Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Χειροπέδες με «άρωμα» τρομοκρατίας

Οι καμουφλαρισμένοι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη τριών Τούρκων ύστερα από δίκη μελών του DHKP C, που κατηγορούνται για διακίνηση όπλων και εκρηκτικών

Στα δίχτυα της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής έπεσαν άλλοι τρεις Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι φέρεται να είναι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης DHKP C, καθώς διώκονταν με εντάλματα σύλληψης του εισαγγελέα Βορείου Αιγαίου με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακίνησης όπλων και εκρηκτικών! Πρόκειται, δηλαδή, για τη συνέχεια της σοβαρής υπόθεσης του περασμένου καλοκαιριού, όταν το Λιμενικό είχε εντοπίσει ανοιχτά της Χίου φουσκωτό σκάφος, το οποίο κατευθυνόταν στις τουρκικές ακτές μεταφέροντας δύο ηγετικά στελέχη του DHKP C και αρκετά εκρηκτικά, όπλα, ρουκέτες και σημαίες της οργάνωσης. Εκτοτε η Αντιτρομοκρατική είχε πραγματοποιήσει έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων Τούρκων υπηκόων που είχαν σχέση με το DHKP C και βρίσκονται στην Ελλάδα, χωρίς βέβαια να έχουν τρομοκρατική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Πριν από περίπου δύο μήνες διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Βορείου Αιγαίου ολοκληρωμένη η δικογραφία για την υπόθεση της Χίου, με αποτέλεσμα να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για δύο γυναίκες κι έναν άνδρα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είχαν σχέση όχι μόνο με τους δύο επιβαίνοντες στο φουσκωτό ανοιχτά της Χίου και τα όπλα που μετέφεραν, αλλά και με την αριστερή τουρκική εξτρεμιστική οργάνωση DHKP C. Τα εντάλματα σύλληψης έφτασαν στην Αθήνα, τόσο στην Αντιτρομοκρατική όσο και στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Είχαν χαθεί τα ίχνη τους

Ομως, παρά τις έρευνες για τους τρεις καταζητούμενους, φωτογραφίες των οποίων βρίσκονταν στα χέρια των Αρχών, τα ίχνη τους είχαν χαθεί λες και είχε ανοίξει η γη και τους είχε καταπιεί.

Η ευκαιρία όμως για τις Αρχές Ασφαλείας δεν άργησε να έρθει και αυτή δεν ήταν άλλη από μια δίκη Τούρκων του DHKP C στο Εφετείο, όπου μάλιστα είχε ανακοινωθεί και συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από το κτίριο όπου θα εκδικαζόταν η υπόθεση. Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας, καθώς και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ανακατεύτηκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές, αναζητώντας έναν συγκεκριμένο Τούρκο υπήκοο 40 ετών. Βέβαια, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν ανάμεσα στους διαδηλωτές, χωρίς φυσικά κανείς να καταλάβει την ιδιότητα των καμουφλαρισμένων αστυνομικών.

Οταν πλέον τελείωσε η συγκέντρωση, ανυποψίαστος ο 40χρονος Τούρκος κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια -συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Τρικούπη-, όπου οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον είδαν να μπαίνει σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, σε συγκεκριμένη πολυκατοικία. Αμέσως εισέβαλαν στο διαμέρισμα και συνέλαβαν τόσο τον 40χρονο όσο και δύο συμπατριώτισσές του, 48 και 24 ετών, αντίστοιχα, για τις οποίες επίσης είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα σε μια προσπάθεια να βρουν όπλα, πλην όμως δεν βρέθηκε το παραμικρό, καθώς φαίνεται πως οι τρεις συλληφθέντες κρατούσαν το σπίτι «καθαρό».

Ο 40χρονος και οι δύο συμπατριώτισσές του οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και χθες το πρωί με το πλοίο της γραμμής -συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης- μεταφέρθηκαν στη Χίο προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...