Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Το ”συμβόλαιο” εκτελέσtηκε στον πατέρα του ”στόχου”

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ στην Αγία Νάπα τον 77χρονο δύο χρόνια μετά την απόπειρα κατά του γιου του

Ακριβώς δύο χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας του Φάνου Καλοψιδιώτη στην Αγία Νάπα της Κύπρου, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε σωματοφύλακές του, ο κύκλος αίματος με τα συμβόλαια θανάτου συνεχίστηκε στην ίδια περιοχή, αυτήν τη φορά με στόχο τον 77χρονο πατέρα του επιχειρηματία Γιάννη Καλοψιδιώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο αγρόκτημά του!

Ο ηλικιωμένος βρισκόταν στο αγρόκτημά του, σε αραιοκατοικημένη περιοχή λίγο έξω από την Αγία Νάπα, όταν γύρω στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής άκουσε θορύβους έξω από το σπίτι και τα σκυλιά του να γαβγίζουν. Μόλις βγήκε για να δει τι συμβαίνει, άγνωστος ή άγνωστοι τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στην κοιλιακή χώρα.

Ο Γιάννης Καλοψιδιώτης έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και λίγα λεπτά αργότερα ξεψύχησε. Εκεί τον βρήκε νεκρό ο γιος του, που έφτασε στην περιοχή λίγο αργότερα και ειδοποίησε την αστυνομία. Οπως διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο θάνατος του άτυχου ηλικιωμένου προκλήθηκε από αιμορραγικό σοκ, το οποίο του προκάλεσε η σφαίρα 7,62 mm που τον χτύπησε.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν φτάσει στις υπηρεσίες της αστυνομίας πληροφορίες ότι επρόκειτο να γίνει εγκληματική ενέργεια στην περιοχή. Οι αστυνομικοί είχαν πάρει μέτρα προστασίας για αρκετούς επιχειρηματίες, ωστόσο ο Γιάννης Καλοψιδιώτης δεν είχε θεωρηθεί πιθανός στόχος, λόγω της ηλικίας του. Αλλωστε ο ίδιος δεν έπαιρνε μέτρα προστασίας παρά τις κατά καιρούς προειδοποιήσεις ότι κινδύνευε, αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί στην Αγία Νάπα με ένα μοτοποδήλατο!

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν απάντηση στο ερώτημα ποιος ήθελε να βγάλει από τη μέση έναν άνθρωπο που είχε λάβει μέρος στον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ κατά των Αγγλων το 1955-1959 και πολέμησε και το 1974 στην τουρκική εισβολή… Κανείς δεν ξέρει αν η δολοφονία έχει κάποιου είδους σχέση με την απόπειρα κατά του γιου του θύματος που έγινε τον Ιούνιο του 2012.

Κατάθεση

Η κυπριακή αστυνομία φαίνεται να αποδίδει τη δολοφονία σε ενέργεια του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο προσπαθεί να ελέγξει την Αγία Νάπα κι αυτό αναπόφευκτα συνδέει τις δύο υποθέσεις. Ωστόσο ο ίδιος ο Φάνος Καλοψιδιώτης φέρεται να απέκλεισε οποιαδήποτε σχέση της δολοφονίας του πατέρα του με την απόπειρα εναντίον του και έδωσε κατάθεση με την οποία κατονομάζει δύο άτομα που θεωρεί ότι είχαν υπογράψει το συμβόλαιο θανάτου με επαγγελματία εκτελεστή.

Σε αυτά τα συγκεκριμένα πρόσωπα στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας. Πρόκειται για άτομα που απασχολούν συχνά τις Αρχές με την εγκληματική δραστηριότητά τους και, σύμφωνα με την κατάθεση του επιχειρηματία, είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, την οποία ενδεχομένως διέπραξε αλλοδαπός.

Η ενέδρα θανάτου στους πέντε σωματοφύλακες

Η ενέδρα θανάτου για τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη είχε στηθεί τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 σε έναν περιφερειακό δρόμο πίσω από την κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, την οδό Καταλυμάτων. Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν το αυτοκίνητό του από τη στιγμή που αναχώρησε από μια κοντινή μπιραρία, αλλά δεν γνώριζαν ότι ο ίδιος ο Καλοψιδιώτης δεν βρισκόταν μέσα.

Οταν έφτασε σε ένα σκοτεινό σημείο, πετάχτηκαν μπροστά του και το «γάζωσαν» εν κινήσει τραυματίζοντας βαρύτατα τον οδηγό, με αποτέλεσμα να πέσει ακυβέρνητο σε ένα σταθμευμένο όχημα και να ακινητοποιηθεί. Ο τραυματισμένος οδηγός βγήκε, περπάτησε λίγα μέτρα και έπεσε στο έδαφος. Ενας από τους δολοφόνους τον πλησίασε και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Την ίδια ώρα, οι συνεργοί του εξαπέλυαν βροχή πυρών με στόχο τους άλλους τέσσερις επιβάτες του μαύρου αυτοκινήτου. Οι δύο από αυτούς βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματα τους πριν ακόμη φτάσουν στο νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ηταν τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι σωματοφύλακες του Φάνου Καλοψιδιώτη, όλοι εκπαιδευμένοι στις ειδικές δυνάμεις!

Η καταδίκη των δύο Ελλήνων και οι αποκαλύψεις-βόμβα

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε για την πενταπλή δολοφονία πέντε φορές ισόβια δύο Ελληνες, τον Τάσο Τσεχιλίδη και τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος εκδόθηκε στην Κύπρο όντας κρατούμενος στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Αθήνας έπειτα από ένταλμα σύλληψης που είχε σταλεί από τις κυπριακές Αρχές.

Μάλιστα, για να αποφύγει ή να καθυστερήσει την έκδοσή του στην Κύπρο, ο Μαμαλικόπουλος είχε παραδεχτεί πως τον χειμώνα του 2009 συμμετείχε στην ομάδα ενόπλων που πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, τραυματίζοντας σοβαρά έξι από αυτούς!

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν αποκάλυψαν ποιων εντολές εκτελούσαν, δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2012 προκειμένου να μεταφέρουν ποσότητα κοκαΐνης στην Ελλάδα. Ωστόσο, ακούγοντας τη βαριά ποινή, ο Τσεχιλίδης «έσπασε» και ζήτησε να καταθέσει στους ανακριτές, στους οποίους εξαπέλυσε «βόμβες μεγατόνων» μέσα από τις φυλακές της Λάρνακας εμπλέκοντας τον Μαμαλικόπουλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το καλοκαίρι του 2010, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η Σέχτα Επαναστατών!

Είχε απειλήσει ότι θα ξεκλήριζε ολόκληρη την οικογένεια ο 41χρονος δράστης και αυτόχειρας της Κύπρου

Εκανε πράξη την απειλή του ότι θα ξεκλήριζε ολόκληρη την οικογένειά του αν έφευγαν από το σπίτι τους ο 41χρονος πρώην εθνοφρουρός Ανδρέας Πίτης! Ο 14χρονος γιος του Κλεόπας, που δίνει μάχη για να επιζήσει μετά τα φονικά πυρά του πατέρα του, είχε επικοινωνήσει τον Μάρτιο με ψυχολόγο ζητώντας συμβουλές για να αντιμετωπίσει τις απειλές που δεχόταν από τον πατέρα του ότι θα σκότωνε τον ίδιο και την αδελφή του αν έφευγαν μαζί με τη μητέρα τους.

Ο 41χρονος υπαίτιος της πρωτοφανούς οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στο χωριό Στρόβολος στη Λευκωσία φαίνεται ότι είχε προβληματική συμπεριφορά απέναντι στην 37χρονη εν διαστάσει σύζυγό του νηπιαγωγό Μαργαρίτα Κουλουμά και τα παιδιά τους. Λίγες ημέρες πριν από το μακελειό που προκάλεσε προτού δώσει τέλος στη ζωή του έξω από το πατρικό του, η 9χρονη κορούλα του Αντωνία είχε εξεταστεί από ειδικό. «Παρουσιάζει έντονο θυμό απέναντι στον πατέρα λόγω της συναισθηματικά κακοποιητικής συμπεριφοράς του. Η Αντωνία ανέφερε ότι ο πατέρας εκφόβιζε τη μητέρα της, επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα μπροστά στην ίδια και στον αδελφό της, κακοποιούσε τις κούκλες της, εκβίαζε τη μητέρα, είχε έντονη σεξουαλική συμπεριφορά.

Η παιδοψυχολόγος

Τα στοιχεία αυτά τα ανέφερε λεκτικά, διαφάνηκαν μέσα από τις κλίμακες, ζωγράφισε αλλά και τα επιβεβαίωσε τόσο η μητέρα της Αντωνίας όσο και ο αδελφός της Αντωνίας. Η Αντωνία ανέφερε πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον πατέρα της γιατί τον φοβάται…» ανέφερε η παιδοψυχολόγος στην έκθεσή της και πρόσθετε:

«Η Αντωνία βίωνε πολύ αρνητικά τη συμβίωση των γονιών της. Διαφάνηκε ότι βίωνε συναισθηματικά κακοποιητική σεξουαλική παρενόχληση, έντονο φόβο και εκφοβισμό από τον πατέρα… Εχει ακόμη εσφαλμένες πεποιθήσεις και αντιλήψεις για τον ρόλο των δύο φύλων καθώς και για την υγιή εκδήλωση σεξουαλικής συμπεριφοράς».

Ολοι γνώριζαν ότι ο Πίτης υπέφερε από κατάθλιψη και ήθελε να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του, αλλά γνώριζαν επίσης ότι η σύζυγός του είχε πάει με τα παιδιά της στη μητέρα της επειδή τον φοβόταν, γιατί απειλούσε ότι, αν δεν έβλεπε τα παιδιά, θα τους σκότωνε όλους. Κανένας όμως δεν πίστευε ότι μπορούσε να πραγματοποιήσει τις απειλές του και κανείς δεν ενημέρωσε τις Αρχές.

Τελικά, ο 41χρονος πατέρας σκότωσε με το στρατιωτικό όπλο G3 που είχε ως εθνοφρουρός τη σύζυγό του και την κόρη τους, ενώ τραυμάτισε τον γιο του που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τρία τραύματα από τις σφαίρες. Ο 41χρονος, που νόμιζε ότι είχε σκοτώσει όλη την οικογένειά του, έστρεψε το όπλο επάνω του και έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο δράστης και αυτόχειρας κηδεύτηκε στη Λευκωσία την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο κηδεύτηκαν στη Λάρνακα η 37χρονη μητέρα και η 9χρονη κόρη της.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...