Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ρομπέν των… δασών!

Τι λέει το περιβάλλον του αξιωματικού που κατηγορείται για υπεξαίρεση 300.000 ευρώ από το ταμείο της λέσχης ΓΑΔΑ

Αρνείται ότι έβαλε στην τσέπη το μεγάλο χρηματικό ποσό που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από το ταμείο της λέσχης της ΓΑΔΑ ο υπαστυνόμος, προϊστάμενος του υπηρεσιακού εστιατορίου, ο οποίος εμφανίζεται τώρα ως… Ρομπέν των Δασών! Το περιβάλλον του υποστηρίζει πως μεγάλο μέρος των χρημάτων δόθηκε ως άτοκα δάνεια σε αναξιοπαθούντες συναδέλφους του και γνωστούς του πολίτες που αντιμετώπιζαν οικονομική δυσχέρεια ή προβλήματα υγείας!

Η «Espresso» ήρθε σε επαφή με άτομα από το περιβάλλον του αξιωματικού, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος, αλλά έχει απομακρυνθεί από τη θέση του προϊσταμένου της λέσχης σίτισης όσο διεξάγεται έρευνα εις βάρος του για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τον τελικό σχηματισμό της δικογραφίας. «Από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε πως λείπουν χρήματα από το ταμείο και δεν έκρυψε τίποτε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που έκαναν την έρευνα» υποστηρίζουν από το περιβάλλον του υπαστυνόμου και συμπληρώνουν:

«Ενα μικρο μέρος των χρημάτων είναι γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε για τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και τον ιππόδρομο, πλην όμως το μεγαλύτερο μέρος τους χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να δοθεί σε αστυνομικούς που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή ακόμα και συγγενικά τους πρόσωπα, όπως τα παιδιά τους και οι γονείς τους».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε πρόσωπο που γνωρίζει καλά τον 50χρονο αξιωματικό, πολλοί ήταν αυτοί που πήγαιναν στο γραφείο του στη λέσχη της ΓΑΔΑ και του ζητούσαν να τους ενισχύσει οικονομικά, είτε γιατί τα έσοδά τους δεν επαρκούσαν για να θρέψουν την οικογένειά τους είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και χρειάζονταν άμεσα χρήματα για κάποια θεραπεία ή επέμβαση: «Πήγαιναν στο γραφείο του και του έλεγαν “ρε Λ…, δώσε μου 2.000 ευρώ, γιατί έχω άρρωστο το παιδί μου και πρέπει να γίνει άμεσα εγχείρηση. Εκείνος αμέσως έδινε τα χρήματα, με την προϋπόθεση βέβαια πως αυτοί που τα έπαιρναν θα τα επέστρεφαν εν ευθέτω χρόνω προκειμένου να επιστρέψουν στο ταμείο της λέσχης, απ’ όπου τα είχε πάρει».

Η έρευνα

Πάντως κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν το μεσημέρι τις περασμένης Παρασκευής οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στο γραφείο του προϊσταμένου της λέσχης βρήκαν δελτία από νόμιμα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Ο ίδιος ο αξιωματικός παραδέχθηκε πως πράγματι υφάρπαζε χρήματα από το ταμείο, αλλά εξήγησε στους συνάδελφους του πως τα περισσότερα χρησιμοποιήθηκαν για… αγαθοεργίες!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso» οι «Αδιάφθοροι» που διερευνούν ακόμη αυτή την υπόθεση υπεξαίρεσης διαπίστωσαν πως λείπουν περίπου 300.000 ευρώ από το ταμείο της λέσχης και δεν αποκλείουν το ποσό αυτό να αυξηθεί έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας. Ωστόσο διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν έκανε πολυτελή ζωή, ούτε παρουσίαζε απότομο πλουτισμό και δεν είχε αγοράσει κάποιο σπίτι ή ακριβό όχημα, παρότι το ποσό της υπεξαίρεσης είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Οι ευεργετηθέντες θα καταθέσουν υπέρ του 

Το περιβάλλον του 50χρονου αξιωματικού, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, στέκεται στο πλευρό του. «Ο Λ… μένει με την οικογένειά του και τα δύο του παιδιά σε ένα διαμέρισμα 58 τ.μ. στο Μαρούσι και μάλιστα με ενοίκιο από το 1984 μέχρι τώρα. Αν πήρε αυτά τα χρήματα, όπως υποστηρίζουν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί δεν έδωσε τίποτα στην οικογένειά του;» ρωτούν με νόημα οι άνθρωποι που είναι κοντά του και προσθέτουν: «Δεν έδωσε τίποτα στην οικογένειά του, διότι απλώς δεν πήρε ποτέ χρήματα για τον ίδιο, παρά μόνο για τους ανθρώπους που βοηθούσε, είτε αυτοί ήταν αστυνομικοί είτε απλοί πολίτες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα».

Μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν πως όταν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, τότε όλοι αυτοί που ευεργετήθηκαν από τον προϊστάμενο της λέσχης της ΓΑΔΑ θα πάνε να καταθέσουν υπέρ του για τις άτοκες «διευκολύνσεις» που είχαν λάβει από τον ίδιο προκειμένου να τους βοηθήσει στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν!

Η «Espresso» αναζήτησε και τον συνήγορο του 50χρονου αξιωματικού, τον γνωστό δικηγόρο Ηλία Κολιούση, οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει: «Είναι ακόμα πρόωρο να πούμε οτιδήποτε ως υπεράσπιση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης. Οταν ολοκληρωθεί η έρευνα, τότε θα έχουμε συνολική εικόνα…»

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...