Μια… φανέλα για τον (οπαδό) Πάπα

Ο Ποντίφικας δεν ξεχνά και δεν τον ξεχνούν…

Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες η διοίκηση της Σαν Λορέντζο έστειλε επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο, με την οποία τον συνεχάρη για την εκλογή του και ζήτησε από τον Ποντίφικα, που είναι οπαδός της ομάδας, να γίνει ο «Πάπας της Σαν Λορέντζο». Ο Φραγκίσκος Α’ έδειξε ότι δεν ξεχνάει τις καταβολές του και φρόντισε να ευχαριστήσει με τον πιο επίσημο τρόπο την ομάδα που υποστηρίζει και της οποίας είναι μέλος από το 2008.

Ο Πάπας στη χθεσινή δημόσια λειτουργία ενώπιον 40.000 πιστών έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του στον θρόνο του Αγίου Πέτρου. Στις δύο προηγούμενες λειτουργίες είχε χρησιμοποιήσει μόνο τα ιταλικά, όμως χθες μίλησε σε διαφορετικές γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, πολωνικά) και έφτασε στη μητρική του γλώσσα για να απευθυνθεί στους Λατινοαμερικάνους συμπατριώτες του. Πρόσθεσε ωστόσο μερικές ακόμα προτάσεις σε σχέση με όσα είχε πει νωρίτερα: «Χαιρετίζω τους πιστούς από τις ισπανόφωνες χώρες, την Ισπανία, την Αργεντινή, το Μεξικό και τις άλλες λατινοαμερικάνικες χώρες. Χαιρετίζω ιδιαίτερα την ομάδα της Σαν Λορέντζο από το Μπουένος Αϊρες, που είναι πολύ σημαντική για εμένα».

Ανάμεσα στους 40.000 πιστούς ήταν και μέλη της διοίκησης της Σαν Λορέντζο, τα οποία ο Ποντίφικας συνάντησε προσωπικά, ενώ παρέλαβε και μια φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Ο Πάπας πάντως είχε φροντίσει πριν από μερικές ημέρες να στείλει επιστολή στη διοίκηση και τους φίλους της Σαν Λορέντζο, με την οποία τους ευχαριστούσε «για τις προσευχές και την ψυχολογική στήριξη» που του παρέχουν. Επίσης ανέφερε: «Στα δέκα μου χρόνια έζησα την πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, το 1946. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας ξεχάσω. Σας ζητώ μόνο μαζί με το πάθος σας για το ποδόσφαιρο να αγαπήσετε τον Ιησού Χριστό, έναν πραγματικό φίλο που θα είναι δίπλα σας στις καλές και στις δύσκολες στιγμές».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ