Εκλεβε τη λέσχη της ΓΑΔΑ για να… παίζει τζόγο

Το ποσό που υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ παραδέχτηκε ο υπαστυνόμος ότι υπεξαίρεσε (από το 2009) από το ταμείο του εστιατορίου

«Μ’ έφαγε το πάθος μου για τον τζόγο, το στοίχημα και τον ιππόδρομο». Με αυτή τη φράση παραδέχθηκε την υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από τη λέσχη σίτισης των αστυνομικών της ΓΑΔΑ ο υπαστυνόμος που ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία της, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς διαπιστώθηκε πως έβαζε χέρι στο πλεόνασμα του ταμείου. Από την έρευνα προέκυψε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα ο αξιωματικός είχε βάλει στην τσέπη του ποσό που υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ!

Τα χρήματα αυτά υπεξαιρέθηκαν σταδιακά, κυρίως από το πλεόνασμα που παρουσίαζε το ταμείο της λέσχης, αλλά ακόμα και από το ταμείο αρωγής των οικογενειών που είχαν αστυνομικό θύμα κατά την ώρα του καθήκοντος! Από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμα και των υπερτιμολογήσεων από την πλευρά του αξιωματικού, ενώ δεν αποκλείεται για την ίδια υπόθεση να κατηγορηθούν και άλλοι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στη λέσχη της ΓΑΔΑ.

Να σημειωθεί πως στο εστιατόριο της ΓΑΔΑ σιτίζονται σε καθημερινή βάση μερικές χιλιάδες άνθρωποι, ακόμα και οικογένειες αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Το αντίτιμο που πληρώνουν οι αστυνομικοί για να σιτίζονται στη λέσχη είναι 3 ευρώ για πλήρες μενού μεσημέρι και βράδυ με διαφορετικό φαγητό ανά βάρδια.

Σακούλες και αποδείξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο αξιωματικός προϊστάμενος της λέσχης απέδωσε την υπεξαίρεση του μεγάλου χρηματικού ποσού στο πάθος του για τα τυχερά παιχνίδια, τον τζόγο και τον ιππόδρομο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του υπαστυνόμου βρήκαν σακούλες με αποδείξεις από το πρακτορείο της γειτονιάς του, καθώς έπαιζε συστηματικά όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και βέβαια ιππόδρομο και τζόγο.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ