Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Ο Ελληνας Μπρους Λι που διδάσκει σε πρίγκιπες καράτε

Ο sifu Ευάγγελος Βασιλάκης έμαθε από συμμαθητή του θρυλικού Κινέζου όλα τα μυστικά του Wing Chun και θεωρείται μεγάλος μαχητής

Οταν κάποιος ακούει τον όρο «πολεμική τέχνη», το μυαλό του πηγαίνει αμέσως στην εικόνα του Μπρους Λι. Στον απίστευτο μαχητή που με την ταχύτητα και τη φοβερή τεχνική του στο Wing Chun έκανε όλη την υφήλιο να παραμιλά. Ομως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στη χώρα μας υπάρχει ένας άξιος συνεχιστής του. Ενας Ελληνας «Μπρους Λι», ο οποίος μάλιστα έχει εκπαιδευτεί από τον κορυφαίο Grandmaster Gary Lam, τον άνθρωπο που υπήρξε συμμαθητής του Μπρους Λι και συνεχίζει να διδάσκει την πανάρχαια πολεμική τέχνη ακόμη και σε πρίγκιπες και πράκτορες της DEA!

Η «Espresso» συνάντησε τον sifu Ευάγγελο Βασιλάκη, ο οποίος εδώ και λίγα χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και μυεί ενήλικους άντρες και γυναίκες στα μυστικά του Wing Chun. Οι γνώσεις του και οι ικανότητές του είναι πολλαπλάσιες από εκείνες που είχε ο Λι! Ο Ευάγγελος είναι κάτοχος του πτυχίου υψηλών ικανοτήτων, το οποίο του απένειμε ο grandmaster Gary Lam στο Λος Αντζελες. Είναι το τρίτο και τελευταίο πτυχίο που μπορεί να κατακτήσει κάποιος και συμπεριλαμβάνει γνώσεις των πέντε συστημάτων (five elements and systems), από τα οποία τα τρία είναι απόκρυφα, γνώσεις ανεκτίμητης αξίας. Το επίπεδο αυτών των γνώσεων που κατέχει ο δάσκαλος Ευάγγελος το φτάνουν μόνο πέντε άτομα στον κόσμο. Ο Μπρους Λι είχε μόνο το πρώτο πτυχίο (τα πρώτα νταν)!

Στην Καλιφόρνια

Ας πάρουμε όμως την εκπληκτική του ιστορία από την αρχή. Ο Ευάγγελος Βασιλάκης διδάχτηκε την κορυφαία πολεμική τέχνη από τον Gary Lam στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

«Εμεινα δίπλα του 15 χρόνια. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, στον οποίο οφείλω αυτό που είμαι σήμερα» ανέφερε στην «Espresso» και πρόσθεσε: «Ο δάσκαλός μου ήταν συμμαθητής με τον Μπρους Λι. Και οι δύο ήταν μαθητές του master Yip Man. Ομως ο Μπρους Λι πέθανε νέος και δεν είχε συνεχιστές. Ο δάσκαλός μου επέλεξε εμένα για να συνεχίσω την τεχνική του Wing Chun, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η ιστορία των τεχνικών μάχης φτάνει ως τη μοναχή-πολεμίστρια N’g Mui, που ο μύθος τη θέλει να είναι η πρώτη που έπλασε αυτό το σύστημα στο μοναστήρι Shaolin».

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που έκανε ο Ευάγγελος Βασιλάκης στον δάσκαλό του ήταν αν ο Μπρους Λι ήταν καλός μαχητής ή καλός ηθοποιός. «Η απάντησή του ήταν πως ήταν σπουδαίος μαχητής. Κι εγώ έχω μελετήσει όλες τις κινήσεις του, τα πάντα… Ηταν ένας άνθρωπος με απίστευτη τεχνική και ταχύτητα!» λέει.

Ο δάσκαλος Ευάγγελος είναι ο μοναδικός απευθείας μαθητής του grandmaster Gary Lam στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τον Ιούνιο του 2010 ο Gary Lam ανακήρυξε τον sifu Ευάγγελο ως επικεφαλής δάσκαλο και εκπαιδευτή Ευρώπης στο σύστημά του και η νέα του σχολή στην Αθήνα έγινε η κεντρική σχολή και τα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης.

«Οι γυναίκες που έρχονται αφομοιώνουν καλύτερα και πιο γρήγορα από τους άντρες»!

Από την ημέρα που ο Ευάγγελος Βασιλάκης άνοιξε τη σχολή του στην Αθήνα όλο και περισσότεροι σπεύδουν κοντά του για να τους μάθει τα μυστικά του Wing Chun.

«Στη σχολή δεν έχουμε μικρά παιδιά. Εχουμε μόνο ενηλίκους, άντρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν την ωριμότητα να διαχειριστούν όλα αυτά που θα μάθουν. Πρόκειται για μια καθαρά πολεμική τέχνη, η οποία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και πειθαρχία» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι γυναίκες φαίνεται να μαθαίνουν καλύτερα και πιο γρήγορα από τους άντρες»!

Και πράκτορες

Ο ίδιος εκπαιδεύει και μέλη της βασιλικής οικογένειας χώρας της Ανατολής, καθώς και Αμερικανούς πράκτορες που ζουν στην Ελλάδα. Μάλιστα οι μαθητές του του έχουν δώσει και μια τιμητική πλακέτα για να τον ευχαριστήσουν για όσα τους μαθαίνει, ώστε να προστατεύουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια δύσκολων επιχειρήσεων. Πάντως, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει πρόθυμος να εκπαιδεύσει έστω και αφιλοκερδώς τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας, μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ανταπόκριση!

«Υπάρχουν μόνο 4-5 άτομα που έρχονται και τα εκπαιδεύω. Τους μαθαίνω τεχνικές αυτοάμυνας για να μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν υπάρχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον… Και μου έχει κάνει εντύπωση. Είναι περίεργο να έρχονται σε εσένα άτομα από κάθε γωνιά του πλανήτη για να τους εκπαιδεύσεις και οι Ελληνες να μην ενδιαφέρονται να μάθουν τεχνικές για την ασφάλειά τους» τονίζει.

Η εμπειρία του κάνει παριζήτητο

Ο Sifu Ευάγγελος είναι ένας εξαιρετικά Εξειδικευμένος Μαχητής. H αντίληψη και η γνώση του πάνω στο Combat Wing Chun είναι βαθιά και ολοκληρωμένη. Αυτό προέρχεται από δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η εμπειρία από τις αμέτρητες μάχες στις οποίες κυριάρχησε με επιτυχία εναντίον ενός ή και πολλών αντιπάλων, μέσα από πολύ σοβαρές και επικίνδυνες επιθέσεις. Γι’ αυτό είναι περιζήτητος από τους VIP και από πρόσωπα που απασχολούνται σε ειδικές υπηρεσίες φύλαξης και προστασίας. Ο δεύτερος λόγος είναι η ειδική εκπαίδευση κάτω από τα φτερά του grandmaster Gary Lam (Lam Man Hog), ο οποίος είναι ζωντανός θρύλος του Wing Chun και ένας πεφωτισμένος δάσκαλος αυτής της μοναδικής τέχνης, ένα βουνό γνώσεων, ο οποίος αντιλαμβάνεται την ένωση αυτής της απόλυτης τέχνης με το πνεύμα της σημερινής εποχής. Είναι το ανώτατο επίπεδο της τέχνης του Wing Chun.

Η τεχνική που μετατρέπει το σώμα σε εκρηκτικό όπλο

Η τεχνική του Wing Chun Kung Fu δεν χρησιμοποιεί τη δύναμη ενάντια στη δύναμη, όπως άλλες πολεμικές τέχνες. Είναι μια πολεμική τέχνη αντανάκλασης και όχι πολεμικής κρούσης. Γι’ αυτό δεν υπάρχει όριο σε φύλο και ηλικία, καθώς μπορεί οποιοσδήποτε να αντιμετωπίσει πιο υψηλόσωμους ή δυνατότερους αντιπάλους!

Εξασφαλίζει με τις απλές ευθείες κινήσεις και μόνο με χαμηλά λακτίσματα μια αυθεντική αυτοάμυνα με εκπληκτικά αποτελέσματα μέσα σε τρεις ως έξι μήνες προπόνησης, ώστε ένας εκπαιδευόμενος να καταφέρνει να εκτελεί πέντε με έξι δράσεις το δευτερόλεπτο, καθώς και χτυπήματα δυσανάλογα ισχυρά σε σχέση με τη σωματική του διάπλαση!

Το Wing Chun Kung Fu επεμβαίνει στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και το πλάθει ενώνοντας το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, δημιουργώντας μια μεγαλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος και του κινδύνου. Αντιδρώντας κατ’ ανάγκη με αστραπιαίες κινήσεις, μετατρέπει το σώμα σε ένα εκρηκτικό όπλο: ο θρυλικός Bruce Lee είναι το απόλυτο παράδειγμα για την επίδραση του Wing Chun στον άνθρωπο!

Σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα, η στάση του σώματος στο Wing Chun Kung Fu είναι η στάση της τέλειας ισορροπίας, αφού αντιμετωπίζει όλα τα μυοσκελετικά προβλήματα και τις ανισορροπίες που μπορεί να έχουν προκληθεί κυρίως στη μέση και τη σπονδυλική στήλη. Το Wing Chun Kung Fu δεν είναι άθλημα, αλλά μια καθαρή πολεμική τέχνη με βάση την απλότητα, τη γρήγορη εκμάθηση ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, με ρίζες στη νότια Κίνα. Η φιλοσοφία του, που βασίζεται τόσο στις εξωτερικές κινήσεις όσο και στην εσωτερική δύναμη, στο ήθος και στην αυτοπεποίθηση, ανεβάζει σε ανώτερο επίπεδο τη σιγουριά και την αξιοπρέπεια του εκπαιδευόμενου προσφέροντάς του ανώτερη ποιότητα ζωής και αντιμετώπισης των καταστάσεων.

Για μια ζωή

Ο τρόπος εκμάθησης αυτής της πολεμικής τέχνης δεν απαιτεί τη σωματική επαφή με χτυπήματα, αλλά οι μαθητευόμενοι αρχίζουν να μαθαίνουν από την «αφή» του αντιπάλου πώς να κινούν τα χέρια τους σε άμυνα και επίθεση, και αποτυπώνεται στο υποσυνείδητό τους η αντίδραση στη δράση προσπερνώντας τα εμπόδια και πετυχαίνοντας τον στόχο τους σε κλάσματα του δευτερολέπτου! Η ταχύτητα τούς ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, με αποτέλεσμα να έχουν άμεση αντίδραση σε μια ξαφνική επίθεση ή ακόμα και στην αποφυγή ατυχήματος κατά την οδήγηση.

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...