Καυτή εβδομάδα και πάλι για το Taxisnet

ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ επτά ημερών θα πρέπει να υποβληθούν στο Taxisnet περίπου 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή, θα πρέπει κατά μέσο όρο ημερησίως να κατατίθενται περίπου 180.000 δηλώσεις!

ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ επτά ημερών θα πρέπει να υποβληθούν στο Taxisnet περίπου 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή, θα πρέπει κατά μέσο όρο ημερησίως να κατατίθενται περίπου 180.000 δηλώσεις! Σοβαρή ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών για τον ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο οποίος -σύμφωνα με αρμόδια στελέχη- βρίσκεται σε οριακό σημείο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Η νέα προθεσμία που ανακοινώθηκε πριν από δέκα ημέρες λήγει στις 14 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υποβληθούν περισσότερες από 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις. Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ενώ υπενθυμίζουν ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως 31 Ιουλίου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παράτασης ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μειώθηκε περαιτέρω. Την προηγούμενη Πέμπτη, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση της παράτασης, είχαν υποβληθεί 198.000 φορολογικές δηλώσεις, την Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκε η νέα προθεσμία, υποβλήθηκαν 157.000 δηλώσεις, την περασμένη Δευτέρα 118.000, την Τρίτη 105.000, την Τετάρτη 104.000!
Συνολικά έως σήμερα έχουν υποβληθεί 4.580.000 φορολογικές δηλώσεις, επί συνόλου 5,7- 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν. Στο μεταξύ, τα παλιά χρέη παραμένουν στάσιμα και όσο περνούν οι μήνες προστίθενται σε αυτά και νέες οφειλές που δεν εξυπηρετούνται.
Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό ζήτημα, που «πνίγει» νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, αλλά και κρατά χαμηλά την εισπραξιμότητα των εσόδων του κράτους, προωθείται νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις για τα χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ελάχιστο όριο τις 48 δόσεις και ανώτατο τις 100, προκειμένου να μπορούν οι φορολογούμενοι να δείξουν συνέπεια για την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους. Το αίτημα για τη νέα ενιαία ρύθμιση θα το θέσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας στην τρόικα που έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ