Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

ΑΧ! Πίκρα και υπερηφάνεια για την Εθνική

Ο αστυνομικός που έγραψε το τραγούδι και κέρδισε το ταξίδι για τη Βραζιλία – Κόλαση στο Twitter: Ο Παπασταθόπουλος έβαλε γκολ για να… αναβάλει τον Ησαΐα – Dr House: Καημένε Γκέκα

Μπορεί το Μουντιάλ της Βραζιλίας να αποτελεί πλέον παρελθόν για την Εθνική μας, αλλά η επιτυχημένη πορεία έχει αφήσει μια γλυκιά γεύση σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της γλυκιάς ανάμνησης είναι και το «επίσημο» σύνθημα της ομάδας μας, το οποίο συνέθεσε ένας… αστυνομικός, ο Νίκος Σταθοράκης: «Στη Βραζιλία ήρθα, Ελλάδα σ αγαπώ, παντού σ’ ακολουθώ. / Στη Βραζιλία ήρθα, στη χώρα του Πελέ, όλα τα βλέπω μπλε. / Στη Βραζιλία ήρθα, κούπα να πάρουμε, να τους τρελάνουμε».

Ο συνθέτης του παραπάνω συνθήματος είναι μέλος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ένας από τους λίγους Ελληνες που κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Βραζιλία και να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των διεθνών μας. Το ονειρεμένο ταξίδι ήταν το βραβείο που πρόσφερε ο ΟΠΑΠ στον πρώτο νικητή του διαγωνισμού «Πες το σύνθημα» και πρώτευσε ο νεαρός αστυνομικός.

Το σύνθημα «Στη Βραζιλία ήρθα» ψηφίστηκε από τον κόσμο μέσω Ιντερνετ και επιλέχθηκε από τους παίκτες της εθνικής μας ομάδας ως το καλύτερο για να τους συνοδεύσει στο Μουντιάλ, ενώ ο τυχερός «συνθέτης» είχε την ευκαιρία να ακούσει χιλιάδες οπαδούς να εμψυχώνουν τους παίκτες μας με τα λόγια του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ξεπέρασαν τις 2.000 και οι ψήφοι τις 100.000!

«Δεν περίμενα να είμαι ο νικητής. Μου άρεσε το σύνθημά μου, πίστευα ότι θα άρεσε και στον κόσμο, αλλά όταν είδα ότι κέρδισα κιόλας, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει» δήλωσε περιχαρής ο κ. Σταθοράκης κατά την τελετή απονομής του πρώτου βραβείου.

Οπως εξομολογήθηκε, η δημιουργία του συνθήματος ήταν θέμα λεπτών. «Τους στίχους τούς έγραψα πάρα πολύ γρήγορα. Σε πέντε λεπτά μέσα λέω να γράψω ένα σύνθημα και κατευθείαν να το ανεβάσω. Δεν ξέρω, θα μπορούσα να γράψω και κάτι άλλο, αλλά η επιλογή με δικαίωσε!» Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, ο Νίκος Σταθοράκης αποφάσισε να τραγουδήσει κιόλας το σύνθημά του. «Ισως τελικά αυτό το στοιχείο να έκανε τη διαφορά» λέει ο ίδιος.

Παρακολούθησε ζωντανά το παιχνίδι ο Τζέι, μικρός φίλος του Γ. Σαμαρά

Την αγάπη του για την εθνική ομάδα και τον Γιώργο Σαμαρά έδειξε ακόμη μία φορά ο μικρός Τζέι, ο οποίος -παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την ΕΠΟ- δεν κατέστη εφικτό να ταξιδέψει στο Ρεσίφε για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Μάλιστα ο ντυμένος, όπως πάντα, με τα γαλανόλευκα μικρός Τζέι είδε το ματς από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου προσκλήθηκε από Ελληνες φοιτητές για να δουν όλοι μαζί παρέα τον αγώνα.

«Χθες ο Τζέι δέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ από κάποιους Ελληνες σπουδαστές και να παρακολουθήσει το παιχνίδι της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά είναι ένα απίστευτο πανεπιστήμιο, όπως και η ευγένεια που μας έδειξε. Ευχαριστώ όλους στο Χάρβαρντ που μας συμπεριφέρθηκαν τόσο καλά χθες, ήταν εκπληκτικό. Ενα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον διευθυντή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής του πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Ψιμόπουλο που οργάνωσε τη μέρα» έγραψε ο πατέρας του Τζέι, ο Μάρτιν Μπίτι, στον λογαριασμό του στο facebook.

Υπενθυμίζεται ο μικρός Τζέι έχει γίνει «φιλαράκι» με τον Γιώργο Σαμαρά από την εποχή που ο Ελληνας επιθετικός αγωνιζόταν στην αγαπημένη ομάδα του αγοριού, τη Σέλτικ. Οι δυο τους είχαν συγκινήσει την κοινή γνώμη, όταν έκαναν αγκαλιασμένοι τον γύρο του θριάμβου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα της Γλασκόβης.

Ο Σωκράτης έβαλε γκολ για να… αναβάλει τον γάμο

Με μπόλικο χιούμορ αντιμετώπισαν οι χρήστες των social media και ειδικά του twitter τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι, ρίχνοντας το φταίξιμο στη σύζυγο και την πεθερά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου! Αφορμή για το διαδικτυακό αστείο είναι ο επικείμενος γάμος του διεθνούς αμυντικού, που θα έπαιρνε υποχρεωτικά αναβολή αν η ομάδα μας προχωρούσε στη φάση των «8» του Μουντιάλ.

Ο γάμος του Παπασταθόπουλου με τη σύντροφό του Ξανθή είναι προγραμματισμένος εδώ και πολύ καιρό για το επόμενο Σάββατο 5 Ιουλίου. Ωστόσο η νίκη της Εθνικής την περασμένη εβδομάδα επί της Ακτής Ελεφαντοστού και η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναβολής του γάμου. Κι αυτό διότι αν η Ελλάδα περνούσε στους «8», το Σάββατο θα έπαιζε εναντίον της Ολλανδίας. Ωστόσο, ο αποκλεισμός από την Κόστα Ρίκα στη διαδικασία των πέναλτι απομάκρυνε αυτό το ενδεχόμενο και πλέον τα σκαλιά της εκκλησίας είναι… μονόδρομος για τον Παπασταθόπουλο.

Με το σκεπτικό αυτό, οι χρήστες του twitter καταλόγισαν την ευθύνη για τον αποκλεισμό στη μέλλουσα σύζυγο και την πεθερά του ποδοσφαιριστή, που άθελά τους έγιναν το θέμα ιντερνετικών αστείων. «Η πεθερά του Παπασταθόπουλου βρίσκεται πίσω από τον αποκλεισμό της Εθνικής, να μου το θυμηθείτε» έγραψε ένας χρήστης του twitter μετά τη διαδικασία των πέναλτι, ενώ δύο άλλοι χρήστες τουίταραν: «Τώρα η Κόστα Ρίκα και η πεθερά του Παπασταθόπουλου πανηγυρίζουν», όπως και «κάπου εδώ η γυναίκα του Παπασταθόπουλου έχει βάλει το νυφικό και πανηγυρίζει στο σπίτι».

Για το πέναλτι

Το χαμένο πέναλτι του Φάνη Γκέκα δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τις χιουμοριστικές ατάκες. «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Φάνη Γκέκα, όσο για σένα Σωκράτη, θα τα πούμε μετά τον γάμο για τα καλά – αρραβωνιαστικιά Παπασταθόπουλου» έγραψε ένας χρήστης, «η πεθερά του Παπασταθόπουλου είπε στον Σάντος να βάλει τον Γκέκα» τουίταρε ένας άλλος, «ξεκάθαρα δεν φταίει ο Γκέκας, αλλά η πεθερά του Παπασταθόπουλου!» αστειεύτηκε ένας τρίτος. Φυσικά και το γκολ του διεθνούς ποδοσφαιριστή, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και αναζωπύρωσε τις ελπίδες για πρόκριση στους «8», έγινε αφορμή για χιούμορ: «Η πεθερά του Παπασταθόπουλου πήρε τηλέφωνο την κόρη της και της είπε: Δεν σ’ τα ‘λεγα εγώ;» ανέφερε ένα tweet. Πάντως, ο γάμος του Σωκράτη με την Ξανθή θα γίνει κανονικά το ερχόμενο Σάββατο. Βίον ανθόσπαρτον!

Καημένε Γκέκα, κάποιος να σε αγκαλιάσει, είπε ο Dr House 

Τον γνωρίσαμε ως τον μισάνθρωπο Dr House στη σειρά του Star «House MD». Ο Βρετανός ηθοποιός Hugh Laurie όμως εκτός από ταλαντούχος καλλιτέχνης (εκτός από την υποκριτική διακρίνεται και στη μουσική) είναι και φαν του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, παρακολούθησε την αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Κόστα Ρίκα κι έκανε τη δική του παρέμβαση μέσω twitter για το χαμένο πέναλτι του Φάνη Γκέκα. «Poor old Gekas. Hope someone puts an arm round him. Great penalty, greater save» έγραψε ο ηθοποιός, το οποίο σημαίνει: «Καημένε γερο-Γκέκα. Ελπίζω κάποιος να τον αγκαλιάσει. Σπουδαίο πέναλτι, σπουδαιότερη διάσωση». Τα retweets από χρήστες των social media έφτασαν τα 867, ενώ το σημείωσαν ως favorite 1.177 άτομα. Νωρίτερα πάντως είχε εκφράσει την αγωνία του για τη διαδικασία των πέναλτι, που έκρινε τελικά και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Billy Zane: Την επόμενη φορά, Ελλάδα!

Είναι ο μελαχρινός πρωταγωνιστής του θρυλικού «Τιτανικού», που έχασε μέσα από τα χέρια του τη Ρόουζ (Kate Winslet) όταν εκείνη ξεμυαλίστηκε από τον Τζακ (Leonardo Di Caprio), η καταγωγή του είναι ελληνική και με κάθε ευκαιρία το διατυμπανίζει. Αυτή τη φορά ο Billy Zane ντύθηκε με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος για να παρακολουθήσει το ματς, όμως τελικά έμεινε με τη χαρά. Ο ηθοποιός στήθηκε μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης μαζί με φίλους για να δει τη μάχη των Ελλήνων για τους «8» του Μουντιάλ, όμως στο τέλος δεν πανηγύρισε. «Next time» έγραψε στο twitter ο Zane (δηλαδή, «την επόμενη φορά»), ενώ συμπλήρωσε: «Hell of a game. Great effort Greece to have come this far. Bravo» που σημαίνει «Πολύ ωραίο παιχνίδι. Μεγάλη προσπάθεια από την Ελλάδα που έφτασε τόσο μακριά. Μπράβο». Μάλιστα, τα σχόλιά του συνοδεύτηκαν και από φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται με έναν φίλο του μπροστά από κατάστημα που διαθέτει ελληνικό γιαούρτι!

Στα ύψη η τελεθέαση την ώρα των πέναλτι, έφτασε και 90,2% 

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί να έχασε στα πέναλτι την πρόκρισή της στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα, απογείωσε όμως την τηλεθέαση της ΝΕΡΙΤ. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής λοιπόν από τις 23.00 μέχρι τη 01.30 (ξημερώματα Δευτέρας) τα νούμερα έπιασαν… ταβάνι, ξεπερνώντας και αυτά που είχαν καταγραφεί στο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος στο σύνολο ήταν 66,3%, ενώ στα νεανικά κοινά η θεαματικότητα έφτασε στο 70,3% που μεταφράζεται σε 3.575.999 τηλεθεατές. Στη διαδικασία των πέναλτι, δε, η τηλεθέαση άγγιξε και το 80%. Επίσης, στο μισάωρο 01.00-01.30 το ποσοστό εκτοξεύθηκε στο 83,5%, ενώ στη 01.38 το μερίδιο τηλεθέασης σημείωσε το αστρονομικό νούμερο 90,2%. Αν προστεθεί κι ένα ποσοστό 10% το οποίο κατέγραψαν τα μηχανάκια της Nielsen για το κανάλι N Sports, σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε «κολλημένη» στις οθόνες της τον αγώνα των διεθνών ποδοσφαιριστών μας. Το τρίωρο που κράτησε η «μονομαχία» των δύο ομάδων τα ποσοστά των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών στην κυριολεξία μηδένισαν! Η τηλεθέαση σε Mega, ANT1, Star και ΣΚΑΪ κυμάνθηκε από 0,4% έως 1,8%.

Η καυτή Ντανιέλα έκανε στριπτίζ στη Θεσσαλονίκη για την Εθνική μας

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Μαρία Αλεξάνδρου. Ακολουθώντας τα χνάρια της Ελληνίδας πορνοστάρ που ξεγυμνώθηκε στην πλατεία Συντάγματος πανηγυρίζοντας για την πρόκριση της Εθνικής μας στους «16» του Μουντιάλ, το μοντέλο Ντανιέλα έκανε κάτι αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη. Σέξι και όποιος αντέξει, η ουγγρικής καταγωγής Ντανιέλα έβγαλε τα ρούχα της μπροστά στον Λευκό Πύργο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα ύψη και προσφέροντας στους περαστικούς ένα πρώτης τάξεως… οφθαλμόλουτρο. Πάντως, αν η Ελλάδα περνούσε τελικά και στους «8», το δημόσιο στριπτίζ θα συνεχιζόταν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Παπούλιας: Θερμότατα συγχαρητήρια για το αθλητικό ήθος που δείξατε

ΜΕ ΤΑ θερμότερα λόγια εκφράστηκε για την εθνική μας ομάδα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, παρά τον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα. «Θερμότατα συγχαρητήρια για την πορεία σας στο Μουντιάλ και για το αθλητικό ήθος που δείξατε! Δώσατε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους Ελληνες» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος προς τα μέλη της αποστολής, λίγα λεπτά μετά το τέλος του δραματικού παιχνιδιού. «Ολοι οι Ελληνες είμαστε περήφανοι για την εθνική μας ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά» ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε: «Συγχαίρουμε και κυρίως ευχαριστούμε θερμά την εθνική μας ομάδα -τους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας και όλους τους συντελεστές- για τον ωραίο αγώνα τους που μας ανέβασε έως εδώ». Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός δήλωσε πως οι διεθνείς αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για τον «άθλο» που πέτυχαν, αλλά και για την επιστολή τους με την οποία ζητούν, αντί του πριμ, να κατασκευαστεί προπονητήριο.

Ξέσπασε ο Νίκος Αλιάγας

Εξαλλος έγινε ο Νίκος Αλιάγας εξαιτίας του τρολαρίσματος που δέχτηκε στο twitter από έναν Γάλλο. Ο τελευταίος έβριζε την Εθνική Ελλάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κόστα Ρίκα και ο Ελληνας παρουσιαστής δεν άντεξε. «Ψόφα μ…» έγραψε στο ξέσπασμά του ο Αλιάγας και οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες.

Το θέμα έφτασε ως την εφημερίδα «Le Figaro», η οποία ανέφερε ότι ο Αλιάγας είχε διαβάσει διάφορα υβριστικά και ρατσιστικά συνθήματα για τους Έλληνες όλο το βράδυ. Πάντως, όχι μόνο δεν έσβησε στη συνέχεια το επίμαχο τουίτ, παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αλλά και υπεραμύνθηκε της θέσης του: «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Απαντώ στις βρισιές όπως αξίζει».

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...