ΑΕΚ, δημιουργώντας μια εταιρία λαϊκής βάσης με θεσμική υπόσταση.

Η ιδέα έχει αρχίσει να ενσαρκώνεται από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Τότε ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου». Από τα επίσημα του γηπέδου έως τα γραφεία των υποψήφιων μελών. Οι προτάσεις ήταν συγκεκριμένες και αφορούσαν επιφανείς ανθρώπους του περιβάλλοντος της Ενωσης, τα ονόματα των οποίων έχουν τη δική τους βαρύτητα στην κοινωνία. Η dream team της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας θα μπορούσαμε να πούμε, με στελέχη από διάφορους χώρους: του αθλητισμού, των τεχνών, της πολιτικής, του Τύπου. Και όλοι με κοινό παρανομαστή: την ΑΕΚ και την αγάπη τους γι’ αυτήν!

Χθες μάλιστα διέρρευσαν τα ονόματα της «ομάδας-όνειρο». Πρόκειται για 25 επώνυμους φίλους του «Δικεφάλου», οι οποίοι θα αποτελέσουν τους μπροστάρηδες, με στόχο ακόμη και όλος ο λαός της ομάδας να γίνει μέλος του σωματείου στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για τους Κώστα Νεστορίδη, Μίμη Παπαϊωάννου, Θωμά Μαύρο, Φαίδων Κωνσταντουδάκη, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αρη Πορτοσάλτε, Λάκη Νικολάου, Νίκο Πανταζή, Αγγελική Αρκάδη, Γιώργο Κεφαλίδη, Στέλιο Σεραφείδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Κώστα Χαρδαβέλλα, Νίκο Ευαγγελάτο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Σάββα Καλεντερίδη, Νίκο Ξανθόπουλο, Κώστα Βουτσά, Γιώργο Σκρέκη, Στέργιο Γάντζουλα, Παύλο Κοντογιαννίδη, Αλέξανδρο Μαργαρίτη, Δημήτρη Μουρίκη, Πασχάλη Τσαρούχα και Γιώργο Μητσικώστα.

Ολους αυτούς τους συνδέει η πορεία τους στην ΑΕΚ και φυσικά ο έρωτάς τους γι’ αυτήν. Επίκειται συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον επιχειρηματία να δείχνει ενθουσιασμένος γι’ αυτή την ομάδα ανθρώπων που δημιουργήθηκε και θα αποτελέσει τη βιτρίνα της νέας ΠΑΕ! Χθες άλλωστε ο Μελισσανίδης πραγματοποίησε το πρώτο βήμα στην οργάνωση της νέας εταιρίας. Είχε σύσκεψη στο ΟΑΚΑ (επί πέντε ώρες!) με τα στελέχη της διοίκησης, εκεί όπου τους εξήγησε επακριβώς όλα όσα επιθυμεί να συμβούν εν όψει της σύστασης της νέας ΠΑΕ.

«Κάνουμε την αρχή για να έρθει ο υπόλοιπος κόσμος»

ΣΤΗΝ «Espresso» μίλησαν χθες ιδρυτικά στελέχη της «Ενωσης Φίλων ΑΕΚ», με τον ηθοποιό Παύλο Κοντογιαννίδη να εξηγεί: «Θα είναι συμβολική η συμμετοχή μας. Σκοπός είναι τα 25 μέλη να γίνουν τόσα πολλά, που στο μέλλον να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Ως εταιρία λαϊκής βάσης με θεσμική μορφή. Για την ιδέα παίρνω την πατρότητα. Το πρότεινα όταν ήμουν αντιπρόεδρος στην “Ενωση 1924”. Θα υπάρχει ετήσια συνδρομή και θα μπορεί να συμμετέχει ο καθένας. Εμείς κάνουμε την αρχή για να έρθει ο υπόλοιπος κόσμος».

Με τη σειρά του, ο Σάββας Καλεντερίδης μας ανέφερε: «Ηταν μια πρωτοβουλία ανθρώπων που έχουν μια αναγνωρισιμότητα στην ΑΕΚ. Ο καθένας μας να βοηθήσει με τη βαρύτητα του ονόματός του και την επιρροή που μπορεί να ασκήσει στον τομέα του. Θα έλεγα πως είναι μια από τις πιο ευγενείς προσπάθειες που έχω δει στον χώρο του αθλητισμού. Θα είναι περισσότερο συμβολικός ο ρόλος μας. Προσωπικότητες με μια βαρύτητα στην κοινωνία συσπειρώνονται για να βοηθήσουν και να στείλουν το μήνυμα για τη δημιουργία του γηπέδου».

Επίσης επικοινωνήσαμε με τον παλαίμαχο και πρώην πρόεδρο του «Δικεφάλου» Θωμά Μαύρο: «Πιστεύω πως είναι μια προσπάθεια που θα ενισχύσει την ομάδα. Ολα τα μέλη της επιτροπής θέλουμε να βοηθήσουμε».

Γιάννης Μαραζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...