Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Οι μετρ των dexx με το δικό τους success story

Οι τέσσερις djs που ξεσηκώνουν τα πλήθη με τις επιλογές τους

Τα ονόματά τους φιγουράρουν στη λίστα με τους καλύτερους djs της χώρας μας. Αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στα βιογραφικά τους στοιχεία, στις συμμετοχές τους, αλλά και τις συνεργασίες που τους έχουν καθιερώσει σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο. LaCious, MiSS NiCAT, Mr Mario και Pavlos Markos είναι τα καλλιτεχνικά ονόματα των djs που φωτογραφήθηκαν για την «Espresso της Κυριακής», μίλησαν για τα όνειρά τους και μοιράστηκαν επιτυχημένες στιγμές της επαγγελματικής τους ζωής, που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό και την καρδιά τους.

Μάγοι της κονσόλας

Στη συνέντευξή τους οι μετρ της κονσόλας, που ξεσηκώνουν με τις μουσικές τους επιλογές, μίλησαν για όλα, ενώ γέλασαν όταν έπρεπε να σχολιάσουν ηθοποιούς, παρουσιαστές και επώνυμα μοντέλα, που τον τελευταίο καιρό πλασάρονται και ως πετυχημένοι μουσικοί παραγωγοί. «Απλώς γελάμε με όλα αυτά τα φαινόμενα» ήταν η απάντησή τους, καθώς ο καθένας ξεχωριστά μετράει πολλά χρόνια πετυχημένης πορείας σε έναν χώρο στον οποίο πάλεψε πολύ για να καταξιωθεί και να κάνει το καλλιτεχνικό του όνομα συνώνυμο της διασκέδασης, μέσα από πετυχημένα πάρτι και εκπομπές σε ραδιόφωνα. Από την άλλη, όταν ο LaCious έχει συνεργαστεί με τον Γερμανό παραγωγό Paul Kalkbrenner, μετρ της techno μουσικής, και η MiSS NiCAT βρέθηκε το 2010 να πρωταγωνιστεί μουσικά στο μεγαλύτερο fashion show που έγινε στη Μύκονο για το Fashion TV, τότε τι να πουν εκείνοι που η σχέση τους με την κονσόλα μοιάζει με πυροτέχνημα;

LaCious – Εικοσι χρόνια με επιτυχίες

Φέτος ο LaCious συμπληρώνει είκοσι χρόνια μουσικής καλλιτεχνικής πορείας και το γιορτάζει πραγματικά. Αλλωστε, όπως εξηγεί και στην «Espresso της Κυριακής», ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του -εκτός από τη σχέση αγάπης που έχει με την κονσόλα του- σχετίζεται και με την καλή διάθεση που έχει κάθε φορά που θα κληθεί να παίξει μπροστά σε κοινό. «Εκείνη την ώρα όλα αλλάζουν για μένα με έναν μαγικό τρόπο. Ξεχνάω ό,τι με απασχολεί και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να περάσουμε όλοι μαζί καλά. Αλλωστε εκεί είναι και η επιτυχία, να μπορέσω μέσα από κάθε μουσική μου επιλογή να αφουγκραστώ αυτό που θέλει ο κόσμος, ώστε να συνεχίσω όσο πιο δυνατά γίνεται» εξηγεί ο dj, που θεωρείται από τους αγαπημένους των φαν της deep house, της deep techno και της tech house & techno μουσικής. Εκτός όμως από τη διασκέδαση των φαν του, που είναι δίπλα του σε κάθε μουσική του προσπάθεια, ο LaCious έχει συμμετάσχει και σε αρκετούς διαγωνισμούς, με το 1998 να καταλαμβάνει την 6η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό djs και το 2008 την 8η στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. «Εκτός από την Ελλάδα, έχω παίξει μουσική σε clubs του Βερολίνου, στη Στουτγάρδη και φυσικά στη Γερμανία. Aλλωστε εκεί το 2004 ολοκλήρωσα και τις μουσικές μου σπουδές, που τις είχα ξεκινήσει το 1998 στην Αθήνα. Στη Γερμανία συνεργάστηκα με έναν σπουδαίο μουσικό παραγωγό της techno μουσικής, τον Paul Kalkbrenner» καταλήγει ο dj LaCious.

Mr Mario – Πάρτι & διάσημα φεστιβάλ

Από παιδικά πάρτι και σχολικούς χορούς ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι και ο Mr Mario, ο οποίος μετρά πολλά χρόνια πετυχημένης πορείας και παρουσίας πίσω από τα decks. Λάτρης της tech house & techno, ο Mr Mario ξέρει από πάρτι και συναυλίες που έχουν αφήσει εποχή. Μια από αυτές ήταν και η συμμετοχή του στο πετυχημένο φεστιβάλ μουσικής που διοργανώνετε στο Μάλεμε της Κρήτης. «Ηταν το 2012 όταν βρέθηκα μπροστά από χιλιάδες κόσμο που περίμενε να ψυχαγωγηθεί και να περάσει καλά με τη μουσική μου. Μια αξέχαστη εμπειρία, από την οποία πήρα πολλή ενέργεια από τον κόσμο, ενώ η αγάπη για μουσική μετατράπηκε σε ένα ατελείωτο πάθος. Είναι μοναδικές οι στιγμές αυτές, γι’ αυτό και χαίρομαι κάθε φορά που ζω κάτι παραπλήσιο» λέει ο Mr Mario, ο οποίος έχει συνεργαστεί μουσικά με τα μεγαλύτερα clubs της Αθήνας, της Κέρκυρας, της Μυκόνου, της Κρήτης. «Προσπαθώ -όπως όλοι μας- να έχω τη δική μου ταυτότητα. Οσοι με ξέρουνε λένε ότι το έχω καταφέρει αυτό, αλλά εγώ εξακολουθώ να θέλω να γίνομαι καλύτερος. Θεωρώ ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι που αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Ετσι είναι η διασκέδαση, κάποτε ο κόσμος άκουγε μουσική και χόρευε, στην πορεία άκουγε μουσική με το ποτήρι το ποτό στα χέρια και τώρα τα δίνει όλα».

MiSS NiCAT – Σχολική ψυχολόγος με fan club

Με αγαπημένο της μότο το «Music= Feelings= Emotions= Life= Love», η MiSS NiCAT θεωρείται από τις πιο πετυχημένες γυναίκες στις κονσόλες. Λατρεύει τη μουσική, κι αυτό το καταλαβαίνεις από τα πρώτα κιόλας λεπτά που μιλάς μαζί της. Οι φαν της είναι ξετρελαμένοι με εκείνη, αφού η MiSS NiCAT λόγω των σπουδών της στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει καταφέρει να τους ψυχολογεί πριν ακόμα προλάβει να πατήσει το play της κονσόλας της. «Δεν παίζω μουσική για μένα, αλλά για τον κόσμο. Ετσι είμαι υποχρεωμένη να καταλάβω από την αρχή τι κομμάτια θέλει να ακούσει. Σε αυτό με βοηθάνε πάρα πολύ οι σπουδές μου. Η ψυχολογία είναι ένα αγαπημένο κομμάτι της ζωής μου και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία, ως σχολική ψυχολόγος, να βρεθώ κοντά σε παιδιά γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή του Μετς» εξηγεί η MiSS NiCAT, η οποία όταν θέλει να παίξει μουσική για τον εαυτό της, κλείνεται στο στούντιο που έχει φτιάξει στο σπίτι της κι απολαμβάνει τα αγαπημένη της κομμάτια. «Αγαπώ τη μουσική από παιδί, ενώ πρώτη φορά τη μουσική παραγωγό την έκανα σε σχολικά πάρτι. Από τότε έχω παίξει μουσική σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού». Μέχρι την κοσμοπολίτικη Ιμπιζα, τη Γερμανία και το Βερολίνο βρέθηκε ως dj η MiSS NiCAT, που το 2010 έζησε μια συναρπαστική εμπειρία. «Ημουν στη Μύκονο όταν έπαιξα μουσική για το μεγαλύτερο fashion show που διοργανώθηκε στο Santa Marina για το γνωστό κανάλι μόδας, το Fashion TV. Ηταν μια μοναδική εμπειρία που δεν ξεχνάω ποτέ, ίσως γιατί χωρίς να το καταλάβω “κλότσησα” μια σημαντική πρόταση που μου έγινε από τους ανθρώπους του καναλιού».

Pavlos Markos – Μια γλυκιά μουσική βόλτα

Αν και ο μικρότερος ηλικιακά της παρέας, φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια επαγγελματικής πορείας στον χώρο των μουσικών παραγωγών. Ο Pavlos Markos ξεκίνησε τη μουσική του περιπλάνηση στα 13 του χρόνια ως ο αγαπημένος dj των συμμαθητών του αρχικά και όλων των σχολείων της περιοχής όπου μεγάλωσε στη συνέχεια. «Πάντα το έκανα με σεβασμό και αγάπη. Οσο πωρωμένος με τη μουσική ήμουν τότε τόσο είμαι και σήμερα» εξηγεί ο Pavlos Markos, που έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά μαγαζιά όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας. «Αρχικά έπαιζα τα πάντα, όλα τα είδη μουσικής. Ηθελα τόσο πολύ να μάθω τη δουλειά αυτή, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολη θέλω να πω, αφού έχεις να κάνεις με τη διασκέδαση του κόσμου, που έπαιζα τα πάντα. Αλλωστε ήθελα να είμαι 100% σίγουρος πριν κατασταλάξω. Τώρα πια η μουσική που με εκφράζει και τη γουστάρω πραγματικά είναι η deep house – deep tech – tech house και techno. Στο κοινό αυτής της μουσικής απευθύνομαι κι εγώ». Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα ο Pavlos Markos έχει δεχτεί και μια σημαντική πρόταση από παραγωγό της Αμερικής, που πιστεύει πολύ στο ταλέντο του. «Η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι ακόμα σε συζητήσεις. Οσο κι αν βλέπω αβέβαιο το μέλλον στην Ελλάδα, είναι δύσκολη μια τέτοια απόφαση. Ακόμα κι ως πρόταση αν το δω, που με ενδιαφέρει απίστευτα, όπως είναι το λογικό, θέλει αρκετή σκέψη από εμένα, αφού ξαφνικά εγκαταλείπεις τα πάντα για μια καινούργια αρχή».

Θάνος Μακρογαμβράκης

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...