Αποκλεισμός της νατοϊκής βάσης στη Σούδα λόγω των χημικών της Συρίας

Με τριήμερο αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στη Σούδα κορυφώνεται η πανελλαδική κινητοποίηση κατά της καταστροφής των συριακών χημικών όπλων στη Μεσόγειο.

Με τριήμερο αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στη Σούδα κορυφώνεται η πανελλαδική κινητοποίηση κατά της καταστροφής των συριακών χημικών όπλων στη Μεσόγειο. Επειτα από ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, φορείς από όλη την Κρήτη αποφάσισαν να εντείνουν τις αντιδράσεις τους ώστε να σταματήσει η διαδικασία της υδρόλυσης που έχει ξεκινήσει πάνω στο αμερικανικό πλοίο «CAPE RAY».
Σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου, το δεκαήμερο δράσης αρχίζει απόψε στην Αθήνα με συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και της νέας νομοθεσίας για τις ακτές και τον αιγιαλό. Παράλληλα, το Συντονιστικό καλεί τις τοπικές κοινωνίες να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο (πορείες, καταλήψεις κ.λπ.) την αντίθεσή τους στην εν πλω καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
Κορύφωση αυτών των εκδηλώσεων θα είναι το τριήμερο 19-20-21 Ιουλίου (Σάββατο – Δευτέρα) με τριήμερο αποκλεισμό από την ξηρά της νατοϊκής βάσης της Σούδας. Μάλιστα, το Συντονιστικό καλεί «τους επαγγελματίες ψαράδες καθώς και τους κατόχους κάθε είδους πλωτού μέσου να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης και από τη θάλασσα» . Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί με νέα, ανοιχτή γενική συνέλευση.
Το Συντονιστικό αποφάσισε επίσης να προχωρήσει στην εν πλω διαμαρτυρία με καΐκια και πλοιάρια που θα προσεγγίσουν το «CAPE RAY» στο σημείο της υδρόλυσης, ενώ ζητεί συναντήσεις φορέων και δημάρχων της Κρήτης με τους πρέσβεις Ρωσίας και ΗΠΑ καθώς και με τον Ελληνα πρωθυπουργό.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το «πείραμα της υδρόλυσης» έχει ως σκοπό να καταστήσει τη Μεσόγειο χώρο απόθεσης αποβλήτων για τα χημικά όπλα και άλλων χωρών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ