Ταινία η ιστορία αστυνομικού που έγινε εξορκιστής στη Ν.Υ.

Πώς ο Ραλφ Σάρτσι άφησε το όπλο και το σήμα του και πήρε έναν… σταυρό

Λόγω επαγγέλματος ήταν συνηθισμένος να τα βάζει με κακούς. Στην πορεία όμως θέλησε να τα βάλει και με επικίνδυνες, υπερφυσικές δυνάμεις. Τότε ήταν που ο Ραλφ Σάρτσι άφησε στην άκρη το όπλο και το σήμα του αστυνομικού, στο γραφείο του στο 46ο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, και πήρε έναν σταυρό και μια προσευχή του Πάπα Λέοντα Θ’, που -όπως λέει- κάποιες φορές είναι πιο ισχυρά από οποιοδήποτε όπλο, κι έγινε δαιμονολόγος-εξορκιστής. Η ιστορία του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ακόμη και για το Χόλιγουντ, με τον Ερικ Μπάνα να τον ενσαρκώνει στη νέα ταινία «Deliver us from Evil» που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

«Υπήρξα για πολλά χρόνια αστυνομικός. Ηρθα σε επαφή με πολλά διαταραγμένα άτομα και συνέλαβα μερικούς πολύ κακούς ανθρώπους, όμως ποτέ μα ποτέ δεν συνάντησα έξω στους δρόμους κάτι τέτοιο» λέει ο Σάρτσι, συγκρίνοντας τους εγκληματίες με τους οποίους συναναστρεφόταν τα 18 χρόνια που εργάστηκε ως αστυνομικός με τους δαιμονισμένους με τους οποίους έρχεται σε επαφή τώρα. Η ενασχόλησή του με τη δαιμονολογία ξεκίνησε λίγο μετά τη γέννηση της πρώτης κόρης του, όταν γνωρίστηκε με δύο ερευνητές παραφυσικών φαινομένων. «Εγινα μαθητής τους και στη συνέχεια άρχισα να αναλαμβάνω περιστατικά μόνος μου» εξηγεί, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι έγινε σύντομα διάσημος, δεν παίρνει χρήματα για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Πολλές φορές μάλιστα «μπαίνει μέσα», καθώς πληρώνει ο ίδιος τα οδοιπορικά του σε διάφορους προορισμούς.

Στην ταινία που βασίζεται στο βιβλίο «Beware the night», το οποίο έγραψε ο ίδιος το 2001, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πιο έντονες στιγμές που έχει βιώσει στη μάχη του με το κακό, το οποίο γίνεται όλο και πιο ισχυρό, επειδή -όπως υποστηρίζει- ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από τον Θεό.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ