Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Διακοπές σαν ταινία

Πώς τα ενσταντανέ πρωταγωνιστών σε all time classic ταινίες έχουν κάνει διάσημα τα μέρη όπου γυρίστηκαν

Οταν ανταλλάσσεις ένα καυτό φιλί με τον σωστό άνθρωπο, τότε νιώθεις να πετάς στον ουρανό. Οταν όμως το ανταλλάσσεις και στο σωστό σημείο, τότε απογειώνεσαι! Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φιλιού που εορτάστηκε στις 6 Ιουλίου, η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travelzoo δημοσίευσε τη λίστα με τις δέκα πιο ρομαντικές τοποθεσίες του κόσμου, όπου έχουμε δει να ανταλλάσσουν τρυφερά φιλιά στη μεγάλη οθόνη οι πιο γνωστοί σταρ του Χόλιγουντ. Σκηνές που έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη μας όχι τόσο λόγω της έντασης της στιγμής ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές όσο χάρη σε κάποιο ειδυλλιακό σκηνικό, που σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα, τη φυσική ομορφιά, τα χρώματα της ανατολής ή του ηλιοβασιλέματος, τα λαμπερά φώτα της νύχτας ή τον κρυφό φωτισμό των ιστορικών μνημείων, συνθέτουν αξέχαστες εικόνες.

Αν και πολλοί θα περίμεναν ότι στην πρώτη θέση της λίστας θα έβρισκαν την κατ’ εξοχήν πόλη του έρωτα, το Παρίσι, οι υπεύθυνοι του Travelzoo τους επιφύλασσαν μια έκπληξη, αφού ως την πιο ρομαντική κινηματογραφική τοποθεσία για την ανταλλαγή ενός φιλιού ανέδειξαν την Κένυα, παρασυρμένοι από την ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ «Πέρα από την Αφρική». Κάπως έτσι, το Παρίσι έμεινε στη δεύτερη θέση ως ο πιο ονειρεμένος προορισμός για ένα τρυφερό φιλί, όπως αυτό που είχε γευτεί ο Ιθαν Χοκ στην ταινία «Πριν το Ηλιοβασίλεμα». Στην τρίτη θέση αναδείχτηκε η Νέα Υόρκη, όπου γυρίστηκαν αρκετές από τις σκηνές του «Αγρυπνου στο Σιάτλ», ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η αιώνια πόλη Ρώμη χάρη στην ταινία «Διακοπές στη Ρώμη» με πρωταγωνίστρια την Οντρεϊ Χέπμπορν και στην πέμπτη θέση τα εντυπωσιακά Ορη Γουίκλοου της Ιρλανδίας, όπου έζησε το δικό της ειδύλλιο η Χίλαρι Σουάνκ στην ταινία «ΥΓ. Σ’ αγαπώ».

Το ειδύλλιο

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν με τη σειρά η παραλία Χαλόνα Κόουβ στη Χαβάη χάρη στο ειδύλλιο του Μπαρτ Λάνκαστερ και της Ντέμπορα Κερ στην ταινία «Οσο υπάρχουν άνθρωποι», η Ατλάντα με την ταινία «Οσα παίρνει ο άνεμος», το Τόκιο λόγω του love story της Σκάρλετ Γιόχανσον στην ταινία «Χαμένοι στη μετάφραση», το Μπέικγουελ στη Βρετανία εξαιτίας της ταινίας «Περηφάνια και προκατάληψη» και η Βουργουνδία χάρη στην ταινία «Chocolat» με πρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντεπ και τη Ζιλιέτ Μπινός. «Κάθε ένας από τους δέκα προορισμούς φέρνει στο μυαλό ένα αξέχαστο love story για να εμπνευστούν όσοι αναζητούν ένα τρυφερό φιλί» σχολίασε η εκπρόσωπος του Travelzoo, Μερ Μπόνχαϊμ.

Νγκονγκ Χιλς – Πέρα από την Αφρική

Με το δραματικό αφρικανικό φόντο, το πολυβραβευμένο soundtrack και την ισχυρή χημεία ανάμεσα στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και στη Μέριλ Στριπ, η βραβευμένη με επτά Οσκαρ ταινία «Πέρα από την Αφρική» βοήθησε την περιοχή Νγκονγκ Χιλς στην Κένυα να αναρριχηθεί στην κορυφή της λίστας.

Παρίσι – Πριν το ηλιοβασίλεμα

Κάθε ζευγάρι μπορεί να παρασυρθεί από τη ρομαντική ατμόσφαιρα του Παρισιού, όπως έκαναν ο Ιθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί στην υποψήφια για Οσκαρ ταινία «Πριν το ηλιοβασίλεμα» βολτάροντας στους δρόμους της πόλης ή απολαμβάνοντας μια βαρκάδα στον Σηκουάνα εν ώρα βασιλέματος.

Νέα Υόρκη – Αγρυπνος στο Σιάτλ

Η Νέα Υόρκη σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της λίστας χάρη στο τρυφερό ειδύλλιο ανάμεσα στον Τομ Χανκς και στη Μεγκ Ράιαν στην ταινία «Αγρυπνος στο Σιάτλ». Το περιβόητο ραντεβού τους είχε οριστεί στην ταράτσα του Empire State Building, από όπου η πανοραμική θέα των φωτισμένων ουρανοξυστών κόβει την ανάσα.

Ρώμη – Διακοπές στη Ρώμη

Η ταινία ήταν το πρώτο αμερικανικό φιλμ που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία, όπου σήμερα τα ζευγάρια μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα της Οντρεϊ Χέπμπορν και του Γκρέγκορι Πεκ από τη Σκαλινάτα μέχρι το Πάνθεον, κάνοντας στάση για μια τρυφερή αγκαλιά μπροστά από τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Ορη Γουίκλοου – PS: I love you

Οι καταπράσινοι λόφοι και τα ποτάμια απογείωσαν το ειδυλλιακό σκηνικό στα Ορη Γουίκλοου στην Ιρλανδία, ενώ η καντάδα του Τζέραρντ Μπάτλερ προς τη Χίλαρι Σουάνκ συνέβαλε καθοριστικά για να σκαρφαλώσει η ιρλανδική τοποθεσία στην πέμπτη θέση της λίστας του Travelzoo.

Χαβάη – Οσο υπάρχουν άνθρωποι

Το παθιασμένο φιλί του Μπαρτ Λάνκαστερ με την Ντέμπορα Κερ στην ταινία «From here to eternity» γυρίστηκε πριν από περισσότερα από 60 χρόνια, όμως η λευκή αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Χαλόνα Κόουβ στο τροπικό νησί Οάχου της Χαβάης συνεχίζουν να συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Ατλάντα – Oσα παίρνει ο άνεμος

Το επικό love story γυρίστηκε κατά βάση στην Ατλάντα, όπου μπορεί ακόμα κανείς να επισκεφθεί τα σπίτια, τα πάρκα και τα μουσεία που εμφανίζονται στην ταινία, η οποία χάρισε στη Βίβιεν Λι το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1939. Αν βρεθείτε εκεί, ρίξτε ρυθμούς σκεπτόμενοι ότι «αύριο είναι μια άλλη μέρα».

Τόκιο – Χαμένοι στη μετάφραση

Αν επισκεφτείτε το Τόκιο, την πολύβουη μητρόπολη που βρέθηκε στην όγδοη θέση της λίστας, θυμηθείτε ότι είναι πιθανό να συναντήσετε κάποιον που θα θελήσει να εισχωρήσει στα άδυτα της ψυχής σας, όπως συνέβη με τον Μπιλ Μάρεϊ και τη Σκάρλετ Γιόχανσον στην ταινία «Χαμένοι στη μετάφραση».

Μπέικγουελ – Περηφάνια και προκατάληψη

Αν αναζητάτε το πιο ρομαντικό μέρος για πικνίκ, τότε αυτό είναι αναμφίβολα ο καταπράσινος κήπος της ιστορικής κατοικίας Τσάτσγουορθ στη βρετανική επαρχία Μπέικγουελ στην Αγγλία, όπου το 2005 φούντωσε το πάθος ανάμεσα στον Μίστερ Ντάρσι και την Ελίζαμπεθ στην ταινία «Περηφάνια και προκατάληψη».

Βουργουνδία – Chocolat

Αρκεί να δοκιμάσει κανείς μια γουλιά από το τοπικό κρασί για να αισθανθεί να τον χτυπούν τα βέλη του έρωτα, όπως αισθάνθηκε ο Τζόνι Ντεπ με τη Ζιλιέτ Μπινός στην ταινία «Chocolat» το 2000. Τα σοκολατένια γλυκίσματα ήταν μονάχα το κερασάκι σε μία πέρα για πέρα μελιστάλαχτη… τούρτα.

Αφροδίτη Ραυτοπούλου 

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...